URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
18 Martie 2024, 14:10

Razii pe şoselele din Bihor: Trei şoferi au picat testul antidrog

Razii pe şoselele din Bihor: Trei şoferi au picat testul antidrog foto:generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trei şoferi din Bihor au ajuns în anchetă penală, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce au picat testul antidrog al poliţiştilor rutieri.

Acţiunile poliţiştilor rutieri s-au desfăşurat în perioada 15-17 martie, pe principalele şosele din judeţ, iar echipajele au legitimat 1.700 de persoane şi peste 1.500 de şoferi au fost testaţi pentru alcool sau droguri.

Trei dintre aceştia - un tânăr de 19 ani din comuna Avram Iancu, un salontan de 23 ani şi un bărbat în vârstă de 26 ani din Aleşd - au picat testul antidrog, motiv pentru care au fost conduşi la analize de sânge şi urină, iar acum sunt anchetaţi penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive. 

"Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor", a transmis Poliţia Bihor într-un comunicat.

Conform informării, în cele trei zile au fost desfășurate 18 acțiuni preventiv - reactive, în sistem integrat, și au fost efectuate 14 filtre. În acțiuni au fost implicați 341 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 268 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii din Bihor au aplicat, în total, 493 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 219.857 de lei. Totodată, au fost constatate 32 de infracțiuni, iar 49 de permise de conducere și 26 de certificate de înmatriculare au fost reținute.

Din totalul sancțiunilor, cele mai multe, 161 la număr, au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 96 de sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 17 au fost pentru conducere sub influența alcoolului, 15 sancțiuni au fost pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, au fost sancționate trei depășiri neregulamentare, șase sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, două pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, iar 21 de sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON