URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Decembrie 2015, 12:40

Replica Prefecturii: Înmatriculările funcţionează normal şi fără numere de ordine, dar va fi deschis încă un ghişeu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"În cadrul Serviciului Înmatriculări din cadrul Instituţiei Prefectului judeţului Bihor activitatea se desfăşoară în mod normal", afirmă directorul Cancelariei Prefecturii, Claudia Timofte, într-o replică dată luni, după ce, la rubrica Premiile lui Bihorel, BIHOREANUL a constatat că unii cetăţeni "se plâng că ordinea instaurată de "tartorele" Ilie Bolojan pe vremea când era prefect s-a dus naibii, la propriu!".

Motivul? Aparatul montat la această instituţie în vremea când Prefectura era condusă de Ilie Bolojan, care elibera numere de ordine şi afişa pe ecrane, la fiecare ghişeu, cui îi vine rândul în ordinea numerelor primite, nu mai funcţionează, "aşa că, dacă te aşezi la coadă, dar între timp ţi se face de-o plăcintă sau te trec nevoile, trebuie să fii conştient că la întoarcere ţi-ai pierdut rândul". Iar asta pentru că sistemul s-a defectat cu cinci ani în urmă, firma care l-a instalat, aparţinând unui suedez, nu mai există, iar funcţionarii au încercat să-l repare, dar fără succes şi fără ca vreunul dintre prefecţii care s-au perindat de atunci să iniţieze achiziţia unui sistem nou.

Reprezentanţii Prefecturii afirmă, însă, că la Înmatriculări nu există niciun fel de probleme legate de faptul că cetăţenii nu mai primesc numere de ordine. "În cadrul Serviciului Înmatriculări din cadrul Instituţiei Prefectului judeţului Bihor activitatea se desfăşoară în mod normal, fapt constatat chiar de reporterul de la Bihoreanul prezent la faţa locului. Cele susţinute în articolul Premiul "După Bolo, dezordinea" cu referire la nefuncţionarea aparatului de eliberare a numărului de ordine din cadrul Serviciului de Înmatriculări, acest lucru generând "dezordine", sunt false", susţine instituţia.

La fel ca Bihorel, Prefectura arată că "acest aparat s-a defectat în anul 2009, s-a încercat repararea aparatului luându-se legătura direct cu furnizorul în Suedia, care ne-a comunicat că nu se mai produce acest aparat şi nici piese de schimb sau consumabile necesare funcţionării lui", dar funcţionarii nu explică de ce nu s-au demarat proceduri de achiziţionare a unui nou aparat, de această dată cu mentenanţă asigurată cum se cuvine.

În încheierea comunicatului, Prefectura anunţă că, "deşi activitatea Serviciului de Înmatriculări se desfăşoară normal, fără a exista aglomeraţia la care se face referire în articol, vă precizăm faptul că în perioada următoare, ca o măsură preventivă, Serviciul de Înmatriculări din cadrul Instituţiei Prefectului judeţului Bihor va deschide un nou ghişeu destinat preluării documentelor de înmatriculare şi radiere vehicule rutiere".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Ionel, Ionelule
nu mai bea baiatule... ca numai prostii debitezi!
Postat 08 Decembrie 2015, 20:43 de User anonimizat
@neutru
Iti dau un sfat: decat sa te plangi/sa mi te plangi, mai bine du-te si i-ai de urechi pe cel/cei ce-si bat joc si de banul tau! Mie-mi pasa ce se intampla cu banii pe care mi-i fura (75% din salariul brut mi-l ia sub o forma mai mult sau mai putin legala autoritatile de tot felul si de la toate nivelurile) niste neica-nimeni cocotati unde nu li-i locul, profitand din plin de prostia unora ca tine, dar si de acest cancer care ucide la propriu : CORUPTIA! Ce nu e corect in postarea mea? Ca dezvalui adevarata fata a ,,alesilor" locali?! Ca nea ilie isi bate joc de oradeni si ne face bine cu japca, de ramanem cu buzunarele goale?!
Postat 08 Decembrie 2015, 18:49 de pinonel
ionelu
Esti absolut penibil cu replica anterioara. La vremea respectiva acel aparat a rezolvat o problema, in premiera nationala, si anume injosirea cetateanului care nu doreste sa cotizeze de catre sistemul care functiona ca uns la serviciul inmatriculari. Scopul si l-a atins cu varf si indesat. In alta ordine de idei, ai putea sa faci ceva util(tie in primul rand) decat toata ziua sa-ti improsti veninul pe forumuri. Marunt gandesti, marunt esti!
Postat 08 Decembrie 2015, 15:06 de Neutryno
Nea ilie si dupa 10 ani e acelasi, o nulitate!
Nea ilie a fost prefect de Bihor intre 2005 si 2007. Si atunci ca si acum a dat dovada ca i se rupe de ce va fi maine! Nu-ti este permis sa achizitionezi un sistem/aparat si sa nu te ingrijesti de mentenata, sa nu te gandesti ce faci cu scula DUPA ce iese din garantie (daca o fi avut garantie!)! Acum zece ani l-a durut in șpiț de un aparat, acum, in 2015, s-a dovedit ca nici el, nici ,,specialistii" de care s-a inconjurat nu s-au gandit la mentenanta noului cet! Sau s-au gandit si tocmai de aia vor sa apeleze la servicii de intretinere prestate de o firma privata. Cat poti sa fii de tembel (il las pe d-l procuror Ciprian Florentin MAN sa ne spuna daca si HOT!) ca in cei cinci ani de cand a demarat proiectul noului cet sa nu te gandesti sa-ti pregatesti o echipa care sa asigure intretinerea ?! Da, dar mai bine bagi banii (fara numar!) in buzunarele unui privat! Toti stim DE CE. Ma intreb si va intreb, daca aparatul de la inmatriculari sau noul cet le platea nea ilie & gasca din propriile buzunare, tot asa ar fi fost de ,,neglijenti"?!
Postat 08 Decembrie 2015, 14:10 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON