URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Februarie 2016, 17:36

Pool Club Oradea va găzdui sâmbătă şi duminică primul concurs de biliard din circuitul Transilvania Pool Tour

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În acest sfârşit de săptămână debutează la Oradea circuitul Transilvania Pool Tour, o competiţie de biliard, pe care Transylvania Pool Association o organizează din ambiţie, pentru a suplini lipsa de turnee pe care federaţia naţională nu le mai organizează în acest an.

Împătimiţii acestui sport, care au pus de câţiva ani bazele unor cluburi de biliard în Transilvania, inclusiv în Oradea, şi-au dat mâna şi au decis să organizeze ei mai multe turnee, care să fie mult mai atractive faţă de ce a organizat Federaţia în trecut, în prisma premiilor puse în joc.

Astfel, în perioada 20-21 februarie, Pool Club Oradea, de pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 3,  va găzdui prima etapă a acestui circuit de turnee din Transilvania, care va avea şase etape, plus una finală şi care va reuni cei mai buni jucători de biliard din România.

Iniţiatorul competiţiei este Jozsef Levente Czirjak, preşedintele clubului Pool Club Oradea.  Patru oraşe, Oradea, Carei, Timişoara şi Cluj Napoca, vor găzdui concursurile acestei competiţii, două dintre ele urmând a organiza de două ori câte o etapă.

Conform organizatorilor, turneul Transylvania Pool Tour "doreşte să se adreseze jucătorilor de biliard indiferent de cetăţenie, naţionalitate şi vârstă prin organizarea unui circuit de şase etape în patru oraşe diferite din Transilvania şi cu o finală unde vor participa cei mai buni 32 de jucători, care se vor stabili pe baza punctajelor obţinute în cele şase etape. Scopul Circuitului este ca fiecare participant să-şi pună în valoare spiritul de competiţie şi de a încerca să-şi descopere şi să-şi depăşească limitele şi nu în ultimul rând creşterea nivelului de joc al fiecăruia", a precizat Jozsef Levente Czirjak, în cadrul unei conferinţe de presă.

Concursul va fi organizat sâmbăta şi duminica, în lunile februarie, martie, aprilie, mai, septembrie şi noiembrie, iar finala în decembrie.

Taxa de înscriere este de 75 de lei pe etapă, cu un fond de premii garantate de 4400 lei în fiecare concurs.

Premiile vor fi împărţite după cum urmează:
Locul I – 1500 lei
Locul II – 900 lei
Locul III – 600 lei
Locul IV – 400 lei
Locul V-VIII – 300 lei

Conform regulamentului competiţiei, se vor desfăşura trei etape de bila 9, trei etape de bila 10, în sistem piramidă dublă (cu dublă eliminare). Până la primii 16 se va juca după sistemul "primul la 7", apoi în primii 8, semifinalele şi finalele se va juca după sistemul "primul la 9". Punctajul pentru fiecare etapa va fi distribuit astfel: locul 1 – 55 puncte, locul 2 – 480 puncte, locul 3 – 420 puncte, locul 4 – 390 puncte, locurile 5, 6, 7 şi 8 – 370 puncte, locurile de la 9 la 16 – 325 puncte, locurile de la 17 la 32 – 275 puncte, iar locurile de la 33 la 128 – 120 puncte.

De precizat faptul că, în cazul în care doi sau mai mulţi jucători vor fi la egalitate de puncte, se va desfăşura un concurs sau un meci de departajare, care va avea loc după sistemul "primul la 9 jocuri".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON