URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iunie 2017, 19:34

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a fost ales prim-vicepreşedinte al PNL. Se va ocupa de strategii politice

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Membru de bază în echipa noului preşedinte al PNL, Ludovic Orban, primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a fost ales, duminică, în funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului, primind 1292 de voturi din partea delegaţilor liberali. Bolojan va fi responsabil de strategii politice.

Circa 5000 de delegaţi s-au reunit, sâmbătă, la Romexpo, unde l-au ales în funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal pe Ludovic Orban. Duminică, tot la Romexpo, s-a ţinut întâlnirea Consiliului Naţional de Coordonare, unde a fost votat noul Birou Executiv al formaţiunii politice.

Potrivit Agerpres, deputatul de Bistriţa Robert Sighiartău a fost ales secretar general al Partidului Naţional Liberal cu 1.615 voturi. De asemenea, liberalii şi-au ales cei patru prim-vicepreşedinţi.

Ilie Bolojan, preşedintele PNL Bihor, a fost ales prim-vicepreşedinte pe strategii politice, cu 1.292 de voturi, iar Raluca Turcan (Sibiu) a fost aleasă prim-vicepreşedinte pentru comunicare, cu 1.161 de voturi.

Iulian Dumitrescu (Prahova) a fost ales prim vicepreşedinte pentru mediul de afaceri şi societate civilă, cu 1.264 de voturi, iar Mircea Hava (Alba) prim-vicepreşedinte pe relaţii internaţionale, cu 1.329 de voturi.

Ilie Bolojan a fost unul dintre principalii susţinători ai echipei Ludovic Orban pentru şefia PNL. În discursul său de sâmbătă, înaintea votului pentru preşedinţia partidului, primarul Oradiei şi-a îndemnat colegii să-l voteze pe Orban întrucât acesta va face din PNL un "partid mare".

De asemenea, edilul Oradiei - care a fost primit cu aplauze de colegi - a vorbit despre necesitarea modernizării şi dezvoltării României. "Avem nevoie de modernizarea infrastructurii, modernizarea instituţională şi modernizarea educaţiei", a precizat Bolojan.

Citeşte şi:

Ludovic Orban este noul preşedinte al PNL. Bolojan crede că va face din el un "partid mare"

Congresul PNL: Orban le cere liberalilor să-l voteze pe Bolojan ca prim-vicepreşedinte

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
anti- comunistu
apoi so trezit unu care stie, noo nui bai, ca doar diavolii as multi si te-or lua si pe dumitale cu o furca de lemn...sa nu te intepe prea tare cu aia da fier ca altfel scapi din mana Dexul....iooiii maaii see nie plasee functia asta maaiii
Postat 19 Iunie 2017, 10:02 de Ardeleanul
Unii
daca si-ar porni si creierul atunci cand dau drumul la vorbe... E prost strateg Bolojan, spre deosebire de Mang, care le-a dat udmemeristilor tot la CJ, fie vorba intre noi, cred ca si-a dat si nevasta, doar, doar sa prinda si PSD Bihor ceva "fonctii", ca nu se face ca atunci cand partidul castiga aproape peste tot, tu la Bihor sa raportezi o infrangere. Daca prin strategii unii inteleg pacturile cu diavolul, atunci da, Bolojan este total neavenit in aceasta functie. Strategie, inseamna insa cu totul altceva. Cei care nu ma cred, pot consulta cu incredere DEX.
Postat 19 Iunie 2017, 09:25 de User anonimizat
Vaishamar!
Strategul uneste amu Oradia cu Jilava...!Adica ..un tzaran avea o iapa si cara cu ea la apa...iapa noastra cal o fost,uite ase o --la o scos!!
Postat 19 Iunie 2017, 09:10 de grigore
Succes asigurat ...
Dupa ce au pierdut, in plan politic, alegerile parlamentare la cel mai catastrofal scor national in raport de cel al socialistilor, din toata istoria moderna a Romaniei, liberalii o comit din nou ... alegand ca sef peste strategia politica a partidului tocmai pe pierzantul sef !!!
Postat 19 Iunie 2017, 09:00 de WinDos
are experiența ORADIEI
cu tot cu învățământul din Oradea!inclusiv universitar! La treaba, dle Bolojan! E mult de recuperat la nivel național!
Postat 18 Iunie 2017, 23:12 de ADINA
,,...strategii politice?!"
Aia care l-au votat stiu ca pnl a pierdut presedintia cj Bihor pt. ca ,,strategului" i-a lipsit votul unui consilier?! Stiu ca inainte de alegeri l-a demis pe fostul presedinte al cj, popa ciordel?! Strategii una si una... Ziceam ca pnl-ul se stinge incet, precum pnt-cd, dar uite ca au noroc cu cretinii de la psd! La cat de tampiti sunt dragnea& gasca penalii ar putea ajunge si la guvernare! Cu o conditie: sa nu negocieze birtinezul, ,,strategul..."!
Postat 18 Iunie 2017, 22:00 de pinonel
Bucurie?
Si pleaca?
Postat 18 Iunie 2017, 21:45 de scortosul
oau ce strategie tare
are PNL! omul potrivit la locul potrivit. Sigur bat tot la urmatoarele alegeri, numai din strategii politice! Aceleasi ca la ultimele...
Postat 18 Iunie 2017, 20:15 de pentruvoi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON