URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Martie 2022, 12:51

Să spună ce-o vrea! Bolojan nu-l demite pe Csomortanyi, consilierul său care a făcut afirmaţii controversate legate de războiul Rusia-Ucraina (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce a evitat subiectul timp de câteva zile, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a spus vineri, răspunzând unei întrebări a BIHOREANULUI, că nu-l va demite pe liderul PPMT, Csomortanyi István, din funcţia de consilier, în ciuda afirmaţiilor controversate ale acestuia legate de războiul pornit de Rusia în Ucraina. Bolojan a spus că fiecare este liber să-şi exprime opinia, fie ea şi deranjantă pentru unii. 

Amintim că Csomortanyi a spus că nici Rusia și nici Ucraina nu au dreptate în cazul sângerosului conflict, că guvernul Ucrainei este "corupt până-n măduva oaselor", a răspândit ideea că ucrainenii nu tratează bine minorităţile şi a făcut apel la strângere de fonduri, dar numai pentru etnicii maghiari din Transcarpatia, nu pentru toţi cei afectaţi de război. 

Afirmaţiile lui Csomortanyi István, el însuşi un personaj politic controversat, au stârnit reacţii în spaţiul public, mai multe voci cerându-i preşedintelui CJ Ilie Bolojan să-l demită şi astfel să arate că nu susţine poziţia politicianului. Printre cei care au cerut public acest lucru s-au numărat profesorul şi ecologistul orădean Orlando Balaş, fost consilier al lui Bolojan, precum şi filiala USR Bihor, care l-a acuzat pe Csomortanyi că face propaganda Rusiei şi stârneşte conflict inter-etnic. 

De asemenea, liderul UDMR Bihor, Szabó Ödön, i-a transmis liderului PNL "să se spele pe cap" cu Csomortanyi, în contextul afirmaţiilor acestuia, considerate de mulţi scandaloase. 

La finalul unei conferinţe de presă susţinute în Sala Mare a Consiliului Judeţean, alături de prefectul de Bihor, Dumitru Ţiplea, Ilie Bolojan a refuzat să emită o părere legată de comentariile consilierului său, dar i-a susţinut dreptul la liberă exprimare. 

"Dânsul are o dublă calitate. Este şi consilier în cabinetul preşedintelui Consiliului Judeţean, dar este şi un om politic. Nici într-o comunitate, nici într-o organizaţie, nici într-o redacţie de ziar, nici într-un partid nu vom avea păreri unanime despre un subiect sau altul. Dacă există colegi care au păreri diferite de noi sau de o anumită majoritate şi îi sancţionăm pentru asta, ne întoarcem la nişte perioade pe care nu le dorim cu toţii", a răspuns Bolojan unei întrebări din partea BIHOREANULUI

Preşedintele CJ Bihor a spus apoi că fiecare e liber să spună ce vrea. "Prin urmare, fiecare coleg din Consiliul Judeţean are dreptul să facă ce declaraţie consideră. Nu cred că se pune problema să renunţ la o colaborare cât timp, din punct de vedere al Consiliului Judeţean, îşi face datoria", a încheiat Bolojan.

Ascultă declaraţiile lui Bolojan de la minutul 47.15!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
inca odata da Bolojan dovada de maturitate
si nu renunta la libera exprimare sa ne bagam in dictatura in numele rezistentei anti-ruse. Felicitari Bolojan!
Postat 11 Martie 2022, 15:53 de unu
nu ma mir…
in esenta, ciomartan avea dreptate, place sau nu. apoi, lui bolojan i-a fost plantat sau nu se poate debarasa de el din alte motive. cat despre balas, cazut in dizgratie totala oriunde, ce sa mai vorbim…e radical pro orice, mai putin bolojan si administratie si bine face. dar, atunci sa nu ceara echilibru.
Postat 11 Martie 2022, 13:49 de macese
birtinezul se inconjoare numai de unguri de valoare!
Ieri o avea vice pe bipeda, azi il are consilier pe un idi*t!
Postat 11 Martie 2022, 13:44 de pinonel
Bolojan ...
... bine face. Iar UDMR-iștii să-și mai vadă de lungul nasului și să sugă pe mai departe ciorapii lui Johannis, sluga euro-atlanticilor. Ce poate fi mai rău decât să fi sluga unei slugi? Aici au ajuns cei ca Szabo Odon. Niște scârboși care zic că vizita Kamalei Harris este una "istorică". Penibilă încadrare în termeni. Istorică ar fi fost vizita lui Erdogan, spre exemplu, care este urmașul lui Suleiman Magnificul după cum se prezintă, nu a unui fost procuror soroșist din seria lui Rotchild, care cum zice și FoxNews ar trebui să-i ofenseze pe români, nu să-i bucure.
Postat 11 Martie 2022, 13:27 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON