URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
02 Decembrie 2023, 09:09

Primăria face parc și parcare pe strada Romer Floris, din Oradea (FOTO)

Primăria face parc și parcare pe strada Romer Floris, din Oradea (FOTO) Primăria a făcut publice imagini din proiectul viitorului parc
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu o investiție de 5 milioane de lei (fără TVA), Primăria Oradea va transforma un teren de 8.000 de metri pătrați de pe strada Romer Floris, din cartierul Nufărul, în parc și parcare.

Zona de relaxare se va întinde pe jumătate din suprafață, mai precis pe 4.400 mp, iar în jurul ei, pentru locatarii din zonă vor fi amenajate 73 de locuri de parcare.

În prezent, pe acest teren aflat între străzile Leonardo da Vinci și Apateului sunt doar bălării, deșeuri și resturi din construcții, garaje și diferite anexe.

Proiectul este în planurile Primăriei de mai mult timp, însă municipalitatea nu deținea toată suprafața de pământ.

„Am avut discuții cu proprietarii și am achiziționat terenuri în zona respectivă. A mai rămas un singur teren, de 400 mp. Dacă nu vom reuși să ne înțelegem cu proprietarul respectiv, vom trece la expropriere”, a declarat primarul Florin Birta, miercuri, într-o conferință de presă ce a precedat ședința Consiliului Local Oradea în care inițiativa a fost aprobată.

Directoarea tehnică adjunctă a Primăriei, Adina Popa, a precizat, în aceeași conferință de presă, că inițial pe strada Romer Floris se dorea doar amenajarea unui parc, așa cum prevede și strategia „Oradea, oraș verde”, aprobată de Consiliul Local în anul 2020.

„Am făcut o analiză în zonă și am zis să rezolvăm trei probleme: necesarul de zone verzi, necesarul de parcări și de o cale de acces către niște proprietăți care nu se pot urbaniza atâta timp cât nu au asigurată o cale de acces publică. Așa a luat naștere acest proiect”, a precizat Popa.

Încă în stadiul de proiectare, parcul va avea teren de sport cu nocturnă, o pistă de alergare făcută din tartan, mese de ping-pong și un spațiu de joacă cu diferite echipamente.

Dintre pomii fructiferi existenți pe acest teren, 12 vor rămâne în picioare, iar alți 113 puieți din diferite specii (arțari, mesteceni, cedri, ginkgo, magnolii, meri ornamentali, pini, brad argintiu, tei, etc.) vor fi plantați.

Lucrările vor fi finanțate din bugetul local și, cel mai probabil, vor fi scoase la licitație în primăvară, astfel că execuția lor va începe abia ulterior.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
KP aka mama Omida
Moare propaganda din tine ::::::)))
Postat 03 Decembrie 2023, 18:09 de Sandu2100
Sandu + Biggie.
CENZURAT
Postat 03 Decembrie 2023, 14:45 de KP
vasi/adi13
Nu mint nu inventez
Postat 03 Decembrie 2023, 14:07 de Sandu2100
@KP
"Dar "neterninații" nu au minte și au brăzdat cu șanțuri betonate,". O intrebare, "terminatii" tai ce au facut pentru acest oras? Daca taie niste copaci, nu-i bine, daca fac un parc nu-i bine. Este ceva ce te poate multumi? Vesnic ceva nu-i bine. Parerea mea e ca traiesti singur(a), nu-mi pot inchipui ca poate trai cineva cu un vesnic nemultumit(a) ca tine.
Postat 03 Decembrie 2023, 11:44 de Biggie
sandu cel cu buda-n curte
*** Tu doar cu fraza asta stii sa-i iei pe toti, ca parca acum nu stiu cat tu spuneai. Cine spunea ma? Ce inventezi si minti ca noi am spus, asa spui la toata lumea aici, ca noi am declarat nu stiu ce/ ***
Postat 02 Decembrie 2023, 19:22 de vasi13
Fain, buna idee, arata bine in poze, dar si o critica la designer
Suprafata acoperita de hexagoane pare cam exagerata, e overkill de mare in zona locului de joaca ltr copii mai mici cu aparate. Se vede in poze ca aparatele ocupa nici 25% din suprafata unui singur hexagon, dar apoi mai are inca 6 placi betonate in jurul aceluia. Ori ar putea sa puna mai multe aparate de joaca, ori, ar putea inlocui betonul cu nisip, scoarta, pietris, suprafete permeabile cu apa, unde sa nu balteasca, si mai moi, ca sa nu se zgarie pruncii la prima cazatura
Postat 02 Decembrie 2023, 14:37 de unu
KP aka mama Omida
Acum un an comentai ca nu se face parcuri in Oradea, acum comentezi ca de ce se face ::::)))
Postat 02 Decembrie 2023, 12:25 de Sandu2100
Se putea extinde parcul 1 Decembrie până la cetate, peste noile pasaje subterane.
Dar "neterninații" nu au minte și au brăzdat cu șanțuri betonate, care seamănă locul cu niște rigole de scurgere pluvială, inutile și scumpe. Ei vor să cheltuie bani pe parcuri din afara zonelor urbane construite, pe terenuri virane din marginea orașului. Acolo unde vor merge doar câțiva locuitori care stau pe aproape.
Postat 02 Decembrie 2023, 12:14 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON