URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Decembrie 2012, 14:36

PSD: Viitorul Legislativ va avea 550 de parlamentari, sala de plen are doar 501 locuri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că viitorul Legislativ va avea 550 de parlamentari, cu 80 în plus faţă de actualul Parlament.

Camera Deputaţilor va avea 382 de parlamentari, cu un plus de 49 de mandate faţă de numărul actual de deputaţi. Viitorul Senat va avea 168 de mandate, cu un plus de 31 de mandate faţă de numărul actual de senatori.

Ca număr de mandate, USL are, potrivit lui Dragnea, 247 mandate la Camera Deputaţilor şi 117 la Senat. Per total PSD are 192 de mandate, PNL 141 de mandate, PC 19 mandate, iar UNPR 12 mandate.

ARD a obţinut 77 de mandate în Parlament, 54 la Camera Deputaţilor şi 23 la Senat, adică 14% din mandate. PPDD a câştigat 63 de mandate din care 44 la Camera Deputaţilor, ceea ce reprezintă 11,5 din numărul total de mandate. În ceea ce priveşte UDMR aceasta a strâns 28 de mandate, 19 la Camera Deputaţilor şi 9 la Senat, în procente 5,1%.

Parlamentul rezultat după alegerile din 9 decembrie va fi unul mai mare decât cel din 2008 cu 80 de mandate. La Camera Deputaţilor vor fi în plus 49 de mandate, iar la Senat 31 de mandate. Numărul toatal al parlamentarilor va fi de 550 de mandate.

"Cred că cei care au ieşit pe locul doi sau trei ar trebui să stea la balcoane, să stea la balcoane cei care au blocat modificarea legii, Parlamentul se măreşte cu numărul de mandate celor de pe locul doi sau trei, dar în sală nu sunt loc pentru toţi", a spus Liviu Dragnea.

Sursa: Gandul.info

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
MAMA VOASTRA de simintiti va mai bateti mult joc de noi ?
ce vina avem noi poporul ca ARD nu si a prezentata candidatii pentru PREMIER si PRESEDINTIE, PPDD la FEL ce mama vostra de LEGUME aveti, cine candida din partea ARD cand este TERMINATA POLITIC , ce ne tot reprosati noua PROSTIA ARD si PPDD ului ? MAMA VOASTRA de simintiti va mai bateti mult joc de noi ? NU se poate SEX , alcool, contrabanda muta si voturi cumparate, mizerii sociale ! PUNETI UMARUL nu KURUL la fapte , idiotilor !
Postat 11 Decembrie 2012, 09:56 de NU se poate SEX , al
foamea de putere
in viitorul foarte apropiat..tot poporul va fi parlamentar in acest ritm,poate din cauza asta au creat casa poporului,cineva a ghicit in palma ca poporul roman o va duce asa de bine incat numai trebuie decat sa voteze legii si sa vegheze la bunastarea nimanui pt. ca toti vor fi parlamentari..bata-i D-zeu!!!nu-i mai satura diavolu.
Postat 10 Decembrie 2012, 15:29 de annonim
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON