URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 22 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă dai cu ochii roată în Piața Unirii, e imposibil să nu observi nenorocirea aia de clădire, colț cu strada Avram Iancu, ce strică imaginea întregului centru. Biata clădire din Piața Unirii nr. 7 a fost lăsată în părăseală pe motiv că pe acolo urmau să treacă buldozerele Primăriei din dorința de a face din strada Avram Iancu un drum cu patru benzi până în Parcul Bălcescu.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ministrul Finanțelor, orădeanul Marcel Boloș, se află, cu tot Guvernul din care face parte, într-o fundătură. Pe de o parte pregătește o nouă „reformă fiscală”, adică majorări de taxe și impozite despre care economiștii avertizează că vor zdruncina toate firmele, mari și mici, străine și autohtone, pe de alta spune că dacă nu reformăm cu adevărat sistemele de pensii și de salarizare vom pierde miliarde de euro din PNRR.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam și săptămânile trecute, la începutul lunii iulie, odată cu modificarea legislației penale, s-a schimbat și procedura penală pentru transpunerea deciziilor Curții Constituționale, fiind publicată Legea nr. 201/2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În România de acum un secol existau doar 17 zile caniculare pe an şi acestea numai în luna iulie. În ultimii ani numărul acestora a crescut la 40 şi apar din luna mai, extinzându-se până în octombrie. Ventilatoarele sunt mai puţin eficiente, aşa că aerul condiţionat este cel mai indicat în această perioadă, atât pentru confortul persoanelor sănătoase, cât şi pentru unii bolnavi suferinzi de afecţiuni ce se pot agrava la temperaturi ridicate (cum sunt, de exemplu, cardiacii).
22 Ianuarie 2016, 19:23

S-a vândut! CET II trebuie dezafectat şi ecologizat până în decembrie 2018

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

CET-ul II din cartierul Nufărul a fost vândut în mod oficial, lucrările de demolare pot începe. Primarul Ilie Bolojan şi city managerul Eduard Florea s-au întâlnit joi la Primărie cu reprezentanţii firmelor Aloref Alba Iulia şi Ascom Internaţional Bucureşti, Ştefan Boghiu şi Florin Popa, cumpărătoarele sitului industrial din zona Nufărul.

Reprezentanţii celor două părţi au încheiat un protocol de colaborare. Noul proprietar al CET II s-a obligat faţă de municipalitate să dezafecteze centrala şi să ecologizeze haldele de cenuşă, în 24 de luni de la obţinerea autorizaţiei de desfiinţare şi a acordului de mediu, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2018.

"Asocierea firmelor Aloref Alba Iulia şi Ascom Internaţional Bucureşti va colabora cu Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea pentru înfiinţarea unui parc industrial, conform legislaţiei incidente, în scopul valorificării terenurilor şi infrastructurii disponibile prin atragerea de investitori", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

În schimb, Primăria va pune la dispoziţia asocierii, în măsura în care dispune, cantitatea de pământ necesară realizării stratului vegetal pentrul ecologizarea haldei de cenuşă şi zgură şi va sprijini noul proprietar al centralei în obţinerea cu rapiditate a avizelor, autorizaţiilor necesare demolării şi ecologizării sitului industrial.

CET II a fost scos la vânzare anul trecut de firma de avocatură Muşat&Asociaţii Restructuring/Insolvency SPRL, lichidatorul Termoelectrica Bucureşti. Licitaţiile au pornit de la o valoare de circa 60 milioane euro, după care, în lipsa unui ofertant, centrala a fost vândută la suma de 7,1 milioane euro.

Asocierea câştigătoare a intrat în posesia unei suprafeţe de 50,16 hectare, din care 45,3 hectare cu construcţii şi 92 hectare reprezentând halda de şlam şi cenuşă. Cumpărătorul îşi va recupera investiţia din vânzarea structurii metalice a construcţiilor din centrală şi valorificarea terenului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
winDOSS
Vorbesti si tu ca sa te bagi in seama..stii ca cenusa din halda de acolo este radioactiva?...ar fi super sa se faca acolo un cartier rezidential si o zona de agrement..dai din clanta aiurea...
Postat 24 Ianuarie 2016, 11:28 de zorro
winDOSS
Da ..mare noroc..daca ajungem sa hotarasca miticii..praful se alege...ce mama dracului cauti aici?..,du-te ma invartindu-te la capitala..
Postat 24 Ianuarie 2016, 11:21 de zorro
Dupa care o sa se mai vrea si fuziunea gardurilor opuse
Foarte inteligenti edilii de Oradea ... vor sa unifice Oradea cu Sanmartin-Felix, dorind sa se tranteasca acolo, exact in zona ”comuna” de extindere, niste hale industriale !!! Noroc ca proprietarul vanzator nu a fost Primaria ci Statul Roman prin Termoelectrica, iar cumparatorii de acum niste firme care cunosc diferenta intre un parc industrial si o zona locativa cu agrement si tot tacamul aferent, adica diferenta intre un potential faliment si o valoare adaugata sigura !!!
Postat 23 Ianuarie 2016, 11:20 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6638 RON
  • 1 EUR = 4.9707 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON