URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Noiembrie 2012, 12:12

Premii pentru ecologişti: Campania "RER te premiază dacă te surprinde reciclând" şi-a stabilit primii câştigători (FOTO)

Premii pentru ecologişti: Campania "RER te premiază dacă te surprinde reciclând" şi-a stabilit primii câştigători (FOTO) RECICLEZI ŞI CÂŞTIGI. Surprinşi în timp ce aruncau selectiv deşeurile, zeci de orădeni au fost premiaţi cu un termos din inox
Premii pentru ecologişti: Campania "RER te premiază dacă te surprinde reciclând" şi-a stabilit primii câştigători (FOTO) LA "AGĂŢAT". Inscripţionată cu însemnele campaniei, maşina RER străbate zi de zi oraşul, în căutarea orădenilor care aruncă deşeurile responsabil
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii ar trebui să se uite bine în jur când merg cu gunoiul. Dacă aruncă deşeurile reciclabile în recipientele destinate colectării lor din oraş, se pot trezi premiaţi de operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, pentru interesul pe care-l au faţă de mediu şi faţă de resursele epuizabile ale pământului.

Zeci de orădeni au fost recompensaţi deja în prima săptămână a campaniei "RER te premiază dacă te surprinde reciclând", iar echipa mobilă a companiei, care bate oraşul zi de zi, abia aşteaptă să împartă şi alte premii.

Premiu "eco"

Regulile concursului derulat de RER Ecologic Service sunt simple: orădenii trebuie doar să arunce în igluuri sau în recipientele cu capac galben deşeuri reciclabile. Astfel, în igluurile albastre trebuie aruncate hârtiile şi cartoanele, în cele verzi sticlele, iar în cele galbene PET-urile ori alte materiale din plastic sau metal. Este important, însă, şi modul în care sunt aruncate aceste deşeuri. De pildă, PET-urile ori dozele trebuie strivite, aşa încât utilajele de salubritate să nu transporte aer la staţia de sortare.

Zi de zi, o echipă mobilă a operatorului de salubritate străbate Oradea, "pândindu-i" pe cei care îşi aruncă gunoaiele. Dacă un cetăţeean e surprins în timp ce aruncă în mod corect deşeurile reciclabile, este premiat pe loc cu un termos din inox. "Acest recipient e o alternativă la PET sau la sticle, are mai multe întrebuinţări şi poate fi folosit pe termen îndelungat, drept urmare e mai ecologic", explică directorul marketing-economic al RER Ecologic Service, Gabriela Mălinaş.

Şi premiere, şi educaţie

În plus, campania societăţii de salubritate are şi un puternic rol educativ. Asta pentru că membrii echipei mobile le explică orădenilor care nu colectează selectiv, deci nu ţin cont de faptul că o parte din deşeurile pe care le produc pot fi valorificate, care e rolul reciclării. De asemenea, le oferă pliante pe care să le dea şi altor vecini de-ai lor, astfel încât un număr cât mai mare de locuitori să înţeleagă utilitatea colectării selective a deşeurilor.

Scopul campaniei derulate de RER Ecologic Service până la finalul anului e atât de a-i premia pe orădenii care au înţeles sensul colectării selective pentru micul efort pe care-l fac în a precolecta separat, din casele lor, aceste deşeuri, cât şi pentru a stimula restul cetăţenilor să strângă separat gunoaiele.

În primele zile de concurs, reprezentanţii societăţii de salubritate au împărţit zeci de premii, însă numeroase altele îşi aşteaptă noii proprietari. Aşa că aruncaţi gunoiul mai cu grijă!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON