URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
22 Noiembrie 2018, 16:15

PSD, trimis la plimbare: Iohannis refuză orice schimbare de miniștri până după sărbătorile de Centenar

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că nu va numi miniștrii propusi la Dezvoltare și Transporturi, până cel puțin după „sărbătorile de Centenar. „După 1 decembrie discutăm, până atunci nu schimbăm miniștri”, a declarat Iohannis.

„Deci în acestă săptămînă nu va mai exista nicio schimbare de miniști. Această propunere de remaniere în remaniere va fi analizată cel mai devreme de 1 decembrie. După 1 decembrie putem să discutăm dacă va fi cazul, până atunci nu vom schimba nimic, punct”, a spus Iohannis. 

Șeful statului a spus că PSD a rotit 70 de persoane în guvernele din ultimii doi ani. „Așa nu se poate guverna. Cum să ne imaginăm că poate funcționa un guvern cu două remanieri într-o săptămână. Nu sunt de acord să contribui cu o astfel de guvernare care seamănă mai degrabă cu un carusel”, a spus Iohannis.

Întrebat despre demisia ministrului Transporturilor și refuzul său de a numi un înlocuitor, șeful statului a spus că nimic din ce face „nu pune în dificultate Guvernul”. „Guvernul este complet, nu are decât să lucreze. Nu cred că românii au nevoie de acest circ cu remanierea acum, de sărbători”, a spus Iohannis. 

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că o va propune pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor. Aceasta a adăugat că a trimis deja la Cotroceni deciziile de revocare ale ministrului Transporturilor Lucian Șova și a ministrului Dezvoltării Paul Stănescu.

Dintre aceştia, însă, doar Şova a acceptat să demisioneze din funcţie, joi, la presiunile partidului, Stănescu rămânând în funcţie, prin opoziţia lui Iohannis.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Adina, și tu?
E hidos rău! Ma dau cu capul de pereți ....cand voia să îi locul lui Boc am zis ce bine ar fi. Da, recunosc, așa am spus și despre un alt BIG sau C.A. Sunt extrem de abili in păcăleală!
Postat 23 Noiembrie 2018, 17:58 de unom
Da
Da e vina noastră
Postat 23 Noiembrie 2018, 01:20 de Sandu1206
Sandu1206
Adevarat...Iohanis a dat ora exactă în ceea ce priveste dezvoltarea si ridicarea unui oras . Din pacate cu o floare nu se face primăvară...Avem cea mai slabă clasa politica, toti analfabetii, toti frustrați și lingaii cărora nu le a plăcut munca si scoala au ajuns politicieni si bine mersi conduc țara, conduc oameni cu doctorate , conduc justiție, conduc tot ceea ce misca din pacate este vina noastră că ne complace in astfel de situație.
Postat 23 Noiembrie 2018, 00:57 de Adrian_Preda
Adrian_Preda
Din '98 trec în fiecare an prin Sibiu de 4-6 ori. In '98 era o ruină. Acuma e o plăcere să mergi acolo.
Postat 23 Noiembrie 2018, 00:33 de Sandu1206
Iohanis
Avem un președinte echilibrat care are de furcă cu mahalaua sudista, cu miticii, oltenii si regățenii...pleaca societății române. Vedeți un președinte intr-adevar la cel mai înalt nivel de dupa 89, nu este corupt, nu este circar, nu se aseamănă cu miticii de București. Vedeți Sibiul, vizitați Sibiul, vedeți de unde Oradea s a inspirat in ceea ce priveste parcurile industriale,infrastructura si reabilitarea de clădiri de patrimoniu. Vedeți ce a lăsat Ioanid in urma in Sibiu(cea mai mică rată a șomajului din România și cel mai mare venit/cap de locuitor )...Vedeți ce au lăsat cei din sud in spate ce au realizat ei ca sa ne dam seama de cine suntem condusi si unde ne îndreptăm. Este cel mai jalnic guvern Psd din istoria acestuia! Cine crede că stie politica si sustine prostia guvernamentala din ziua de azi se înșeală amarnic. Iohanis este singurul om in momentul de față echilibrat si conștient, are si PSD oameni capabili intr-adevar dar din pacate nu sunt pupincuristi ca sa faca parte din guvern. Jalnic fraților, jalnic ce guvern avem.
Postat 23 Noiembrie 2018, 00:20 de Adrian_Preda
1x1
E an centenar, și anul viitor pleluam președenția UE , nu vezi că PSD-ESCU are o cu totul alta treabă? Ne facem de ras în toată lumea , doar că Dragnea sa nu facă pușcărie. Lasă-l mă sa înfunde pușcăria.
Postat 22 Noiembrie 2018, 18:42 de Sandu1206
#lenes
Iohannis tine neaparat sa construiasca brandul omului lenes si prost. Ii iese. Are impresia ca el stabileste componenta guvernului.
Postat 22 Noiembrie 2018, 16:55 de 1x1
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON