URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Martie 2023, 08:53

Revoluție la Curte: Ghici cine se vrea președinte la Curtea de Apel Oradea!

Revoluție la Curte: Ghici cine se vrea președinte la Curtea de Apel Oradea! Sursa foto: arhiva BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Surpriză la concursul pentru şefia Curţii de Apel Oradea! Între candidaţi se numără şi o judecătoare celebră pentru adversitatea faţă de DNA, faţă de presa care nu-i de acord cu ea, dar cu păreri despre toţi şi toate, inclusiv despre ambasadori şi preşedinţi de stat.

Păreri pe care le posta până prin 2020 pe blogul personal şi în presa prietenă, ca preşedintă a Asociaţiei Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului, un ONG de apartament pe care l-a înfiinţat la Oradea.

E vorba despre judecătoarea Florica Roman, declarată nevinovată de procurorii DNA după ce tot ei au acuzat-o că a cerut unui consătean din Budureasa nişte păstrăvi şi un ceas cu cuc ca să-l consilieze cum să-şi scape finul de o belea penală.

Roman se vrea preşedintă de instanţă, în timp ce încă se judecă cu Statul român, cerând 50.000 euro daune morale inclusiv pentru că DNA a comunicat public faptele de care o acuza şi astfel au apărut "articole vădit denigratoare" în presă.

Bihorel îi urează succes şi se gândeşte de pe acum, cu interes, la "revoluţia" pe care o va face în Curtea de Apel, dacă reuşeşte să-şi învingă contracandidaţii...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Încerc să mă abțin de la comentarii lungi.
Pe primul loc e Presa după care Politica și justiția mai pe urmă alte structuri, acestea mai toate merg mână în mână până la funcțiile deloc de neglijat prin care se oprimează mulți cetățeni. Presa atât în alegeri cât și în cazurile cum este cel de față, rar informează real cetățeanul, presa are și ea un interes, când nu îi comvine ceva aruncă cu noroi în stânga și în dreapta până la stadiul troacă de porci, totul pentru niște bani pe care îi primește desigur de la opoziții. Așa și cu doamna respectivă, pusă aproape în funcție de anumiți pioni politici așa cum se întâmplă deseori, restul e totul de fațadă cu voturi și candidaturi.
Postat 30 Martie 2023, 09:47 de Morometul
Care/pe care
,,,...faţă de DNA, faţă de presa care nu-i de acord cu ea..." Care DNA? Cel care face jocuri de putere și pentru putere? Care presa? Presa ,,independentă" de cetățean dat dependenta de politic? Presa dependentă de ban public ,,donat" cu generozitate de partide? Presa care spală imaginea politicianului corupt? Presa aducătoare de ode conducătorilor iubiți? Priviți in ogradă, orada presei! Priviți în ograda presei bihorene? Vreți nume?
Postat 29 Martie 2023, 14:29 de PureStupidity
......
este o melodie a lui Goran Bregovic - Pit Bull Terrier
Postat 29 Martie 2023, 09:03 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON