URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Aprilie 2015, 17:12

Prefectul Claudiu Pop a câştigat definitiv şi irevocabil procesul cu ANI

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectul Claudiu Pop poate respira uşurat după ce a câştigat, definitiv şi irevocabil, procesul cu Agenţia Naţionale de Integritate, care în 2012 i-a imputat "diferenţe semnificative între averea dobândită şi veniturile realizate" în perioada 2004-2008, când a fost deputat.

"Sunt satisfăcut că după patru ani de tracasări nu am pierdut cu dreptatea în mână şi că justiţia a consfinţit că acest proces a pornit de la un fundament pe care ANI, voit sau nu, l-a construit greşit", a declarat vineri, pentru BIHOREANUL, prefectul Claudiu Pop.

Conform ANI, între averea dobândită şi veniturile realizate de către Claudiu Pop în această perioadă a existat o diferenţă de circa 620.000 de lei noi, pe care politicianul nu ar fi putut s-o justifice cu veniturile sale şi ale soţiei, care între 17 decembrie 2004 şi 17 decembrie 2008 au totalizat 649.224 de lei, în timp ce averea valora 1.267.948,11 de lei.

Pentru a ajunge la această evaluare, ANI a luat în considerare toate proprietăţile lui Pop, constând într-o clădire situată în Oradea, în suprafaţă de 48,2 mp, plus terenul aferent, în suprafaţă de 117 mp, achiziţionate la data în 2006 la preţul de 13.000 de euro, precum şi două clădiri situate tot în Oradea, în suprafaţă de 453,02 mp, respectiv, 105 mp, plus terenul aferent, în suprafaţă de 579 mp, dobândit tot în anul 2006.

În urma constatării, ANI a sesizat Comisia de Cercetare a Averilor de pe lângă Curtea de Apel Oradea, cerând iniţierea procedurii de confiscare a sumelor de bani considerate a fi cu caracter nejustificat.

La acea vreme, Claudiu Pop declara că acţiunea ANI are un "puternic iz politic", deoarece a furnizat Agenţiei toate documentele necesare pentru analiza corectă a situaţiei sale şi arăta că "diferenţa nejustificată" imputată de inspectorii de integritate ar fi constat într-un teren primit donaţie de la părinţi pentru construirea unei case, într-un împrumut luat tot de la părinţi în acelaşi scop, cu act notarial, şi, în fine, într-un credit de 55.000 euro pe care l-a contractat de la BRD.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a soluţionat procesul între actualul prefect al judeţului Bihor şi ANI miercuri, 1 aprilie, hotărârea fiind definitivă şi irevocabilă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
pruncu tatii
CENZURAT
Postat 03 Aprilie 2015, 19:19 de claudia*
Tata a ascuns malai in hambarul lui fi-su, dar fiu-su nu avusese inainte bani de hambar !!!
Noroc ca patronii lui tata doar au strambat din nas, ca asa e la privat, in timp ce publicul aplauda !!!
Postat 03 Aprilie 2015, 18:39 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON