URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Octombrie 2012, 17:23

România, pe locul 4 în Europa la riscul de dezastre naturale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

România ocupă locul 82 din 173 în clasamentul ţărilor cu cel mai mare risc de dezastre naturale, fiind pe primele locuri în Europa la acest capitol, la egalitate cu Republica Moldova.

Datele fac parte dintr-un raport realizat de Institutul pentru Mediu şi Securitate Umană al ONU, remis gândul de Asociaţia de protecţie a mediului Terra Mileniul III.

Conform raportului, România se află pe locul 4 în Europa la riscul de dezastre naturale, fiind depăşită doar de Albania (locul 38 mondial), Serbia (66) şi Grecia (72).

Cea mai sigură ţară din lume în ceea ce priveşte dezastrele naturale este Qatarul, în timp ce Vanuatu, un stat insular din Oceanul Pacific lovit frecvent de ciclonuri, este cel mai expus dezastrelor naturale.

În Europa, cea mai sigură ţară este Islanda, în ciuda numeroşilor vulcani.

Terra Mileniul III arată că, în România, efectele schimbărilor climatice sunt din ce în ce mai evidente, determinând fenomene precum secetă extremă, inundaţii, incendii ori alunecări de teren.

Doar în 2012, au ars sute de hectare de păduri şi păşuni, din cauza incendiilor provocate de temperaturile ridicate, iar seceta a distrus cereale în valoare de 2,5-3 miliarde de euro. Aceste pierderi au generat şi altele, statul fiind nevoit să plătească plăţi compensatorii fermierilor care au rămas fără munca de peste an.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat la Gândul că instituţia pe care o conduce va planta 15 milioane de puieţi în următoarea perioadă şi, de asemenea, va încerca să găsească fonduri pentru a proteja comunităţile de viscole, inundaţii, secetă ori alunecări de teren.

Sursa: Gândul

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON