URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iunie 2014, 22:16

Ponta: Acordul de colaborare cu PPDD va fi semnat doar de PSD. Doar PSD va ceda funcţii către PPDD

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că acordul de colaborare cu PPDD va fi semnat doar de PSD, celelalte formaţiuni politice componente ale USD, respectiv PC şi UNPR, nefiind parte, el arătând că doar PSD va ceda funcţii.

Întrebat dacă există un consens cu celelate partide din USD privind încheierea unei alianţe cu PPDD, Ponta a răspuns: "Sigur că am vorbit şi sigur că sunt informaţi şi ştiu foarte bine".

"Acordul se face însă între PSD şi PPDD, pentru că e vorba de funcţii ale noastre, ale celor de la PSD. PC şi UNPR nu trebuie să cedeze nicio funcţie şi nici UDMR, nici vorbă. Deci celelalte trei partide îşi păstrează absolut toate funcţiile politice, aşa cum le aveau şi până acum. Dacă e ceva de cedat pentru PPDD, cedăm noi, de la PSD ", a spus Ponta.

El a arătat că negocierile dintre PSD şi PPDD au fost suspendate în perioada sărbătorii de Rusalii. "S-au blocat de Rusalii, doar nu credeţi că de sărbători, ieri, stăteam să facem negocieri. Ieri eram cu familia de exemplu, sunt convins că şi doamna Man a stat cu familia şi toţi ceilalţi, că aşa stau oamenii normali de Rusalii", a spus Ponta.

Solicitat să comenteze faptul că PPDD încheie alianţe cu partidele de dreapta în teritoriu, respectiv la Braşov, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Dâmboviţa, Ponta a răspuns: "Ei...discută".

"Evident că, dacă semnăm un acord, îl semnăm ca să se aplice în practică. Dacă nu, nu are rost să-l mai semnăm, dar, din câte am văzut eu şi am discutat cu colegii noştri, la Timiş s-a făcut majoritate, la Galaţi. Singurul lucru este la primăria Braşov, acolo unde PNL, PDL şi PPPD au schimbat viceprimarul nostru", a menţionat Ponta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
turcul si pistolul
ai mai dat un examen alianta cu cimetele
Postat 10 Iunie 2014, 07:21 de poanta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON