Prefectul Claudiu Pop poate respira uşurat după ce a câştigat, definitiv şi irevocabil, procesul cu Agenţia Naţionale de Integritate, care în 2012 i-a imputat "diferenţe semnificative între averea dobândită şi veniturile realizate" în perioada 2004-2008, când a fost deputat.
"Sunt satisfăcut că după patru ani de tracasări nu am pierdut cu dreptatea în mână şi că justiţia a consfinţit că acest proces a pornit de la un fundament pe care ANI, voit sau nu, l-a construit greşit", a declarat vineri, pentru BIHOREANUL, prefectul Claudiu Pop.
Conform ANI, între averea dobândită şi veniturile realizate de către Claudiu Pop în această perioadă a existat o diferenţă de circa 620.000 de lei noi, pe care politicianul nu ar fi putut s-o justifice cu veniturile sale şi ale soţiei, care între 17 decembrie 2004 şi 17 decembrie 2008 au totalizat 649.224 de lei, în timp ce averea valora 1.267.948,11 de lei.
Pentru a ajunge la această evaluare, ANI a luat în considerare toate proprietăţile lui Pop, constând într-o clădire situată în Oradea, în suprafaţă de 48,2 mp, plus terenul aferent, în suprafaţă de 117 mp, achiziţionate la data în 2006 la preţul de 13.000 de euro, precum şi două clădiri situate tot în Oradea, în suprafaţă de 453,02 mp, respectiv, 105 mp, plus terenul aferent, în suprafaţă de 579 mp, dobândit tot în anul 2006.
În urma constatării, ANI a sesizat Comisia de Cercetare a Averilor de pe lângă Curtea de Apel Oradea, cerând iniţierea procedurii de confiscare a sumelor de bani considerate a fi cu caracter nejustificat.
La acea vreme, Claudiu Pop declara că acţiunea ANI are un "puternic iz politic", deoarece a furnizat Agenţiei toate documentele necesare pentru analiza corectă a situaţiei sale şi arăta că "diferenţa nejustificată" imputată de inspectorii de integritate ar fi constat într-un teren primit donaţie de la părinţi pentru construirea unei case, într-un împrumut luat tot de la părinţi în acelaşi scop, cu act notarial, şi, în fine, într-un credit de 55.000 euro pe care l-a contractat de la BRD.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a soluţionat procesul între actualul prefect al judeţului Bihor şi ANI miercuri, 1 aprilie, hotărârea fiind definitivă şi irevocabilă.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.