URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Noiembrie 2018, 17:01

Primăria modernizează până la finele anului încă patru străzi din Oradea, două din Rogerius şi tot atâtea în Ioşia (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a anunţat miercuri că execută, prin Direcția Tehnică, lucrări de modernizare la mai multe străzi din oraş, respectiv Lăcrămioarelor și Caraiman din cartierul Rogerius, precum și Cornițelului și Lalelelor din cartierul Ioșia.

Până de Revelion

Lucrările de modernizare a străzii Lăcrămioarelor, începute luna trecută, pe 9 octombrie, sunt executate de asocierea S.C. Drumuri Bihor SA și S.C. Edildrum Construct SRL, fiind în valoare de 343.363,49 lei (fără TVA), iar durata de realizare este de 2 luni, până la 31 decembrie 2018.

În cadrul modernizării se desfăşoară, potrivit unui comunicat al municipalităţii, lucrări de infrastructură și suprastructură la partea carosabilă, trotuare și accese auto, lucrări de canalizare pluvială, lucrări de semnalizare rutieră și amenajarea spațiilor verzi.  

Până în prezent a fost realizată săpătura la partea carosabilă, îmbunătățirea terenului de fundare cu lianți, așternerea stratului de balast la carosabil, montarea unui tub colector din și cămine de vizitare pentru canalizarea pluvială, acum lucrându-se la montarea bordurilorșicompactarea stratului de balast.

Modernizarea străzii Caraiman, începută la sfârșitul lunii septembrie, este executate deasocierea SC General Standard Antreprenor General SRL și SC Centrul de Proiectare Drum Expert SRL, valoarea contractului fiind de 179.768,52 lei (fără TVA). Şi în acest caz, termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este 31 decembrie 2018. Firmele execută lucrări de infrastructură și suprastructură la partea carosabilă, trotuare și accese auto; lucrări de canalizare pluvială, lucrări de semnalizare rutieră și amenajare spații verzi.

Până acum a fost realizată săpătura la partea carosabilă, îmbunătățirea terenului de fundare cu lianți, așternerea stratului de balast la carosabil, montarea  tubului colector și căminelor de vizitare pentru canalizarea pluvială, iar în prezent se lucrează la montarea bordurilor și la compactarea stratului de balast.

În Rogerius, mai repede

În ce priveşte modernizarea străzilor Cornițelului și Lalelelor, din Rogerius, stadiul lucrărilor este mai avansat, deoarece acestea au început mai devreme, în luna august, termenul pentru finalizare fiind 28 noiembrie.

Pe aceste două străzi, lucrările sunt executate de asocierea SC Drumuri Bihor SA şi SC Drum şi constau în modernizarea reţelei de canalizare pluvială, a infrastructurii şi suprastructurii carosabile, trotuarelor, căilor de acces la proprietăţi, semnalizare rutieră şi amenajare de spaţii verzi.

Potrivit municipalităţii, până acum a fost realizată săpătura la partea carosabilă, trotuare, parcare, drum de acces şi căi de acces la proprietăți; montarea bordurilor la partea carosabilă, trotuare, parcare, drum de acces și căi accese la proprietăți; realizarea stratului de fundare și așternere strat de balast la carosabil și trotuare; montarea gurilor de scurgere pentru canalizarea pluvială si reașezarea căminelor la cotă; așternerea stratului de balast stabilizat la trotuare. În acest moment se lucrează la finalizarea stratului de balast și balast stabilizat pentru carosabil, trotuare, parcare, drum de acces și accese la proprietăți. De asemenea, au loc şi lucrări de amenajare a spațiilor verzi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Nu(nu)mai boul e consecvent!
Nimic despre introducerea retelei de gaz! Nu-i bai, firmele de casa au nevoie de lucrari si in anii care vin! Ma uit la strazile ,,modernizate" in urma cu cativa ani, cum sunt brazdate, la propriu, de santuri. In loc sa se mearga cu doua conducte pe fiecare parte, se traverseaza soseaua in dreptul fiecarui imobil!!! Oricum ai da-o, ,,ideea" aduce un spor de circa 30%, vorbesc de lungimea conductelor. Bani mai ies si din sapatura, (re)asfaltare, totul platit de populeanul bucuros ca si-a bagat gazul! Repet, sunt strazi ASFALTATE, unele prin programul REGIO (au disparut pancartele!), poate se intereseaza vreun parchetar cum s-au decontat banii europeni. Am pus modernizate in ghilimele pt. ca tot in bataie de joc s-a lucrat, asta fiind o caracteristica principala a tot ce s-a facut in ultimii ani, fara nicio exceptie: intarzieri in predarea lucrarii si lipsa calitatii! Pe multe strazi ,,modernizate" conducta pt. colectarea apei pluviale este comuna cu conducta de evacuare a kkt-ului. Grosimea stratului de asfalt e aia care e, latimea strazii e aia care e, doar bordurile sunt facute parca pt. a opri tancurile.
Postat 08 Noiembrie 2018, 08:42 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON