URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
24 Februarie 2016, 09:25

Primăria vrea să scoată la licitaţie nouă spaţii de alimentaţie publică din Cetatea Oradea

Cetatea Oradea prinde încet viaţă. Municipalitatea va cere vineri Consiliului Local acceptul pentru organizarea unei licitaţiei în urma căreia să concesioneze cele nouă spaţii comerciale din incinta fortificaţiei cu destinaţie de cafenele şi restaurante.

La fel, Direcţia Patrimoniulu Imobiliar Oradea va licita undeva în luna martie şi închirierea hotelului din Cetate.

"Închirierea acestor spaţii se va face pe cinci ani, cu posibilitatea prelungirii duratei cu cel puţin încă atât. Pentru că firmele care se vor muta aici vor fi nevoite să facă investiţii importante în dotări ne gândim ca în primii doi ani să acordăm discounturi consistente", a declarat primarul Ilie Bolojan, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit edilului, licitaţiile vor avea un preţ de pornire de 21 lei pe metru pătrat pe lună, iar în primii doi ani chiriaşii vor putea beneficia de un discount de 50%.

"Suntem interesaţi să dăm viaţă Cetăţii, iar aceşti agenţi economici ne pot ajuta", a declarat edilul.

Primarul a mai spus că a luat decizia închiderii şantierului arheologic din incinta palatului princiar. "Am luat decizia să stopăm aceste lucrări. Până la jumătatea lunii iunie toate vor fi închise", a zis Bolojan.

Edilul spune că lucrările la şantierul arheologic, altfel destul de costisitoare, ar putea fi reluate după identificarea unor surse de finanţare nerambursabile care să nu pună presiune pe bugetul local.

Cel mai important monument istoric orădean, Cetatea a fost redeschisă oficial vizitatorilor la mijlocul lunii decembrie 2015, după lucrări de reabilitare din fonduri europene în valoare de 66 milioane lei care au durat circa şase ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
iata dovada...
...marlaniei: pentru "activitati comerciale" de facut bani in Cetate, 10 lei pe metru patrat (cu reducere, sa nu li se-aplece de la mici !), pentru ONG-uri, 5 lei pe metru patrat, sa-i bage in faliment, ca au gura mare si nu-s de acord cu dictatorul ! P.S. Dl. WinDos, va rog contactati-ma la ancapiscoi@yahoo.com, am o propunere.
Postat 24 Februarie 2016, 13:41 de AgentulTermic
Cetatea vs. Carciuma ...
Artistii oradeni, care mai picteaza sau sculpteaza cand le e burta golita de foame, nu au acces pentru ca o concesiune de acest fel prevede inclusiv plata impozitului pe proprietate ... adica mai bine cumperi ceva mai spre centru, la pret intreg, decat sa concesionezi la pret dublat !!! "Specialistii" din PMO sunt precum armeanul care face cat doi evrei !!!
Postat 24 Februarie 2016, 11:55 de WinDos
Kebap
Ce madru a arata reclama "La turcu" kebap. La "batru luade" una gratis.
Postat 24 Februarie 2016, 11:44 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON