URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Iulie 2014, 10:04

Rebelii au folosit cardurile de credit şi telefoanele victimelor avionului doborât în Ucraina

Rebelii au folosit cardurile de credit şi telefoanele victimelor avionului doborât în Ucraina (foto: Digi24.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Apar detalii revoltătoare de la locul prăbuşirii zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines, în urmă cu o săptămână, scrie Digi24. Separatiştii proruşi au furat şi folosit cardurile de credit şi telefoanele celor aflaţi la bord, ceea ce a înfuriat rudele pasagerilor.

În Olanda a început între timp anevoiosul proces de identificare a victimelor. 114 sicrie au fost repatriate până acum, dar procedura recuperării tuturor rămăşiţelor umane şi identificării lor poate dura câteva luni de zile, au anunţat experţii.

Alte 74 de sicrie cu victimele tragediei din Ucraina au ajuns în Olanda. Ca şi primele 40, şi acestea au fost transportate într-un centru specializat, unde a început procesul de identificare. Între timp, locul prăbuşirii avionului, de lângă Doneţk, nu a fost securizat nici până acum.

"Încă nu am avut parte de o anchetă în adevăratul sens al cuvântului în zona unde a căzut avionul. Şi nici nu vom avea, cât timp zona este controlată de oameni înarmaţi care nu au niciun interes ca această anchetă să aibă loc", a declarat Tony Abbott, premierul Australiei.

Chinul rudelor celor aflaţi la bord continuă, însă. Oamenii se confruntă acum cu o nouă problemă - separatiştii proruşi au furat şi folosit cardurile de credit şi telefoanele celor aflaţi la bord, fapt confirmat de un sud-african, al cărui cumnat era în avion.

"(Sora mea, n.red.) i-a anulat cărţile de credit pentru că oamenii le folosesc acolo, în Ucraina. E de neimaginat! Nu pot concepe aşa ceva!", a declarat Shane Hattingh, cumnatul unei victime. "Nu mă surprinde că şi-au bătut joc în modul ăsta de victime, asta m-a enervat atât de mult, încât nici măcar nu pot descrie...", a adăugat el.

Între timp, rebelii au recunoscut că deţin rachete sol-aer de tip BUK, cu care ar fi fost doborât avionul malaezian.

"Primim ajutor din partea cetăţenilor ruşi. Primim ajutor din partea întregului popor rus. Sunt voluntari care ni se alătură. Apropo de asta, vreau să vă reamintesc că şi eu sunt din Mosocova, sunt rus. Nu sunt din Donbass. Am venit aici ca voluntar", a spus Aleksandr Borodai, premierul autoproclamatei republici Doneţk. "Bineînţeles că am multe cunoştinţe în serviciile secrete. Ca fiecare om care are legătură cu elita societăţii", a continuat el.

298 de oameni, dintre care 193 de olandezi, se aflau la bordul avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care a fost doborât de o rachetă sol-aer într-o zonă controlată de separtiştii ucraineni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Conspiratie
Bercea Mondialu' al aerului:
Postat 25 Iulie 2014, 15:26 de Eugen Toma
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON