URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Iunie 2014, 08:16

Se "conduce" singură: Maşina Google, fără volan, pedale şi frâne (VIDEO)

Până unde merge tehnologia Google? Colosul a dat publicităţii, săptămâna trecută, informaţii şi imagini despre prototipul unei maşini care funcţionează fără volan, pedale sau frâne. Totul, cu ajutorul unui buton.

"Programul şi senzorii fac toată munca. Aceste vehicule vor fi foarte simple, dar vă vor duce acolo unde aveţi nevoie doar printr-o simplă apăsare de buton", a spus Sergey Brin, cofondator Google, care a prezentat prototipul în cadrul evenimentului Code Conferenc, potrivit totb.ro.

Compania intenţionează să producă cel puţin 100 de versiuni ale acestui prototip, care a fost construit cu ajutorul mai multor producători de componente auto, din mai multe colţuri ale lumii.

"De când am început să lucrăm la proiectul Google maşina-care-se-conduce-singură am dorit să atingem acest ţel: de a crea un vehicul care să preia povara condusului de la şofer. Imaginaţi-vă cum ar fi să faceţi o plimbare în oraş pentru a lua prânzul fără să vă învârtiţi 20 de minute ca să găsiţi loc de parcare. Imaginaţi-vă că şi persoanele în vârstă se pot bucura de călătorie, chiar dacă, în mod normal, nu mai ştiu nici unde îşi pun cheile! Condusul sub influenţa băuturilor alcoolice? Devine istorie. Explorăm, acum, lumea vehiculelor autonome, prin prototipurile pe care le-am creat, care sunt gândite să funcţioneze singure şi sigur, fără intervenţia omului", spune comunicatul de presă Google, publicat odată cu lansarea prototipului.

Potrivit sursei citate, maşinuţa funcţionează pe baza unor senzori şi a unui program computerizat, care, practic, conduc maşina. Sursa citată mei menţionează că aceşti senzori nu lasă loc pentru unghiuri moarte, pot detecta obiecte aflate la distanţă de două terenuri de fotbal, în toate direcţiile şi au diverse alte funcţii.

"Maşina merge cu o viteză de aproape 50 de kilometri pe oră; interiorul nu este luxos, dar este confortabil, conţine două locuri, spaţiu pentru bagaje, butoanele de pornire şi oprire a maşinii şi un ecran care arată traseul", mai menţionează totb.ro.

Inventatorii spun că informaţii despre maşină se pot găsi pe blogul companiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON