URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Octombrie 2018, 17:51

Şcoala altfel: Elevi de la Colegiul Eminescu, în vizită la redacţia BIHOREANUL (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aţi publicat vreodată fake-news? De unde aflaţi de accidente? Cum monetizaţi audienţa? Cum vă putem da informaţii? Sunt câteva din întrebările pe care elevii din clasa a VII-a A de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu le-au pus, luni, jurnaliştilor BIHOREANULUI.

Cei 31 de şcolari au venit în vizită în redacţie, alături de diriginta Ramona Tătar, în cadrul săptămânii "Şcoala altfel". După ce au răsfoit paginile ziarului tipărit, despre care au recunoscut că ajunge în mâinile lor aproape în exclusivitate întâmplător, elevii s-au dovedit ageri şi defel inhibaţi.

Deşi niciunul dintre ei nu se gândeşte să se facă gazetar, au vrut să afle cum este munca unui jurnalist, dacă lucrează sau nu în ture, de unde îşi ia informaţia ori cum îşi alege subiectele. De asemenea, elevii au demonstrat pricepere în deosebirea ştirilor adevărate de cele false, precizând că se feresc de fake-news-uri accesând doar site-uri cunoscute şi că sunt atenţi la sursele menţionate în aceste articole.

Cu toate că au doar 13-14 ani, puştii s-au dovedit preocupaţi şi de partea financiară a unui ziar, întrebând de unde îşi primesc gazetarii salariile ori chiar cum este monetizată - cuvânt folosit chiar de un elev - audienţa BIHOREANULUI şi, până la urmă, de unde vin banii necesari funcţionării redacţiei. Li s-a explicat cum reclamele de pe site-urile de ştiri ori din ziare depind de audienţa respectivelor publicaţii, dar şi cum costul unei reclame depinde de poziţionarea şi dimensiunea ei, atât în print, cât şi în online.

De asemenea, elevii au aflat că ei înşişi pot deveni surse ale jurnaliştilor, dacă surprind în imagini sau înregistrări video momente inedite ori care pot deveni o ştire.

La final, după aproape o oră de discuţii, elevii au plecat spre case, bucuroşi că şi-au satisfăcut nişte curiozităţi. Şi, chiar dacă nu vor deveni jurnalişti, adolescenţii măcar vor fi cititori de presă mai avizaţi...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Ați fi putut să le deschideți ochii elevilor ...
... vorbindu-le despre "independența" presei în lipsa oricăror protocoale scrise !?!
Postat 30 Octombrie 2018, 08:48 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON