URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Februarie 2016, 11:07

Profesorul Ioan Dziţac rămâne rectorul Universităţii Agora

Profesorul Ioan Dziţac rămâne rectorul Universităţii Agora foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rector şi în mandatul 2012-2016, profesorul Ioan Dziţac îşi păstrează funcţia din conducerea Universităţii Agora din Oradea.

Profesorii acestei universităţi au fost chemaţi săptămâna trecută la urne şi toţi l-au confirmat pe Dziţac în funcţie.

Odată cu depunerea candidaturii pentru un nou mandat, Dziţac şi-a prezentat şi raportul mandatului încheiat acum. În aceşti patru ani, Universitatea Agora şi-a transformat unica facultate, de Drept şi Ştiinţe Economice, în două facultăţi distincte, a înfiinţat un program nou de studii de licenţă (Poliţie Locală) şi trei programe noi de masterat, iar numărul studenţilor a crescut de la 675 la 915. 

Pentru noul mandat, Dziţac şi-a propus ca Universitatea Agora să obţină cel puţin acelaşi calificativ, "încredere", din partea Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior, să mai înfiinţeze o facultate, dar şi noi specializări de studii de licenţă şi de masterat, inclusiv trei în limba engleză. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@Poli
Excelent pentru Oradea! Cu atât mai bine. De ce nu apar în presă și chestii din astea bune făcute de universitarii orădeni, numai porcării care mai de care mai nasoale? Universitățile astea sunt de o grămadă de ani în urbe la noi și habar n-avem de chestiile bune pe care le fac, numai de cele rele. Asta nu-i presă, scuzați...
Postat 16 Februarie 2016, 08:52 de Shogun
are si UO una
North-Western Journal of Zoology. Bravo editorilor!
Postat 15 Februarie 2016, 16:56 de poli
Măi, măi, felicitări!
Măi, măi, universitatea asta pitică, numită Agora, cu doar două facultăți, are o revistă indexată în SCI de la Thomson Reuters, adică INTERNATIONAL JOURNAL OF COMPUTERS COMMUNICATIONS & CONTROL. De asemenea, o altă universitate pitică, tot cu două facultăți și tot din Oradea, adică Universitatea Emanuel, are o revistă, PERICHORESIS, indexată în ECI tot de la Thomson Reuters. Nu mi-o luați în nume de rău, dar se pare că ditamai Universitatea din Oradea, adică universitatea asta mare și finanțată la greu de statul român, adică de noi toți, nu are NICI O REVISTĂ indexată la Thomson Reuters, cea mai tare agenție de indexări academice din lume. Vi se pare normal? Mie nu.
Postat 15 Februarie 2016, 12:43 de Shogun
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON