URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Mai 2018, 10:58

Control de fond la DNA Oradea: Inspecţia Judiciară verifică toată activitatea procurorilor începând din 2016 şi până la zi

Control de fond la DNA Oradea: Inspecţia Judiciară verifică toată activitatea procurorilor începând din 2016 şi până la zi foto:generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspecţia Judiciară a declanşat, începând de luni, un amplu control la Serviciul Teritorial Oradea al DNA, verificările vizând atât managementul unităţii, cât şi modul în care procurorii şi personalul auxiliar au respectat procedurile şi regulamentele în timpul anchetelor desfăşurate în anii 2016, 2017 şi trimestrul I al anului 2018.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspecţiei Judiciare, Alin Bogdan Alexandru, verificările se vor desfăşura în perioada 7-15 mai.

"Discutăm despre un control de fond care vizează aspectele verificate de obicei în astfel de situaţii, respectiv organizarea şi coordonarea eficientă a activităţii, a comportamentului şi comunicării, a asumării responsabilităţilor şi a aptitudinilor manageriale, activitatea de îndrumare şi control, activitatea de urmărire penală, activitatea judiciară, modul de rezolvare a memoriilor, plângerilor şi sesizărilor şi activitatea de grefă, registratură şi arhivă", a spus purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare.

Potrivit surselor BIHOREANULUI,  la planificarea verificărilor s-a avut în vedere faptul că la DNA Oradea nu a fost efectuată niciodată un control de fond dar şi că, în ultimii ani, la Inspecţia Judiciară s-au înregistrat un număr mare de sesizări care vizau unitatea de parchet.

Astfel, potrivit datelor comunicate de Inspecţia Judiciară, în perioada 2016 – martie 2018 s-au înregistrat 27 de sesizări cu privire la activitatea profesională sau conduita procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul Teritorial Oradea, care priveau posibile încălcări ale normelor de procedură, la modul de instrumentare şi soluţionare a cauzelor respectiv conduita acestora.

În 2016, pe numele procurorului Ciprian Man s-au făcut 4 sesizări, procurorul Cristian Ardelean a avut 2 reclamaţii,  în timp ce pe numele procurorului Adrian Muntean, a fost înregistrată 1 sesizare. În 2017, pe numele procurorului Man s-au făcut 15 sesizări, două reclamaţii l-au vizat pe procurorul Adrian Muntean iar o alta pe procurorul Cristian Ardelean. Ulterior, în primele 3 luni ale anului 2018, inspectorii judiciari au mai primit 3 sesizări, toate pe numele procurorului Ciprian Man. 

Toate sesizările, atât cele din 2016, cât şi cele din 2017 respectiv 2018, au fost clasate.

În martie, activitatea managerială a Serviciului Teritorial Oradea a fost analizată şi de o echipă trimisă de la Structura Centrală a DNA. Potrivit surselor BIHOREANULUI, acţiunea ar fi stabilit că activitatea DNA Oradea este "relativ bună", dar rezultatul verificărilor n-a fost făcut public.

Totuşi, conducerea DNA n-a mai prelungit delegarea procurorului Adrian Muntean la conducerea Serviciului, înlocuindu-l, pe 30 martie, cu procuroarea Felicia Popovici.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Apa de ploaie!
In orice sistem juridic normal man era ,,civil" demult! Nu poti acuza niste magistrati si sa-i terorizeti ani de zile fara sa platesti! Culmea! au fost exonerati de structura centrala, nu s-a ajuns in instanta! Zic gurile rele ca in spatele actiunii lui man ar fi fostul prefect, condamnat de judecatoarea Roman intr-un proces cu ANI. Acum s-a intors roata, judecatoarea Roman e buna amica cu dana garbovan, care la randul ei e in gratiile puterii, care putere a incalecat inspectia judiciara, transformand-o (de inspectie zic) in toiag cu care-i altoieste pe magistrati. Nu pe toti, doar pe unii. Consider ca mai interesant ar fi de analizat ce NU AU FACUT cei de la dna Oradea!
Postat 08 Mai 2018, 14:05 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON