URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
30 Ianuarie 2016, 10:36

Primăria licitează o strategie de informatizare care să transforme Oradea în primul oraş Wifi

Oradea se "virtualizează". Primăria a scos la licitaţie serviciile de realizare a unei strategii integrate de informatizare a oraşului pentru următorii zece ani. Potrivit caietului de sarcini, municipalitatea este dispusă să plătească până la 30.000 euro pentru o astfel de lucrare cu termen de realizare în şase luni.

Strategia de informatizare a oraşului va avea ca obiective principale transformarea Oradiei în primul oraş complet Wifi din România şi cel mai sigur oraş din ţară prin extinderea reţelei de video-camere. Pe lista de obiective se mai numără interconectarea bazelor de date a diferitelor instituţii deconcentrate, asigurarea de servicii online de tip e-services care presupun eliberarea de autorizaţii şi avize prin email.

Conform caietului de sarcini, strategia va trebui să asigure aderarea la o organizaţie de tip Smart City pentru schimb de informaţii şi îmbunătăţirea continuă a softului ales.

"Suntem conştienţi că un oraş inteligent are nevoie în primul rând de o infrastructură informatică de bază, pe care să se aşeze apoi diverse tipuri de activităţi şi sisteme, precum: iluminatul public inteligent, managementul traficului şi siguranţa cetăţenilor, parcări inteligente, managementul gunoiului, servicii de tip e-cetăţean", a declarat city-managerul Eduard Florea.

Strategia va trebui să ofere municipalităţii soluţii la toate aceste provocări. "Modul în care aceste componente de tip SMART City pot fi achiziţionate, apoi integrate din punct de vedere tehnic, oportunităţile de finanţare şi scenariile de dezvoltare informatizată a instituţiilor publice se vor regăsi în documentul strategic ce îl dorim elaborat", a spus Florea.

Invitaţia de participare, caietul de sarcini şi documentaţia aferentă elaborării strategiei poate fi consultată pe site-ul municipalităţii www.oradea.ro. Data limită de depunere a ofertelor este 17 februarie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
stim ca va castiga...
...Teszari, cu care primaria face in fiecare luna schimburi imobiliare ! Intamplator (sau nu !) RDSh are bucatele de terenuri fara valoare reala (dar cu valoare evaluata de primarie) exact acolo unde are primaria chef :D Asa ca si Uai Fi-ul asta va fi castigat tot de monopolul RDShh !
Postat 30 Ianuarie 2016, 19:25 de AgentulTermic
IMPORTANT:
Sa se faca si piste pentru cei care vor merge butonand!!! In China exista asa ceva!!!
Postat 30 Ianuarie 2016, 13:41 de ADINA
Oare cine ...??
Si, oare cine castiga aceasta "licitatie"......???? Parca vad ,ca nu Romtelecom/Telekom,Orange,Vodafone....
Postat 30 Ianuarie 2016, 13:20 de Citizen
de ce atata fariseism?
legea securitatii informatice a romaniei spune clar ca serviciul roman de informatii este singurul abilitat sa dezvolte astfel de strategii. de aici rezulta necombatut ca ori cine va fi managerul de proiect al "castigatorului" este ofiter sub acoperire ori serviciul roman de informatii va opri acest proiect inca din fasa pentru ca este unul ilegal. totusi, serviciul roman de informarii nu cred ca ar lasa lucrurile nepregatite.
Postat 30 Ianuarie 2016, 12:19 de miky_blueeyes
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON