URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 03 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Se tot miră unii cum de a ieșit câștigător în primul tur un personaj precum Călin Georgescu, candidatul anti sistem, antisemit și prolegionar, care nu crede că omul a ajuns pe Lună, dar e convins că războiul din Ucraina e o ficțiune. Tot la două cuvinte îl ivocă pe Dumnezeu, vorbește despre iubire și nevoia de pace. Dar mă întreb: la ce dracu' ne mai trebuie nouă pace, dacă războiul din Ucraina nu există?
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Ianuarie 2016, 18:30

PPMT-iştii vor „o ţară sigură şi în care să fie pace”, în care familiile să fie impozitate după numărul de copii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Petiţie anti-migranţi

Preşedintele PPMT, Szilagyi Zsolt, a semnat marţi, în faţa jurnaliştilor, petiţia anti-migranţi lansată de acest partid la finele anului trecut, reiterând cererea făcută încă din octombrie ca Guvernul să securizeze frontiera cu Serbia.

Szilagyi a spus că Polonia, Slovacia, Ungaria şi România au procedat sănătos anul trecut, când s-au opus cotelor obligatorii de migranţi dorite de Germania, iar violenţele înregistrate de Revelion în această ţară demonstrează incompatibilitatea civilizaţiilor orientală şi occidentală. "Problemele din Germania, mai ales din Koln, ridică întrebarea dacă Germania a procedat corect", a spus Szilagyi.

El a afirmat că Guvernul de la Bucureşti trebuie să securizeze graniţa cu Serbia, "să adopte măsuri preventive" pentru prevenirea migraţiei, iar acestea "să fie comunicate cetăţenilor". "Noi vrem o ţară sigură şi în care să fie pace", a spus Szilagyi.

Impozit după numărul copiilor

Pe de altă parte, preşedintele PPMT Partium, Zatyko Gyula, a anunţat că formaţiunea pe care o reprezintă va iniţia un proiect legislativ care să introducă facilităţi fiscale pentru familiile cu copii, prima condiţie fiind însă ca părinţii să muncească, aşa încât să nu semene deloc cu ajutoarele sociale, oferite în prezent în România în schimbul nemuncii şi simplei proliferări.

Zatyko a declarat că prevederile noului Cod Fiscal sunt de salutat, întrucât relaxează nivelul fiscalităţii, cu excepţia creşterilor impozitelor pe proprietate şi a celor pentru persoanele fizice autorizate, astfel că "e mai bine să treci pe întreprindere mică", ceea ce va duce la stimularea angajărilor.

Reprezentantul PPMT spune, însă, că legislaţia fiscală din România ar trebui să introducă şi impozitarea globală pe familie, pentru că - dată fiind demografia în scădere - peste câţiva ani nu va avea cine să susţină fondurile de pensii şi de sănătate.

Concret, Zatyko a spus că România ar trebui să copieze ori să adapteze modelul intrat în vigoare în Ungaria de la începutul acestui an, în ţara vecină familiile cu trei copii fiind complet scutite de impozitul pe venituri, astfel că părinţii salariaţi, de pildă, rămân cu câştigul brut ca venit net.

"O familie cu copii oferă speranţa forţei de muncă şi contribuabililor pe viitor", a pledat Zatyko, arătând de asemenea că în prezent sistemul de ajutoare sociale din România încurajează nu munca, ci contrariul acesteia. "Introducerea Impozitului Global pe Familie ar fi o filozofie diferită, s-ar respecta munca şi s-ar asigura reproducerea societăţii", a spus preşedintele PPMT Partium.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
asta ne mai lipsea!
Daca mai introducem si asta,inca o data ii mai tinem pe tigani in spate..scutiti-i de la orice,mai putin de la a face copii!
Postat 20 Ianuarie 2016, 15:23 de cocolino
bravo lor
..ca bine zic!
Postat 20 Ianuarie 2016, 12:59 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7307 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON