URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 04 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În relația cu administrația centrală, Bihorul și Oradea au avut câteva episoade faste, dar și niște ghinioane teribile. Marea lovitură a fost trecerea a zeci de hectare de teren situat în centrul Oradiei în posesia Consiliului Județean, odată cu marea retragere a armatei la minimum 60 de kilometri de graniță. Dar putem spune că am avut și ghinion pentru că...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
24 Martie 2023, 18:33

Şcolile din Oradea ar putea fi digitalizate printr-un proiect european de 75,2 milioane lei

Şcolile din Oradea ar putea fi digitalizate printr-un proiect european de 75,2 milioane lei foto: arhivă

Şcolile orădene ar putea fi digitalizate printr-un proiect european de 75,2 milioane lei, cu TVA inclus.

Consiliul Local Oradea s-a reunit vineri, în şedinţă extraordinară organizată online, pentru a aproba documentaţia care trebuie depusă până marţi la finanţator.

"Ideea este mai veche, dar până acum nu am identificat sursa de finanţare. Acum încercăm să acoperim investiţia prin PNRR, fapt pentru care suntem nevoiţi să depunem documentele până pe 29 martie pentru a încerca să obţinem finanţarea", a explicat pentru BIHOREANUL directorul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, Marius Moş.

Pentru stabilirea nevoilor şcolilor orădene, în etapa de pregătire a proiectului, viceprimarul Antonia Nica şi angajaţii DMPFI au avut întâlniri cu reprezentanţii tuturor şcolilor orădene şi ai Inspectoratului Judeţean Şcolar Bihor.

Astfel, investiţia, care urmează să fie acoperită prin PNRR, vizează printre altele achiziţia de mobilier, tablă interactivă, laptop şi multe altele pentru toate şcolile orădene. De asemenea, proiectul presupune şi reabilitarea atelierelor pentru toate unităţile de învăţământ profesional şi tehnic.

"Sperăm ca în cel mai scurt timp să dăm drumul la procedura de licitaţie pentru acest proiect", a declarat primarul Florin Birta în cadrul şedinţei de Consiliu Local.

Hotărârea privind promovarea proiectului a fost adoptată fără discuţii de către consilierii locali orădeni.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Stați așa, în multe școli și licee ...
... părinții copiilor au dat bani pentru anumite bunuri de electronice necesare unor clase de elevi, după ce acestea au fost cumpărate și folosite, unele mai mult altele mai puțin, vin acum Consilierii Locali din Oradea, să spună că fac pe dracu făcut deja!!! Înseamnă că multe școli vor băga în buzunare acele fonduri că nu-și mai au rostul. În multe clase de la etaje lifturile le mai lipsesc elevilor, că proiectoare s-au cupărat pe bani lor, perdele, și acoperitori de geamuri, unii au zugrăvit din bani lor, stație audio au majoritatea claselor și planșe didactice cumpărate tot din banii părinților șamd.. Mobilierul ar trebui schimbat în multe școli, acela este mai lipsit de estetic și incomode să stai în bancă 8-10 ora aproape zilnic.
Postat 30 Martie 2023, 15:27 de Morometul
Eliberarea degetului obișnuit să apese niște butoane ...
... va duce atât la "digitalizarea" creierelor care nu vor mai ști cum se scrie cu mâna un text, dar și utilizarea acelui deget pentru ca elevii să poată să și-l țină adânc înfipt în dos, conform cu recomandările UE.
Postat 25 Martie 2023, 09:50 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6562 RON
  • 1 EUR = 4.9696 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON