URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
01 Iunie 2014, 08:16

Se "conduce" singură: Maşina Google, fără volan, pedale şi frâne (VIDEO)

Până unde merge tehnologia Google? Colosul a dat publicităţii, săptămâna trecută, informaţii şi imagini despre prototipul unei maşini care funcţionează fără volan, pedale sau frâne. Totul, cu ajutorul unui buton.

"Programul şi senzorii fac toată munca. Aceste vehicule vor fi foarte simple, dar vă vor duce acolo unde aveţi nevoie doar printr-o simplă apăsare de buton", a spus Sergey Brin, cofondator Google, care a prezentat prototipul în cadrul evenimentului Code Conferenc, potrivit totb.ro.

Compania intenţionează să producă cel puţin 100 de versiuni ale acestui prototip, care a fost construit cu ajutorul mai multor producători de componente auto, din mai multe colţuri ale lumii.

"De când am început să lucrăm la proiectul Google maşina-care-se-conduce-singură am dorit să atingem acest ţel: de a crea un vehicul care să preia povara condusului de la şofer. Imaginaţi-vă cum ar fi să faceţi o plimbare în oraş pentru a lua prânzul fără să vă învârtiţi 20 de minute ca să găsiţi loc de parcare. Imaginaţi-vă că şi persoanele în vârstă se pot bucura de călătorie, chiar dacă, în mod normal, nu mai ştiu nici unde îşi pun cheile! Condusul sub influenţa băuturilor alcoolice? Devine istorie. Explorăm, acum, lumea vehiculelor autonome, prin prototipurile pe care le-am creat, care sunt gândite să funcţioneze singure şi sigur, fără intervenţia omului", spune comunicatul de presă Google, publicat odată cu lansarea prototipului.

Potrivit sursei citate, maşinuţa funcţionează pe baza unor senzori şi a unui program computerizat, care, practic, conduc maşina. Sursa citată mei menţionează că aceşti senzori nu lasă loc pentru unghiuri moarte, pot detecta obiecte aflate la distanţă de două terenuri de fotbal, în toate direcţiile şi au diverse alte funcţii.

"Maşina merge cu o viteză de aproape 50 de kilometri pe oră; interiorul nu este luxos, dar este confortabil, conţine două locuri, spaţiu pentru bagaje, butoanele de pornire şi oprire a maşinii şi un ecran care arată traseul", mai menţionează totb.ro.

Inventatorii spun că informaţii despre maşină se pot găsi pe blogul companiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON