URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 24 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă la nivel național practic nu mai sunt așteptări, de când liberalii au încăput pe mâna celui mai toxic președinte de țară de la Gheorghiu Dej încoace, mă așteptam ca măcar în Bihor, unde „partidul liberal e în toate, în cele ce sunt și-n cele ce mâine vor râde la soare”, să avem o reacție...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ministrul Finanțelor, orădeanul Marcel Boloș, se află, cu tot Guvernul din care face parte, într-o fundătură. Pe de o parte pregătește o nouă „reformă fiscală”, adică majorări de taxe și impozite despre care economiștii avertizează că vor zdruncina toate firmele, mari și mici, străine și autohtone, pe de alta spune că dacă nu reformăm cu adevărat sistemele de pensii și de salarizare vom pierde miliarde de euro din PNRR.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam și săptămânile trecute, la începutul lunii iulie, odată cu modificarea legislației penale, s-a schimbat și procedura penală pentru transpunerea deciziilor Curții Constituționale, fiind publicată Legea nr. 201/2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
17 Februarie 2016, 09:35

Şase milioane euro! 139 de bihoreni au obţinut finanţări de peste 40.000 euro pe programul privind intalarea tinerilor fermieri (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu mai puţin de 139 de bihoreni sunt aşteptaţi zilele acestea la Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Bihor pentru semnarea primelor contracte de finanţare prin noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală, submăsura privind "Instalarea tinerilor fermieri".

În total pentru atragerea de finanţări au concurat 242 de tineri dornici să desfăşoare o activitate agricolă în mediul rural.

Conform unui comunicat al OJFIR, valoarea sprijinului acordat celor care deţin o exploataţie agricolă evaluată între 12.000 şi 29.900 euro este de 40.000 euro, în vreme ce pentru proprietarii fermelor cu o valoare între 30.000 şi 50.000 euro sprijinul este de 50.000 euro.

Astfel, cap la cap, valoarea totală a contractelor care urmează să fie derulate este de 5.970.000 euro.

În perioada 2007 – 2013, în Bihor au fost instalaţi prin vechiul PNDR peste 950 de tineri fermieri din cei 12.000 instalaţi la nivel naţional.

Potrivit normativelor în vigoare, tânărul fermier este o persoană cu vârstă de până la 40 de ani la momentul depunerii cererii, care deţine competenţele şi calificările profesionale  adecvate şi care se stabileşte pentru prima dată într-o exploataţie agricolă, cu o dimensiune economică între 12.000 euro şi 50.000 euro, pentru a o conduce.

Prima cerere de plată se depune imediat după semnarea contractului şi reprezintă 75% din valoarea primei de instalare (37.500 de Euro pentru Contractele a căror prima este de 50.000 de Euro şi 30.000 Euro pentru 40.000 Euro).

Înaintea solicitării celei de-a două tranşe, care se va depune în maxim 33 de luni de la semnarea contractului, beneficiarul trebuie să facă dovada creşterii performanţei economice a exploataţiei, prin comercializarea producţiei proprii.

Aceasta trebuie să fie de minim 20% din valoarea primei taranşe, ceea ce înseamnă 6.000 euro pentru cei care au beneficiat de un sprijin de 40.000 euro, respectiv 7.500 euro pentru cei care au primit 50.000 euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6638 RON
  • 1 EUR = 4.9707 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON