URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Iulie 2020, 09:00

Protocolul medical pentru reluarea competițiilor de fotbal amator creează dificultăți și echipelor bihorene

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a decis pe 14 iulie aprobarea Protocolului medical pentru reluarea competițiilor de fotbal amator și modificarea documentului care reglementează desfășurarea competițiilor fotbalistice Liga 1, Liga 2 și Cupa României în contextul pandemiei COVID-19, ținând cont de ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății din 7 iulie.

Scopul aprobării acestui protocol a fost, în primul rând, ca Asociațiile Județene de Fotbal să-și poată stabili campioana din Liga 4 în cazul în care a decis desfășurarea unor meciuri decisive, dar și pentru barajul de promovare în Liga 3, cele trei jocuri urmând să se desfășoare în zilele de 1, 5 și 9 august.

„Cu 5 zile înaintea datei de desfășurare a semifinalelor Cupei României AJF Bihor, s-a comunicat din partea FRF Protocolulul Medical pentru reluarea competitiilor pentru fotbalul amator. Am adus la cunostință acest protocol echipelor angrenate, plus un chestionar prin care dorim să aflăm disponibilitatea lor în a respecta acest protocol, iar în funcție de raspunsurile primite, pe 16 iulie, Comitetul de Urgență al AJF va lua decizii privind competiția Cupa României, faza pe județ”, a precizat președintele AJF Bihor, Radu Bitea.

Conform Federației Române de Fotbal, obiectivul acestui protocol îl reprezintă asigurarea sănătății persoanelor implicate precum și reducerea la minim a riscului infectării cu SARS-CoV-2 pentru: jucători și familiile lor, staff-ul tehnic, medical și familiile lor, staff-ul suport și administrativ și familiile lor.

Cheltuieli greu de suportat

Aceste reguli pe care trebuie să le respecte însă echipele pentru finalizarea competițiilor județene, campionat sau Cupa României, sunt restrictive și vor aduce cheltuieli mari pentru cluburile implicate. Astfel, pentru a putea participa la meciurile care au mai rămas de disputat din sezonul 2019-2020, dar și la barajele pentru promovarea în Liga 3, cluburile sunt obligate să efectueze testarea RT-PCR a echipelor (jucători, staff tehnic, medical și de suport), pentru a depista există infectări cu coronavirus. Conform FRF, aceasta se va realiza înainte de începerea antrenamentelor în grup lărgit (sau cu toată echipa), dar nu mai târziu de 10 zile înainte de primul meci, și cu 3 zile înainte de primul meci.

În acest context, și semifinalele Cupei României, faza județului Bihor, programate pentru sâmbătă, 18 iulie, sunt puse sub semnul întrebării, fiind greu de crezut că toate cele patru echipe calificate în această fază, FC Universitatea Oradea, CAO 1910 Oradea, Crișul Sântandrei și Viitorul Borș, vor găsi resursele pentru a îndeplini condițiile impuse, având în vedere că o singură testare a jucătorilor, staff-ului tehnic și administrativ este estimată la minim 5.000 de lei.

Acest lucru este valabil însă și pentru participarea la barajul de promovare în Liga a III-a a celor de la CAO 1910 Oradea.

De menționat că tot în ședința din 14 iulie a Comitetului de Urgență al FRF a fost aprobată și modificarea ”Protocolului medical pentru desfășurarea competițiilor”, conform ultimelor reglementări ale autorităților.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON