URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 12 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că ucenicul și-a întrecut maestrul! Cine credea că odată cu plecarea lui Ilie Bolojan de la Primăria Oradea se va așterne liniștea peste oraș, că buldozerele nu vor mai trece prin sufragerii, că picamerele vor fi duse la topit și prin urbe vor zburda exclusiv bicicliști și trotinetiști înecați în clorofilă s-au înșelat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Iunie 2017, 16:45

Raul Sînza, vicecampion naţional la ciclism, după ce a pierdut titlul la "fotografie"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ciclistul echipei orădene Carcover Racing Team, Raul Sînza, a devenit vicecampion naţional de juniori, după ce a ocupat locul II în finala desfăşurată pe un traseu din judeţul Prahova, la Bucov. Sînza putea accede pe prima treaptă a podiumului, dar a cedat titlul la fotografie.

Raul Sînza a început debordant traseul de 96 de km, din jurul localităţii prahovene, însă la kilometrul 50 a apărut o mare problemă pentru orădean. "Mi s-a spart roata din spate şi am înlocuit-o cu singura roată de rezervă avută la dispoziţie în maşina de asistenţă. Era roata colegului meu de club, Dragoş Maliţa, însă aceasta avea pinioane de cadet, ceea ce m-a dezavantajat mult la capitolul viteză faţă de ceilalţi rivali la podium care putea prinde oricând o viteză mai mare", a a declarat Raul Sînza.

După căţărarea de la Seciu a devenit evident că lupta pentru aurul naţional va fi o afacere în patru: Dumitrescu, Vasiloiu, Jitaru şi orădeanul Sînza.

Aşa cum era de aşteptat titlul naţional s-a decis la sprint. Gerhard Dumitrescu a declanşat sprintul prea devreme şi a fost întrecut de Vasiloiu şi Sînza, care au trecut linia de sosire la foto-finish. S-a impus Valentin Vasiloiu, Raul Sînza pierzând titlul naţional la câţiva centimetri.

Timpul învingătorului: 2:54.42, Valentin Vasiloiu şi Raul Sînza fiind înregistraţi la egalitate inclusiv la capitolul sutimi de secundă! Clasat pe locul II, Gerhard Dumitrescu a sosit cu o sutime de secundă în urma celor doi, iar Ciprian Jitaru a venit la cinci zecimi de primii trei clasaţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON