URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
05 Mai 2020, 10:30

Primul tramvai nou produs de Astra Arad a ajuns marţi dimineaţă la Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primul tramvai nou produs de Astra Arad a ajuns marţi dimineaţă la Oradea cu un transport special. Tramvaiul a fost pus pe linie în curtea depoului OTL.

Potrivit unor surse, acesta va fi supus unor teste înainte de a-şi face prima ieşire pe traseu, iar următoarea garnitură va fi livrată în cursul săptămânii viitoare.

Conform contractului încheiat cu Astra Vagoane Arad, primele 10 garnituri vor ajunge la Oradea anul acesta, iar alte zece până la sfârşitul anului viitor.

Investiţia totală, finaţată din fonduri europene, se ridică la 148 milioane lei.

Constructorul a cerut decalarea termenului iniţial de predare a primelor garnituri din decembrie 2019 pentru primăvara anului 2020, după ce Primăria a solicitat dotarea tramvaielor cu sisteme care să le permită să avanseze măcar 200 de metri, pentru evacuarea intersecţiilor, dacă rămân fără curent electric.

Cele 20 de tramvaie vor avea fiecare o capacitate de 160 călători, vor fi dotate cu recuperator de energie la frânare, aer condiţionat, instalaţie de încălzire şi rampă pentru persoanele cu dizabilităţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Alte orase...
Oare ce au in cap edilii din alte orase din Romania care au cumparat tramvaie din strainatate, in conditiile in care exista un producator local cel putin acceptabil?!? Si cum de nu ii costa electoral o astfel de decizie?!?
Postat 06 Mai 2020, 12:34 de Ioan75
Frumoase, bravo
...doar culoarea...chiar daca sunt culorile orasului, parca nu cadreaza cu arhitectura locala...pacat ca ati copiat timisoara in privinta asta...imaginatie mai mult decat un impiegat de miscare n-ar fi stricat, totusi vor circula zeci de ani prin oras...si sper ca veti renunta la a lipi pe ele reclamele aducatoare de bani
Postat 06 Mai 2020, 11:39 de ferfeleaga
Interesant
Cârcotașii mei au intrat în carantină și nu comentează ???
Postat 05 Mai 2020, 23:13 de Sandu2100
Felicitari !
Ca unul care am locuit sase ani in Cluj Napoca, iar si in prezent merg destul de frecvent acolo, pot sa spun ca afacerea este la superlativ. La Cluj au semnat un contract pt 22 de trmavaie "Imperio". Astra fabrica tramvaie foarte bune. Banii pt investitie sunt: 85% fonduri europene nerambursabile, 13% din bugetul national, iar contributia primariei Cluj este de doar 2%.
Postat 05 Mai 2020, 22:49 de Oradea2020
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON