URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 31 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Mie-mi plac tipii de la ONG-ul Pro Infrastructura. Din câte știu, e o organizație imaginată de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de la care aflăm multe dintre dedesubturile care ne fac să nu avem autostrăzi decât pe hârtie și la prețuri exorbitante.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Justiţia din Bihor a învins săptămâna trecută DNA Oradea, dar şi societatea bihoreană. La capătul a 9 ani de procese, fostul boss al UDMR şi al CJ Bihor, Alexandru Kiss, a fost achitat pentru fapte de corupţie pentru care în 2018, în prima fază a procesului, Tribunalul îl condamnase la 8 ani de închisoare, iar pe doi dintre tovarăşii săi de dosar - patronul Selina, Beneamin Rus, şi cetăţeanul ungar Bojtor Vilmos, prin intermediul căruia politicianul şi amicul său, Alexandru Mudura, fondatorul Lotus Center, au încasat şpăgi de 4,3 milioane euro - la 4 şi respectiv la 6 ani de închisoare.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 17 martie 2023 Autoritatea de Supraveghere Financiară a retras autorizația de funcționare a societății de asigurare Euroins, aspect foarte discutat în spațiul public. Cu toate acestea, nici comunicatele oficiale, nici știrile de presă nu prezintă întreaga realitate a acestui act, astfel încât se pot crea confuzii în practică, majoritatea fiind, evident, profitabile statului, care „scapă” de niște datorii.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. 
22 Noiembrie 2012, 12:12

Premii pentru ecologişti: Campania "RER te premiază dacă te surprinde reciclând" şi-a stabilit primii câştigători (FOTO)

Premii pentru ecologişti: Campania "RER te premiază dacă te surprinde reciclând" şi-a stabilit primii câştigători (FOTO) RECICLEZI ŞI CÂŞTIGI. Surprinşi în timp ce aruncau selectiv deşeurile, zeci de orădeni au fost premiaţi cu un termos din inox
Premii pentru ecologişti: Campania "RER te premiază dacă te surprinde reciclând" şi-a stabilit primii câştigători (FOTO) LA "AGĂŢAT". Inscripţionată cu însemnele campaniei, maşina RER străbate zi de zi oraşul, în căutarea orădenilor care aruncă deşeurile responsabil
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii ar trebui să se uite bine în jur când merg cu gunoiul. Dacă aruncă deşeurile reciclabile în recipientele destinate colectării lor din oraş, se pot trezi premiaţi de operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, pentru interesul pe care-l au faţă de mediu şi faţă de resursele epuizabile ale pământului.

Zeci de orădeni au fost recompensaţi deja în prima săptămână a campaniei "RER te premiază dacă te surprinde reciclând", iar echipa mobilă a companiei, care bate oraşul zi de zi, abia aşteaptă să împartă şi alte premii.

Premiu "eco"

Regulile concursului derulat de RER Ecologic Service sunt simple: orădenii trebuie doar să arunce în igluuri sau în recipientele cu capac galben deşeuri reciclabile. Astfel, în igluurile albastre trebuie aruncate hârtiile şi cartoanele, în cele verzi sticlele, iar în cele galbene PET-urile ori alte materiale din plastic sau metal. Este important, însă, şi modul în care sunt aruncate aceste deşeuri. De pildă, PET-urile ori dozele trebuie strivite, aşa încât utilajele de salubritate să nu transporte aer la staţia de sortare.

Zi de zi, o echipă mobilă a operatorului de salubritate străbate Oradea, "pândindu-i" pe cei care îşi aruncă gunoaiele. Dacă un cetăţeean e surprins în timp ce aruncă în mod corect deşeurile reciclabile, este premiat pe loc cu un termos din inox. "Acest recipient e o alternativă la PET sau la sticle, are mai multe întrebuinţări şi poate fi folosit pe termen îndelungat, drept urmare e mai ecologic", explică directorul marketing-economic al RER Ecologic Service, Gabriela Mălinaş.

Şi premiere, şi educaţie

În plus, campania societăţii de salubritate are şi un puternic rol educativ. Asta pentru că membrii echipei mobile le explică orădenilor care nu colectează selectiv, deci nu ţin cont de faptul că o parte din deşeurile pe care le produc pot fi valorificate, care e rolul reciclării. De asemenea, le oferă pliante pe care să le dea şi altor vecini de-ai lor, astfel încât un număr cât mai mare de locuitori să înţeleagă utilitatea colectării selective a deşeurilor.

Scopul campaniei derulate de RER Ecologic Service până la finalul anului e atât de a-i premia pe orădenii care au înţeles sensul colectării selective pentru micul efort pe care-l fac în a precolecta separat, din casele lor, aceste deşeuri, cât şi pentru a stimula restul cetăţenilor să strângă separat gunoaiele.

În primele zile de concurs, reprezentanţii societăţii de salubritate au împărţit zeci de premii, însă numeroase altele îşi aşteaptă noii proprietari. Aşa că aruncaţi gunoiul mai cu grijă!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5545 RON
  • 1 EUR = 4.9485 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON