URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 06 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Noiembrie 2018, 13:41

S-a turnat placa de beton. Podul Centenarului ar putea fi dat în folosinţă la sfârşitul lunii noiembrie (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Podul Centenarului ar putea fi dat în folosinţă la sfârşitul lunii noiembrie. Constructorii au demontat structurile metalice care sprijină podul Centenarului acesta, construit fără picior în apă, sprijindu-se fără ajutor pe cele două culee de pe malurile Crişului Repede.

Lucrări în stadiu avansat

"Ne aflăm într-un stadiu avansat al lucrărilor şi ne dorim să deschidem circulaţia pe pod la finalul lunii noiembrie, în funcţie şi de condiţiile meteo", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Până la jumătatea acestei săptămâni muncitorii au montat predalele din beton pe partea carosabilă a podului peste care au amplasat 30 de tone de armătură de fier. În cursul zilei de joi peste armătura construită au fost turnaţi 160 metri cubi de beton, lucrările derulându-se la lumina reflectoarelor inclusiv după înserare.

"După 7 zile, perioada de întărire a betonului, va fi montat stratul de hidroizolaţie, după care se va trece la asfaltarea podului. În paralel se va lucra la asfaltarea trotuarului podului şi a pistei de biciclete, precum şi la montarea balustradei", a spus Birta.

Potrivit viceprimarului, după inaugurarea podului circulaţia în zonă va fi modificată.

Lucrările la podul Centenarului sunt realizate de o asociere formată din firmele Freyrom, Proncons Group, Aquacons şi Electro Excel Green, pentru suma de 9,6 milioane lei. Constructorii au avut şi sarcina de a dezafecta vechiul pod de la Centrul de Calcul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
un_ne_om
E mai bine la Teleorman??
Postat 09 Noiembrie 2018, 18:57 de Sandu1206
!!!!
@poiu: Podețul de la Univeritate a fost promis pe 30 octombrie. Sigur nu întâmplător! Știu și cei din PMO că pe 1 noiembrie este o afuență mare spre Cimitir. Nu au fost în stare. Acum se vorbeste despre 15 decembrie. Cum ar veni oleacă mai iute de Crăciun. Eu am rezerve! Vedem...
Postat 09 Noiembrie 2018, 15:34 de unom
Ai dreptate pe undeva
Cu podul de pe universitatii nu stiu ce e, nu sunt inginer constructor si nu ma pronunt. Drept, nu trebuia sa se laude acuma (din nou) ca asa era angajamentul initial. Adica te lauzi cand termini mai devreme.
Postat 09 Noiembrie 2018, 15:25 de poiu
CRONICA UNEI INAUGURĂRI ANUNȚATE
@poiu: Chiar nu sunt....da, e cam același lucru... mă gândeam doar că pe 30 noiembrie este posibil să nu se lucreze că vine nea ITM și ne amendează sau dacă se lucrează ....oooops spor de 100% la salariu!. Dar nu pricep de ce se laudă D-l Birta cu ceva ce era dat ca sigur???!!!De ce nu spune nimic despre Podețul peste Peța? De ce nu spune nimic despre depășirea termenului pentru realizarea unei nenorocite de bifurcații linie tramvai în condițiile în care vremea a fost superbă?
Postat 09 Noiembrie 2018, 14:33 de unom
Unom
Te rog nu fii carcotas. S-a zis ca se da in folosinta la 1 dec. Ca ii zicem sfarsitul lunii curente sau 1 Dec e acelasi lucru. Nu mi-o lua in nume de rau, te rog
Postat 09 Noiembrie 2018, 14:23 de poiu
?
D-le Florin Alin Birta? Nu acesta este termenul care a fost promis? Finalul lunii noiembrie pentru ca de 1 Decembrie cineva să se laude și să primească pupături! Zona pupăturilor se alegea prin înțelegerea părților !
Postat 09 Noiembrie 2018, 13:46 de unom
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7282 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON