URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Decembrie 2014, 14:01

Protest anti-fuziune: Profesorii de la Şaguna se opun comasării cu Colegiul Traian Vuia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Contrariate de vestea primită săptămâna trecută din ziare privind comasarea colegiilor tehnice Andrei Şaguna şi Traian Vuia, în urma căreia Colegiul Şaguna îşi va pierde personalitatea jurdică, cele 70 de cadre didactice de la Şaguna protestează.

Corpul profesoral a transmis luni mass-mediei locale un manifest intitulat "A desfiinţa e mai contemporan decât a consolida", prin care îşi arată nemulţumirea faţă de propunerea făcută de Comisia de Învăţământ-Cultură din cadrul Consiliului Local, încă neajunsă pe masa aleşilor orădeni.

"Colectivul C. T. Andrei Şaguna consideră că implicaţiile acestui proiect contravin ideii de relansare a învăţământului profesional şi tehnic, un deziderat al politicii educaţionale a Uniunii Europene", se arată în documentul transmis de profesori, care precizează şi că aceasta este singurul colegiu tehnic orădean cu statut de Şcoală Europeană.

"Actualul C.T. Andrei Şaguna este cunoscut în memoria orădenilor drept Grupul Şcolar "ăla mare din centru", unde s-au format meseriaşii oraşului, o unitate de învăţământ cu o vechime considerabilă, atestată documentar de peste 66 ani, cum puţine şcoli o au în Oradea, şi din care s-au format ulterior alte colegii. După ce a supravieţuit repetatelor retrocedări postdecembriste, această instituţie de învăţământ se confruntă cu o nouă ameninţare, dispariţia ca unitate de învăţământ autonomă, cu consecinţe devastatoare pentru toţi participanţii implicaţi în procesul de învăţământ profesional orădean: elevi, părinţi, personal didactic şi auxiliar, şi nu în ultimul rând, comunitatea locală, pentru care şcoala pregăteşte forţa de muncă", mai spun profesorii şagunişti.

Directoarea Colegiului, Olar Cristinco, a declarat luni pentru BIHOREANUL că dascălii vor depune un memoriu la Inspectoratul Şcolar şi unul la Primărie, cerând ca şcolile să nu fie comasate.

În timp ce municipalitatea invocă cheltuielile mari ale celor două colegii ca motiv de fuziune, Olar spune că şcoala pe care o conduce nu are probleme deosebite. "Nu cred că am ieşit în evidenţă faţă de celelalte şcoli. Dar trebuie să vedem exact ce ne impută", a precizat directoarea.

Citeşte pe această temă articolul "Colegiul Andrei Şaguna va fi "înghiţit" de Colegiul Traian Vuia"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
cine sa se priceapa
Cine sa se priceapa la scoala in Consiliul local? Bolojan care e profesor dar a fugit de invatamint? Vulcu care nu stie despartirea cuvintelor in silabe?
Postat 22 Decembrie 2014, 21:18 de andreimagheru
capete patrate
E acolo un individ , ca om nu e, care gandeste cu pixul si nu cu capul. Il cheama Florea. Asta nu vede decat desfiintari si comasari. Atata il duce mintea.Si are pe-acolo , prin Primarie , sef care tot cu pixul gandeste. Astia vor reduce invatamantul oradean la 2 scoli. Ei cred ca scolile functioneaza pe principiul rentabilitati...
Postat 22 Decembrie 2014, 19:47 de titel
Upss...they did'it again!
Cred ca cei de la ADR nu vor fi foarte incantati!...parca beneficiarul unui program cu finantare europeana viza fix Grup Scolar Andrei Saguna!...parca era o treaba postimplementare, asa, cam vreo 5 ani sa nu se schimbe elemente esentiale...cum ar fi beneficiarul...da' no?
Postat 22 Decembrie 2014, 19:22 de Mos_Ion_Roata
Liniște!
Saguna e cel mai bun colegiu din oraș! :)) Ar trebui sa tac din gura!
Postat 22 Decembrie 2014, 16:49 de Universitarul_autentic
Terminaţi cu prostiile, profesorilor !!!
Nu v-a întrebat nimeni şi nici nu contează ce vreţi voi !!! Culcat !!! Sub bancă !!! Nu aţi înţeles că educaţia e un cuvânt oarecare din dicţionar, nicidecum o prioritate ???
Postat 22 Decembrie 2014, 14:15 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON