URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
28 Decembrie 2018, 11:28

Primăria Oradea va începe încasarea impozitelor pe 2019 doar din 15 ianuarie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În primele două săptămâni din anul 2019, casieriile din Centrul de relaţii cu publicul din Primăria Oradea vor rămâne închise pentru operaţiunile de încasare a impozitelor.

Doar taxe fără debit...

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, activitatea de încasare va cuprinde doar taxe fără debit precum taxele de timbru, avize, autorizaţii, amenzi de circulaţie sau parcare.

"Contribuabilii persoane fizice şi juridice care doresc să achite obligaţii fiscale restante, datorate anterior anului current, vor putea să efectueze plata numai prin virament bancar sau mandat poştal", se menţionează în comunicat.

La fel, funcţionarii municipalităţii vor prelua prin Centrul de relaţii cu publicul declaraţiile fiscale privind clădirile şi terenurile tranzacţionate cu precizarea că acestea vor fi preluate în aplicaţia informatică doar după redeschiderea ghişeelor.

"Pentru a preîntâmpina aglomeraţia la ghişeele Primăriei, vă informăm că tranzacţiile de vânzare cumpărare încheiate în luna decembrie 2018 se pot prezenta, în vederea înregistrării, în cursul lunii ianuarie 2019 şi  se vor opera cu data vânzării sau a cumpărării iar vânzătorul nu va mai datora impozit pentru bunul înstrăinat în anul următor", se mai menţionează în comunicat.

Prin ghişeu sau online

Încasarea impozitelor şi taxelor datorate de orădeni pentru proprietăţile imobiliare dat şi pentru autovehicule se va relua începând cu data de 15 ianuarie.

Contribuabilii vor putea să îşi stingă obligaţiile fiscale prin Centrul de relaţii cu publicul de la parterul palatului administrativ al oraşului, precum şi prin unităţile de Poştă şi CEC.

Orădenii vor mai putea face plăţi şi prin internet folosindu-se de secţiunea Plăţi Online de pe portalul municipalităţii www.oradea.ro, de site-ul www.ghiseul.ro sau aplicaţia mobilă Mobile Pay.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Sfidarea mondiala
E stiut ca ,de obicei, in 3 ianuarie romanul neaos se duce chitit la coada la ghiseul taxe si impozite.Pentru DEZVOLTARE. Sa inchizi caseria pina prin 15,pentru ca sa aiba timp bugetarii sa se replieze de pe la ski din Austria,fara vouchere de data asta,e un bun inceput pentru misto-ul care ni se va servi in 2019.Cu citeva felii de dezvoltare,evident...
Postat 29 Decembrie 2018, 17:57 de excalibur
E clar!
Ali birtinezul si cei ... de hoti din cl iar ne pregatesc o surpriza! Eram ieri cu un amic la rer, amicul voia sa plateasca taxa de salubritate pe ianuarie. N-a putut, urmeaza sa se ,,ajusteze" tariful, i-a raspuns o doamna amabila!!! Cu cat? Nu stim! Asa e, nu stim si nu stim pt. ca marea majoritate nu am stiut niciodata ce/de ce votam!
Postat 29 Decembrie 2018, 06:06 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON