URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
22 Ianuarie 2016, 19:23

S-a vândut! CET II trebuie dezafectat şi ecologizat până în decembrie 2018

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

CET-ul II din cartierul Nufărul a fost vândut în mod oficial, lucrările de demolare pot începe. Primarul Ilie Bolojan şi city managerul Eduard Florea s-au întâlnit joi la Primărie cu reprezentanţii firmelor Aloref Alba Iulia şi Ascom Internaţional Bucureşti, Ştefan Boghiu şi Florin Popa, cumpărătoarele sitului industrial din zona Nufărul.

Reprezentanţii celor două părţi au încheiat un protocol de colaborare. Noul proprietar al CET II s-a obligat faţă de municipalitate să dezafecteze centrala şi să ecologizeze haldele de cenuşă, în 24 de luni de la obţinerea autorizaţiei de desfiinţare şi a acordului de mediu, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2018.

"Asocierea firmelor Aloref Alba Iulia şi Ascom Internaţional Bucureşti va colabora cu Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea pentru înfiinţarea unui parc industrial, conform legislaţiei incidente, în scopul valorificării terenurilor şi infrastructurii disponibile prin atragerea de investitori", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

În schimb, Primăria va pune la dispoziţia asocierii, în măsura în care dispune, cantitatea de pământ necesară realizării stratului vegetal pentrul ecologizarea haldei de cenuşă şi zgură şi va sprijini noul proprietar al centralei în obţinerea cu rapiditate a avizelor, autorizaţiilor necesare demolării şi ecologizării sitului industrial.

CET II a fost scos la vânzare anul trecut de firma de avocatură Muşat&Asociaţii Restructuring/Insolvency SPRL, lichidatorul Termoelectrica Bucureşti. Licitaţiile au pornit de la o valoare de circa 60 milioane euro, după care, în lipsa unui ofertant, centrala a fost vândută la suma de 7,1 milioane euro.

Asocierea câştigătoare a intrat în posesia unei suprafeţe de 50,16 hectare, din care 45,3 hectare cu construcţii şi 92 hectare reprezentând halda de şlam şi cenuşă. Cumpărătorul îşi va recupera investiţia din vânzarea structurii metalice a construcţiilor din centrală şi valorificarea terenului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
winDOSS
Vorbesti si tu ca sa te bagi in seama..stii ca cenusa din halda de acolo este radioactiva?...ar fi super sa se faca acolo un cartier rezidential si o zona de agrement..dai din clanta aiurea...
Postat 24 Ianuarie 2016, 11:28 de zorro
winDOSS
Da ..mare noroc..daca ajungem sa hotarasca miticii..praful se alege...ce mama dracului cauti aici?..,du-te ma invartindu-te la capitala..
Postat 24 Ianuarie 2016, 11:21 de zorro
Dupa care o sa se mai vrea si fuziunea gardurilor opuse
Foarte inteligenti edilii de Oradea ... vor sa unifice Oradea cu Sanmartin-Felix, dorind sa se tranteasca acolo, exact in zona ”comuna” de extindere, niste hale industriale !!! Noroc ca proprietarul vanzator nu a fost Primaria ci Statul Roman prin Termoelectrica, iar cumparatorii de acum niste firme care cunosc diferenta intre un parc industrial si o zona locativa cu agrement si tot tacamul aferent, adica diferenta intre un potential faliment si o valoare adaugata sigura !!!
Postat 23 Ianuarie 2016, 11:20 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON