URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Noiembrie 2018, 17:42

Răsturnare de situaţie, în cazul tabloului de Picasso găsit la Tulcea. A fost o farsă!

Răsturnare de situaţie, în cazul tabloului de Picasso găsit la Tulcea. A fost o farsă! sursa foto: adevarul.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Răsturnare de situaţie în cazul tabloului de Picasso pe care o româncă stabilită în Olanda spunea că l-a găsit într-o pădure din judeţul Tulcea. A fost o farsă pusă la punct de doi producători de teatru din Belgia. Motivul? Aşa au găsit de cuviinţă să-şi promoveze un spectacol!

Informaţia a fost făcută publică de televiziunea de stat olandeză şi preluată de Digi24.ro, potrivit cărora cei care au pus la cale gluma şi-au anunţat printr-un e-mail victimele şi au povestit că farsa este inspirată din piesa de teatru "Copia adevărată" care a avut premiera joi la Anvers. În scenariu, personajul principal este un falsificator de tablouri.

Din câte se pare, producătorii de teatru belgieni au îngropat la sfârşitul lunii o copie a picturii "Cap de Arlechin" în apropiere de Tulcea, apoi au trimis scrisori anonime în care anunţau unde este o pictură celebră, furată împreună cu alte capodopere acum şapte ani de la un muzeu din Rotterdam, arată Digi24.ro.

Scrisorile au ajuns la trei adrese din Olanda şi trei din România, dar numai scriitoarea de origine română Mira Feticu, care a publicat şi o carte despre jaful pus la cale de bandă de hoţi români, şi un prieten de-al ei se pare că au căzut în plasă. Feticu

Femeia, care a scris şi o carte, a venit în ţară împreună cu un prieten, a urmat instrucţiunile, şi a dezgropat pictura, anunţând inclusiv autorităţile, cărora le-a dat indicaţii precise cu privire la locul în care a fost găsită.

"Eu nu mă simt nicio victimă şi nu mă simt nici păcălită. Eu mi-am făcut datoria de jurnalist, să vin să văd şi cu adevărat am crezut că am găsit un Picasso. Dacă este adevărat, se pare că falsificatorul este unul dintre cei mai mari falsificatori ai Europei, poate cel mai mare. Oricum copia are o valoare mare", a spus Mira Feticu, la Digi24, după dezvăluirile televiziunii olandeze.

Aceasta a mai precizat că încă nu are mai multe detalii despre farsa pusă la cale de artişti olandezi, urmând să participe la o dezbatere televizată cu aceştia, însă a insistat că ea şi-a făcut datoria să verifice aninima primită.

"Am primit acest e-mail, l-am citit şi nu ştim ce să credem. Aşteptăm să vedem cum stăm lucrurile. în mail e vorba despre publicitate. Dar artiştii aceia îşi fac publicitate pe spinarea noastră, a anchetatorilor români, deci încă nu ştim…", a spus Mira Feticu.

De precizat că, până la transmiterea acestei ştiri, nici Poliţia Română şi nici DIICOT, care anchetează găsirea tabolului, nu au făcut comentarii.

După cum se știe, un tablou despre care existau informaţii că ar fi "Tete D 'Arlequin", pictat de Picasso, dispărut dintr-un muzeu din Olanda, a fost găsit în weekend îngropat la tulpina unui copac, în Tulcea. Tabloul ar avea o valoare de 800.000 de euro şi a fost găsit după ce o scriitoare de origine română a primit informaţii prin intermediul unei scrisori anonime.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON