URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 August 2014, 15:55

Rozalia Biro îi răspunde lui Băsescu: "Valoarea unui om nu este dată de greşelile sale, ci de rezultatele pe care le lasă în urmă"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce vineri a fost criticată public de preşedintele Traian Băsescu deoarece nu stăpâneşte bine limba română, senatorul UDMR Rozalia Biro îi răspunde acestuia, spunând că oricui i se poate întâmpla să greşească.

"Am greşit aşa cum orice om poate greşi în viaţă. Chiar şi după o facultate şi studii postuniversitare terminate în limba română se poate întâmpla oricui şi sunt convinsă că valoarea unui om nu este dată de greşelile sale, ci de rezultatele pe care le lasă în urma lui', a declarat Biro Rozalia pentru Agerpress.

Senatorul UDMR a afirmat că speră că va avea posibilitatea să ocupe funcţiile lăsate vacante de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. "Sper, totuşi, să am posibilitatea de a face faţă acestei provocări onorante de a fi un bun vicepremier şi ministru al Culturii', a mai precizat parlamentarul.

Rozalia Biro a absolvit cursurile Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, profil - economia industriei, construcţiilor şi transporturilor, precum şi studii postuniversitare la Open University Business School "Managementul competitiv".

Vineri, Traian Băsescu a declarat că nominalizările făcute de Victor Ponta pentru ministerul Bugetului şi cel al Culturii sunt "nepotrivite", stăruind asupra greşelii făcute de Rozalia Biro într-o emisiune radio când a confundat cerşetorii cu bipezii, spunând că "majoritatea copiilor bipezi din Oradea provin din alte localităţi" şi a susţinut că nu are "niciun biped în familie".

Citeşte pe aceeaşi temă şi: Urmărită de bipezi: Băsescu nu o vrea pe Biró la Ministerul Culturii

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
doamne ferste rozalia biro!?
sa ne fereasca bunul D-ZEU DE BIRO ROZALIA LA CULTURA
Postat 06 August 2014, 14:55 de lary
tupeu jegos
Ce tupeu jegos are nenorocita asta. Realizarile acestei femei sunt impreuna cu ale primarului din acea perioada, domnul FILIP, adica au furat cat au putut si au distrus ORADEA. Domnul FILIP actualmente membru al partidului infect P.S.D. RUSINE SA VA FIE.
Postat 06 August 2014, 09:47 de coco
hai sa iesim in strda ca nu se mai poate
Este prea de tot!. Toata jena, Popor roman cum mai poti accepta atatea????
Postat 05 August 2014, 11:58 de anca
asa nu
Cu ce se poate lauda aceasta femeie in Bihor? N-a facut nimic pt oras , daca nu era Bolojan statea degeaba in continuare in fotoliul caldut ca si pina acum. Auzi la ea , ce smechera. Pacat ca Ponta asta se inconjoara doar de oameni foarte slabi pregatiti. Cine sa-l mai voteze cind vezi ce nulitati il inconjoara.
Postat 05 August 2014, 10:21 de vecin
Similitudine
P-tii ce bine seamana si la propriu si la figurat cu una de la Universitate care este sustinuta din toate unghiurile de Barny pe post de -viceprorector la cultura Universitatii-.
Postat 05 August 2014, 08:57 de fost student
Un mare mister????
A ajuns in UDMR si ca printr-o minune a ocupat postul de viceprimar la Oradea si n-a mai dat-o jos nimeni. Nu pentruca a fost de valoare...s-a lipit cu glu de scaun si a sustinut-o Kiss. Nu stie sa lege 10 propozitii pe romaneste. De fapt in primarie si-a luat si secretara maghiara si primea in audienta maghiarii ...pe care chiar ii ajuta. A ajutat universitatea maghiara partium...dar am vrea sa stim un roman ajutat de ea sau o institutie romaneasca. Ponta tu chiar nu mai ai nimic intelepciune , pui maghiar la cultura????????Pune-o sa recite o strofa din Eminescu si una din Bacovia sa vezi daca are cultura de clasa a V-a!
Postat 05 August 2014, 04:50 de Ioan
Kani
CENZURAT
Postat 04 August 2014, 23:46 de Jani
Rozosin pardutz
Femeia asta cum a ajuns pana aici in viata? Ce sa vorbesti despre ministru? In cazul ei, abia putem vorbi despre buchisit abecedarul (versiunea retard)
Postat 04 August 2014, 22:39 de kaboom
Biro Rozalia are dubla cetatenie
Este un motiv pentru care nu ar putea sa reprezinte obiectiv interesele Guvernului Romaniei ci ale celui al Ungariei. Are casa in Berettujfallu, de fapt un mic domeniu unde si-a mutat parintii pe care i-a adus de la Mures si pe care i-a facut cetateni maghiari, prin renuntare la cetatenia romana. Pasaportul maghiar al lui Biro Rozalia s-a emis cu acte prin care arata ca are domiciliul in Ungaria, la adresa propietatii detinute, dar si avand resedinta temporara in Oradea, unde spune ca are trei proprietati imobiliare, rerspectiv in Tg. Mures unde detine un imobil. Individa asta viseaza sa ajunga in Guvernul Ungariei, motiv pentru care incearca pe toate caile sa-si impinga acolo niste rudenii, printre care sotul navestist transfrontalier. E clar ca tipa nu e straina de serviciile secrete maghiare, asa ca Basescu nu a spus decat o foarte mica parte a povestii. Doar Ponta e destul de tampit incat sa-si riste candidatura la prezidentiale, sustinand prietenia cu UDMR si nevoia unui viceprim-ministru ca Biro Rozalia, poreclita de amici Dodo de la ratusca cu acelasi nume din desenele animate oferite de MinimaxHU!
Postat 04 August 2014, 22:03 de Tree
Rezultatul Rozaliei !?!
În urmă cu 22 de ani, când am cunoscut-o venind de la Tg. Mureş cu un accentuat miros de transpiraţie şi cu părul tot atât de aranjat în laţe, scotea vreo 50 de cuvinte în româneşte. Acum ştie vreo 200 pe care le poate pronunţa corect dar nu în propoziţii prea complicate. Înţelege în schimb cam 500 de cuvinte de bază, pentru o comunicare simbolică şi cu sensuri imediate. Spre exemplu, pricepe sensul cuvântului "marş" dar nu înţelege nici când nici de unde se dă startul !?!
Postat 04 August 2014, 21:48 de Yu-Yu
pupila
Daca taceai aveai o sansa sa pari desteapta. Am spus sa pari doar ! asa chiar arati a proasta !!! Singura ta realizare este ceea ce i-ai facut baciului Kiss care te-a tinup pe poste de pupila !!!
Postat 04 August 2014, 20:50 de hudemerist
Valoare
"valoarea unui om nu este dată de greşelile sale, ci de rezultatele pe care le lasă în urma lui". Depinde unde se revad aceste rezultate. Daca se vad numai in buzunarele dumneavoastra si ale acolitilor dumneavoastra, atunci nu este bine pentru mine si nici pentru oradeni. Votez cu minus.
Postat 04 August 2014, 20:17 de petru
Io
Pe vremea mea erai la Delta Dunari! La diribou!
Postat 04 August 2014, 20:01 de Ceasescu
Valoare
CENZURAT
Postat 04 August 2014, 20:00 de Valoare
Alex
Urata mai e boarfa asta mafiot.
Postat 04 August 2014, 19:49 de Chis
UAH
Pai valorea ta si cu rezulatate la pirnaie cu tine jegos udemerist ce esti. afara cu tine din Oradea ca otravesti aerul! pfujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Postat 04 August 2014, 19:48 de UHA
UDMR
Au la asta rezulatate! Pai rezultatele vin din coruptie totala cind vorbim despre partidul ei etno mafiot. Mai bine lasa ne inpoi la Mures fuga mars estui o piesa a lui cioroiul ala Depanator care pe vremea se umbla la starnd pe Mobra!
Postat 04 August 2014, 19:44 de UDMRistul
...
"valoarea mea, valoarea mea / nu o are nimenea...". E timpul să se mai rărească şi penalii huni
Postat 04 August 2014, 18:59 de piştiche
hahaha
Auzi mai la saxofonista udmrlui cumnata depanatorului! Ce tupeu! Asta trebe sa fie la puscarie si acuma vorbeste despre rezultate! Ce tupeu!
Postat 04 August 2014, 18:29 de hahaha
hahaha
Esti o hoaspa.. si bubui de cultura....... TE-A PUS UNDE TI-E LOCUL.... linga PROSTOVANI....
Postat 04 August 2014, 17:58 de io
Rezultat O
D-na Biro, Valoare dumneavostra este recunoscuta doar de dl Kiss! Ati fost o incompetenta la nivel local. Intr-adevar ca in guvernul Ponta v-ati simti ca acasa printe alte nulitati.
Postat 04 August 2014, 17:34 de Ana
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON