URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 03 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La Colegiul Traian Vuia, o jună nervoasă că a fost mustrată pentru că a adus un băiat în cameră nu a mai putut suporta umilința și a pus mâna pe cuțit. Asta, ca de acum înainte pedagogul rănit să se învețe minte să lase copiii să-și facă de cap...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Până în urmă cu o săptămână - când DNA a cerut ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, pentru a-i cerceta într-un dosar privind achiziția de vaccinuri anti-Covid în prima parte a anului 2021, cu un prejudiciu de peste 1 miliard de euro - uitasem că „bomba” a fost amorsată din toamna anului trecut, când procurorii anticorupție anunțaseră public deschiderea in rem a dosarului.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Uterul este un organ situat în pelvis, între vezica urinară şi rect, continuându-se în partea inferioară cu vaginul. Uterul este împărţit în trei porţiuni: superioară (corpul uterin), inferioară (colul uterin), care se deschide la nivelul vaginului şi medie (istmul), de legătură între corp şi col.
13 Noiembrie 2023, 13:41

Recital Trio, marți, la Filarmonica Oradea

Recital Trio, marți, la Filarmonica Oradea Foto: Facebook / Filarmonica Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trioul format din soliștii Rafael Butaru și Andrada Ciupeiu, la vioară și Cristiana Mihart, la pian îi așteaptă pe melomani la Filarmonica Oradea, marți, de la ora 19, la un concert de cameră ce cuprinde în program: Sonata nr. 5 pentru 2 viori de J.M. Leclair, Grand Sonata nr. 3 de Ch. de Bériot, Sonata pentru 2 viori si pian op.15 de Darius Milhaud, 5 Piese pentru 2 viori si pian de Dmitri Șostakovici, Divertimento pentru 2 viori si pian de Igor Frolov și Salut d’amour de Edward Elgar.

„Repertoriul propus de aceștia este cât se poate de complex. Este vorba despre o călătorie ce cuprinde 300 de ani de muzică: De la Jean-Marie Leclair, din prima jumătate a secolului XVIII și până la Igor Frolov, care s-a stins din viață în urmă cu un deceniu. Mai mult, se îmbină muzica unor popoare diferite, a unor compozitori proveniți din țări ce se diferențiază capital una față de cealaltă: Franța cu Leclair, Bériot și Milhaud, Rusia cu Șostakovici și Frolov și Anglia cu Elgar. Muzica este, probabil, unica artă ce poate aduce împreună epoci și culturi atât de diferite și îndepărtate”, transmit reprezentanții instituției orădene.

Rafael Butaru este concertmaestrul Filarmonicii „George Enescu” București, precum și al Operei Naționale București. De-a lungul carierei sale a interpretat alături de artiști cunoscuți, a câștigat numeroase premii la concursuri naționale și internaționale și a participat la cursuri de măiestrie în centre muzicale importante. Totodată este membru al ansamblurilor camerale „Romanian Chamber Orchestra” și „I Ludici”.

Andrada Ciupeiu este lector universitar dr. al Departamentului de Muzică al Facultății de Arte a Universității din Oradea, artist instrumentist al Filarmonicii Oradea, fondator și președinte al Asociației culturale Aesthete, membru al Fundației „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca.

Cristiana Mihart a absolvit studiile de pian la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” din București și Universitatea Națională de Muzică din București, precum și la Conservatoire Royal de Musique din Bruxelles. A excelat la concursuri internaționale, a susținut concerte în locații inedite, dar și pe scenele Filarmonicilor din România și străinătate.

La Recitalul Trio de marți seară, accesul este gratuit pentru elevi, studenți și persoanele care au achiziționat un pachet de concerte în cadrul stagiunii 2023-2024, pe bază de invitație emisă de casieria Filarmonicii de Stat Oradea. Tot de acolo se pot cumpăra biletele, dar și pe platforma bilete.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5313 RON
  • 1 EUR = 4.9726 RON
  • 1 HUF = 0.0132 RON