URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Aprilie 2020, 13:59

Provocare pentru Pásztor: Un liberal a anunţat că dacă şeful Consiliului Judeţean Bihor nu demisionează, o face el. Vezi replica UDMR-istului (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gest neaşteptat în reuniunea de joi a Consiliului Judeţean Bihor, desfăşurată online la trei săptămâni după ce preşedintele Pásztor Sándor a fost surprins pescuind în timpul serviciului, cu o maşină a instituţiei, pe o baltă din Cetariu.

Pentru că nu şi-a prezentat demisia, cum ar fi fost moral, consilierul PNL Sebastian Lascu a anunţat că, dacă Pásztor nu va renunţa la funcţie, o va face el. UDMR-istul a refuzat din nou, ba a şi dat vina pe BIHOREANUL că i-ar fi "dictat" liberalului ce să spună. În final, șeful CJ a provocat opoziţia să încerce să-l dea jos, ştiind că acest lucru e imposibil.

Pásztor, anti-model!

La finalul reuniunii extraordinare de joi a CJ Bihor, consilierul liberal Sebastian Lascu a luat cuvântul la punctul Diverse și, condamnând "acţiunile iresponsabile" ale lui Pásztor, a declarat că acesta este opusul unui "model de moralitate" şi i-a cerut public să îşi prezinte demisia.

"Patru ani de zile am fost un consilier judeţean echilibrat şi decent, fiind medic şi animat de valorile umane, dar când mii de bihoreni suferă nu pot să trec peste acţiunile iresponsabile ale dumneavoastră, domnule preşedinte, care aţi ales să vă satisfaceti hobby-urile în timp ce mii de bihoreni sunt obligaţi să stea în locuinţele lor şi nu au drepturi cum aveţi dumneavoastră, de a vă deplasa oriunde în judeţ, dar acestea nu v-au fost de ajuns, ci aţi ales să îi jigniţi pe mii de bihoreni mergând la pescuit, lucru interzis de ordonanţele militare pe care dvs trebuia să le sustineţi şi implementaţi", a amintit Lascu.

"Dumneavoastră, în calitate de vicepreşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, trebuia sa fiți un model de moralitate şi sprijin pentru mii de bihoreni! Cum nu toţi suntem la fel, eu, Lascu Sebastian, consilier judeţean, îmi dau demisia din CJ Bihor în situaţia în care nu vă daţi dumneavoastra demisia de onoare, domnule presedinte! Cum vom putea avea pretenţie la noile generaţii să respecte instituţiile când apar asemenea greşeli ale unor conducători şi aceste greşeli să nu fie urmate de demisie, ca într-o ţară europeană dezvoltată?", a spus liberalul.

Uite "securistul"!

Deloc impresionat, Pásztor a minimalizat faptele pe care le-a comis şi, mai mult, a afirmat că gestul lui Sebastian Lascu ar fi fost "dictat" de reporterul BIHOREANULUI care a dat în vileag preocupările sale în plină pandemie, precum şi faptul că a abuzat de maşina Consiliului Judeţean pentru a-şi satisface pasiunile pescăreşti.

"Singura întrebare care mi-o pun, dacă acest text acum două zile, când aţi stat pe bancă cu dl Criș sub geamul meu (n.r. – în Parcul Traian), atunci vi s-a dictat sau vi s-a scris ulterior", a spus reprezentantul UDMR, vădind el însuşi calităţile de "securist" pe care le impută jurnaliştilor atunci când îl prind cu ocaua mică.

De asemenea, Pásztor a susţinut că nu e cazul să mai plătească şi moral şi politic, deoarece a achitat amenda stabilită de Poliţie pentru încălcarea Ordonanţei Militare care interzice pescuitul recreativ în timpul stării de urgenţă şi a ironizat afirmând că se aşteaptă să apară inclusiv "la Fishing&Hunting", un canal TV dedicat pescarilor şi vânătorilor.

UDMR-istul şi-a persiflat interlocutorul, susţinând că nu are decât să îi ceară mai departe demisia ori să iniţieze revocarea sa de la şefia CJ, lucru imposibil cu 6 luni înainte de încheierea mandatului. "Dacă vreţi să mergeţi mai departe, puteţi pune un act în Consiliul Judeţean şi puteţi să-mi cereţi demisia sau revocarea preşedintelui la vot", a zis Pásztor.

Mang, atac la Bolojan

În ajutorul UDMR-istului a sărit şi partenerul PSD-ist, Ioan Mang, vicepreşedinte al CJ Bihor, care a afirmat că "domnul Lascu a făcut o promisiune care nu ţinem cont de ea", pentru ca apoi să mute subiectul discuţiei către primarul Ilie Bolojan.

"Eu la domnul Lascu i-aş sugera să-şi dea demisia şeful lui de partid, că n-a respectat Ordonanţele Militare, care după ora 22 a ieşit, a fost într-o biserică în noaptea de Înviere, deci poate cere şi demisia dlui preşedinte PNL Bihor", a spus liderul PSD Bihor.

Mang nu a precizat în care biserică a fost Bolojan în noaptea de Înviere, dar dacă acest lucru este real, înseamnă că a contrazis însăşi legenda lansată de PSD, cum că primarul Oradiei nu ar fi ortodox, ci "pocăit", dintr-o confesiune care nu prăznuieşte Paştele în biserici.

Pe de altă parte, interdicția cu ieșitul din case după ora 22 nu îi privește și pe cei aflați la serviciu sau în exercițiul funcțiunii.

Vezi momentul în care lui Pásztor i s-a cerut demisia în înregistrarea şedinţei de Consiliu Judeţean (de la minutul 38)!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Frustrant
Asa-i mai "tezst", unii ca si tine se sterg cu ce prind, cu frunze si resturi de ziare iar altii ca Soanibaci sunt curatati cu finete cu limba de-alde astia ca si tine. Greu de urcat piramida!
Postat 01 Mai 2020, 10:45 de Neutryno
bihoraci eftini
Suparati ca nu va baga nimeni in seama mizeria de "dezvaluire"? Sa-si dea demisia pentru nimic? In acelasi an in care oricum se organizeaza alegeri? Mizerabil aceste "site de stiri". Pacat ca nu e pe hartie sa ma sterg cu el. Talibani penelisti, nu altceva.
Postat 01 Mai 2020, 09:32 de testtest
n00bz
Bwahahah! Look at all these boomers trying to handle a f**ing camera! HAHAHA!
Postat 30 Aprilie 2020, 20:26 de Mathias
Păstorul
Pentru criza viitoare își va cumpăra Șoanibaci câteva păduri și lacuri, iar astfel va rezolva problema. Peste tot va fi acasă!
Postat 30 Aprilie 2020, 17:31 de Neutryno
DEGEABA, LASCULE, PASZTOR E NESIMȚIT, A STAT PREA APROAPE DE JANOȘ ȘMANGLEALĂ!!!!
Pentru ce să își dea demisia? PASZTOR oricum nu va demisiona , e prea nesimțit să își asume greșelile făcute.In schimb demisia lui Lascu va bloca activitatea in CJ , lucru pe care JANOȘ ȘMANGLEALĂ și PASZTOR abia îl așteaptă ,că să poată urla ca din gura de șarpe că nu pot dezvolta Judetul din cauza PNL.Chiar daca 4 ani de zile nu au făcut absolut nimic, in afara de a împovăra CJ cu prostălăi fabricați in laboratoarele de slugi credincioase pentru partid marca PSD -UDMR .De frustrare sau amărăciune că PNL o sa vă trimită în opoziție, a-ți inventat povestea cu dl Bolojan???P.S Diferența între dl primar și JANOȘ ȘMANGLEALĂ este colosală unul face lucruri vizibile , celălalt doar latră,fapte zero.
Postat 30 Aprilie 2020, 15:04 de User anonimizat
Demisie ?
Pt a-si da demisia trebuie sa aiba bun simt, ori a vorbi de bun simt in cazul lui pasztor, e ca si cum ai vorbi de parul de pe broasca.
Postat 30 Aprilie 2020, 14:51 de Oradea2020
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON