Dacă în ultimele luni liberalii şi-au arătat forţa celor 17 voturi pe care le au trântind aproape toate proiectele executivului care aveau nevoie de două treimi, în şedinţa ordinară de joi a Consiliului Judeţean Bihor aceştia au aprobat majoritatea proiectelor propuse, inclusiv pe cele pe care, înainte, le blocaseră în repetate rânduri.
Între proiectele aprobate se numără şi constituirea dreptului de administrare în favoarea Muzeului Ţării Crişurilor asupra casei pompelor şi a unui rezervor de apă din str. Armatei Române nr. 1, una dintre cerinţele pentru acordarea avizului de securitate la incendii pentru noul muzeu. Propunerea, care avea nevoie de 24 de voturi, fusese respinsă în repetate rânduri de liberali.
Tot joi au trecut şi alte proiecte care cereau două treimi din voturi, precum darea în folosinţa gratuită a ISU Crişana a unor echipamente cumpărate de CJ pentru această instituţie şi darea în folosinţă gratuită către DGASPC Bihor unui spaţiu din str. Corneliu Coposu nr. 2 pentru funcţionarea Centrului de zi pentru adulţi Wilhelmina.
În şedinţă a fost aprobată, de asemenea, actualizarea valorii proiectului privind amenajările interioare la noul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor, de la 21,8 milioane lei la 21,6 milioane lei, proiectul fiind în fază de precontractare prin Programul Operaţional Regional.
Liberalii nu şi-au justificat public schimbarea de atitudine, aşadar nu se ştie dacă aceasta este rodul unor negocieri cu "triada" de la conducerea CJ Bihor pe iniţiative specifice.
Au fost, însă, şi proiecte pe care PNL-iştii le-au trântit în continuare. Principalele au fost cele pentru însuşirea inventarului actualizat pe 2016 al bunurilor care aparţin domeniului public al judeţului Bihor, respectiv domeniului privat al judeţului, în ciuda faptului că preşedintele CJ Pásztor Sándor a prezentat o indicaţie a Camerei de Conturi Bihor care cerea actualizarea bunurilor potrivit legii.
După ce luni la rândul au refuzat să-şi acorde voturile pentru aceste proiecte, liberalii au anunţat, prin Dacian Foncea, că în aceeaşi zi au depus un proiect privind modificarea inventarului domeniului public al judeţului, care n-ar fi fost făcut corect şi ar conţine şi un teren valorând circa 500.000 lei care ar trebui, susţin ei, să revină Primăriei Oradea.
De asemenea, în şedinţa ordinară a lunii iunie n-a trecut proiectul prin care Consiliul Judeţean vrea să preia în administrare Muzeul Satului din Băile 1 Mai, aflat acum în administrarea Muzeului Ţării Crişurilor. În cazul acesta, consilierii n-au dat nicio explicaţie pentru votul negativ.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.