URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Noiembrie 2018, 16:15

PSD, trimis la plimbare: Iohannis refuză orice schimbare de miniștri până după sărbătorile de Centenar

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că nu va numi miniștrii propusi la Dezvoltare și Transporturi, până cel puțin după „sărbătorile de Centenar. „După 1 decembrie discutăm, până atunci nu schimbăm miniștri”, a declarat Iohannis.

„Deci în acestă săptămînă nu va mai exista nicio schimbare de miniști. Această propunere de remaniere în remaniere va fi analizată cel mai devreme de 1 decembrie. După 1 decembrie putem să discutăm dacă va fi cazul, până atunci nu vom schimba nimic, punct”, a spus Iohannis. 

Șeful statului a spus că PSD a rotit 70 de persoane în guvernele din ultimii doi ani. „Așa nu se poate guverna. Cum să ne imaginăm că poate funcționa un guvern cu două remanieri într-o săptămână. Nu sunt de acord să contribui cu o astfel de guvernare care seamănă mai degrabă cu un carusel”, a spus Iohannis.

Întrebat despre demisia ministrului Transporturilor și refuzul său de a numi un înlocuitor, șeful statului a spus că nimic din ce face „nu pune în dificultate Guvernul”. „Guvernul este complet, nu are decât să lucreze. Nu cred că românii au nevoie de acest circ cu remanierea acum, de sărbători”, a spus Iohannis. 

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că o va propune pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor. Aceasta a adăugat că a trimis deja la Cotroceni deciziile de revocare ale ministrului Transporturilor Lucian Șova și a ministrului Dezvoltării Paul Stănescu.

Dintre aceştia, însă, doar Şova a acceptat să demisioneze din funcţie, joi, la presiunile partidului, Stănescu rămânând în funcţie, prin opoziţia lui Iohannis.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Adina, și tu?
E hidos rău! Ma dau cu capul de pereți ....cand voia să îi locul lui Boc am zis ce bine ar fi. Da, recunosc, așa am spus și despre un alt BIG sau C.A. Sunt extrem de abili in păcăleală!
Postat 23 Noiembrie 2018, 17:58 de unom
Da
Da e vina noastră
Postat 23 Noiembrie 2018, 01:20 de Sandu1206
Sandu1206
Adevarat...Iohanis a dat ora exactă în ceea ce priveste dezvoltarea si ridicarea unui oras . Din pacate cu o floare nu se face primăvară...Avem cea mai slabă clasa politica, toti analfabetii, toti frustrați și lingaii cărora nu le a plăcut munca si scoala au ajuns politicieni si bine mersi conduc țara, conduc oameni cu doctorate , conduc justiție, conduc tot ceea ce misca din pacate este vina noastră că ne complace in astfel de situație.
Postat 23 Noiembrie 2018, 00:57 de Adrian_Preda
Adrian_Preda
Din '98 trec în fiecare an prin Sibiu de 4-6 ori. In '98 era o ruină. Acuma e o plăcere să mergi acolo.
Postat 23 Noiembrie 2018, 00:33 de Sandu1206
Iohanis
Avem un președinte echilibrat care are de furcă cu mahalaua sudista, cu miticii, oltenii si regățenii...pleaca societății române. Vedeți un președinte intr-adevar la cel mai înalt nivel de dupa 89, nu este corupt, nu este circar, nu se aseamănă cu miticii de București. Vedeți Sibiul, vizitați Sibiul, vedeți de unde Oradea s a inspirat in ceea ce priveste parcurile industriale,infrastructura si reabilitarea de clădiri de patrimoniu. Vedeți ce a lăsat Ioanid in urma in Sibiu(cea mai mică rată a șomajului din România și cel mai mare venit/cap de locuitor )...Vedeți ce au lăsat cei din sud in spate ce au realizat ei ca sa ne dam seama de cine suntem condusi si unde ne îndreptăm. Este cel mai jalnic guvern Psd din istoria acestuia! Cine crede că stie politica si sustine prostia guvernamentala din ziua de azi se înșeală amarnic. Iohanis este singurul om in momentul de față echilibrat si conștient, are si PSD oameni capabili intr-adevar dar din pacate nu sunt pupincuristi ca sa faca parte din guvern. Jalnic fraților, jalnic ce guvern avem.
Postat 23 Noiembrie 2018, 00:20 de Adrian_Preda
1x1
E an centenar, și anul viitor pleluam președenția UE , nu vezi că PSD-ESCU are o cu totul alta treabă? Ne facem de ras în toată lumea , doar că Dragnea sa nu facă pușcărie. Lasă-l mă sa înfunde pușcăria.
Postat 22 Noiembrie 2018, 18:42 de Sandu1206
#lenes
Iohannis tine neaparat sa construiasca brandul omului lenes si prost. Ii iese. Are impresia ca el stabileste componenta guvernului.
Postat 22 Noiembrie 2018, 16:55 de 1x1
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON