După ce a stat fără Consiliu Local din 2013, comuna Popeşti urma să aibă un nou deliberativ începând de miercuri, când prefectul judeţului Bihor, Claudiu Pop, s-a şi deplasat la sediul Primăriei comunale pentru a asista la reconstituirea acestui organism.
Comuna a rămas fără consilieri din cauza unei serii de decizii politice iniţiate la începutul anului 2013 de conducerea centrală a PPDD, partid din care făcea parte şi primarul Dorin Curtean. Întrucât şefii de la Bucureşti ai formaţiunii au retras sprijinul politic a doi din cei şase consilieri PPDD, ceea ce însemna că locul lor urma să fie luat de supleanţii de pe lista de candidaţi din 2012, ceilalţi patru reprezentanţi ai acestei formaţiuni au demisionat, moment după care Consiliul Local nu s-a putut întruni, de două ori consecutiv, în formulă legală, din cauza absenţelor reprezentanţilor celorlalte două partide, PSD şi PNL.
Dată fiind inexistenţa Consiliului, două proiecte locale (ce vizau achiziţia unor echipamente de salubrizare, în valoare de câteva zeci de mii de euro) au eşuat la finele anului trecut. De altfel, din acest motiv edilul Dorin Curtean a mobilizat în luna decembrie mai mulţi simpatizanţi, pe care i-a adus la un protest organizat în faţa Prefecturii Bihor.
Pentru remedierea situaţiei, Curtean ceruse încă din 2013, prin intermediul Prefecturii, ca Guvernul să organizeze alegeri anticipate parţiale, pentru desemnarea unui nou Consiliu, însă – aşa cum se ştie – Guvernul Ponta a refuzat să organizeze în toată ţara alegeri anticipate, fie că ele au fost necesare din cauza vacantării unor poziţii de consilieri locali ori judeţeni, fie după arestarea ori chiar condamnarea unor primari sau preşedinţi de Consilii Judeţene.
În schimb, la finele anului trecut, Guvernul a emis o Ordonanţă ce permite aşa-numita reconstituire a Consiliilor Locale şi Judeţene, cu candidaţi din 2012 nominalizaţi de partide, astfel că miercuri urma ca acest lucru să se întâmple şi la Popeşti, astfel ca aici Consiliul Local să aibă nouă membri (patru de la PSD şi cinci de la PNL), nu 15, ca în 2012.
Le şedinţa de miercuri, însă, au absentat doi consilieri din partea PNL, Ovidiu Sabo şi Dumitru Băncescu, iar pentru că nu a fost atins cvorumul necesar prevăzut de lege, încercarea va fi repetată luni, 25 ianuarie.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.