URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
18 Noiembrie 2023, 12:40

Primărie personală: Edilul PSD-ist Ioan Man din Finiș refuză să elibereze acte localnicilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul comunei Finiş, Ioan Man, nu se dezminte şi, mai ales, nu se îndreaptă. Cunoscut pentru furtişaguri de lemne din pădurea comunală, protejate de şeful de post, dar şi pentru că, în mod abuziv, nu vrea să împartă lemne localnicilor care nu îl votează, edilul le refuză oamenilor, mai nou, până şi eliberarea a tot felul de acte, în ciuda dreptului acestora de a le primi şi al Primăriei de a le emite.

Un sătean a păţit-o la începutul lunii trecute, când a cerut eliberarea unui certificat fiscal care îi trebuia la un notar din Beiuş pentru o moştenire, însă, deşi o funcţionară i l-a scris, primarul Man nu i l-a semnat, nici măcar când l-a sunat notarul beiuşean.

Omul a ajuns să se plângă şi subprefectului Emilian Pavel, coleg în PSD cu primarul, şi tot degeaba: deşi la telefon Man i-a spus bărbatului că va primi certificatul când se întoarce din Oradea în comună, nu i l-a mai dat.

Cum bietul om nici măcar nu-i singurul în această situaţie, singura soluţie pentru toţi ceilalţi cărora primarul le refuză eliberarea de documente ar fi să-l reclame la procurori pentru abuz în funcţie.

Numai aşa edilului îi vor intra minţile în cap...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Grup infractional organizat
Castele din primarii devin probleme de siguranta nationala. Clanuri de trafic de influenta, abuzeaza indivizi si comunitati deopotriva. Aparent, ai zice ca sistemul se reseteaza odata la 4 ani. Gresit. Hidra, cu multe capete, se regenereaza. Se metamorfozeaza, ideea e sa-si conserve privilegiile si d, de multe ori asta se face prin teroare. Nu exista pirghii si mecanisme de control. Sau, daca exista, sunt surclasate de fortele concentrate ale "alesilor". Practic, in ziua de azi, nu prea vad alt rol ale administratiilor locale, in afara de a elibera certificate de nastere, casatorie, deces. Colectarea de impozite se poate face online. Investitiile in UAT-uri s-ar putea face de la nivel judetean sau national, prin companii de investitii profesioniste, controlate, teoretic intangibile la combinatii, mite si alte viclesuguri. De exemplu, ofensiva CJ Bihor in era Bolojan. Lasam banii comunitatii pe mina unor grobieni, nescoliti si nespalati. Care nu mai au nici o jena pentru ca nimeni nu se atinge de ei. O afacere foarte profitabila, de vataf cu acte in regula.
Postat 19 Noiembrie 2023, 11:36 de excalibur
În țara lui Papură-Vodă ...
... Bihorul nu-i "fruncea" dar sigur e "căciula". După modelul Bolojan, care dă afară pe cine vrea el, mai ales când e vorba de case și curți care stau în calea "dezvoltării" ... Man e primar de comună doar pentru cine are el chef și numai când are el timp, în pauzele de băgat în seamă prin restaurantele orădene. Asta-i "România Normală" și "Educată" pe care o conduc "neterminații" de la PNLSD, cu instituțiile lor cu tot și administrate de către liderii generației politice "Tefal" ... zisă așa pentru că nu se prinde mimic de ei.
Postat 19 Noiembrie 2023, 09:07 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON