URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 03 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Se tot miră unii cum de a ieșit câștigător în primul tur un personaj precum Călin Georgescu, candidatul anti sistem, antisemit și prolegionar, care nu crede că omul a ajuns pe Lună, dar e convins că războiul din Ucraina e o ficțiune. Tot la două cuvinte îl ivocă pe Dumnezeu, vorbește despre iubire și nevoia de pace. Dar mă întreb: la ce dracu' ne mai trebuie nouă pace, dacă războiul din Ucraina nu există?
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Martie 2024, 14:10

Razii pe şoselele din Bihor: Trei şoferi au picat testul antidrog

Razii pe şoselele din Bihor: Trei şoferi au picat testul antidrog foto:generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trei şoferi din Bihor au ajuns în anchetă penală, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce au picat testul antidrog al poliţiştilor rutieri.

Acţiunile poliţiştilor rutieri s-au desfăşurat în perioada 15-17 martie, pe principalele şosele din judeţ, iar echipajele au legitimat 1.700 de persoane şi peste 1.500 de şoferi au fost testaţi pentru alcool sau droguri.

Trei dintre aceştia - un tânăr de 19 ani din comuna Avram Iancu, un salontan de 23 ani şi un bărbat în vârstă de 26 ani din Aleşd - au picat testul antidrog, motiv pentru care au fost conduşi la analize de sânge şi urină, iar acum sunt anchetaţi penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive. 

"Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor", a transmis Poliţia Bihor într-un comunicat.

Conform informării, în cele trei zile au fost desfășurate 18 acțiuni preventiv - reactive, în sistem integrat, și au fost efectuate 14 filtre. În acțiuni au fost implicați 341 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 268 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii din Bihor au aplicat, în total, 493 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 219.857 de lei. Totodată, au fost constatate 32 de infracțiuni, iar 49 de permise de conducere și 26 de certificate de înmatriculare au fost reținute.

Din totalul sancțiunilor, cele mai multe, 161 la număr, au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 96 de sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 17 au fost pentru conducere sub influența alcoolului, 15 sancțiuni au fost pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, au fost sancționate trei depășiri neregulamentare, șase sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, două pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, iar 21 de sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7307 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON