URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iulie 2020, 19:53

Poloiștii de la CSM Oradea și-au reluat antrenamentele din bazin, la Aquapark

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poloiștii de la CSM Oradea au revenit din această săptămână la antrenamentele din bazin. Astfel, după o pauză de patru luni, datorată restricțiilor impuse de autorități, pentru evitarea răspândirii coronavirusului, jucătorii pregătiți de antrenorul Dorin Costrăș se antrenează din nou în apă, începând de marți.

Întrucât Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” se află în plin proces de renovare, pregătirea poloiștilor de la CSM a fost reluată la bazinul descoperit din cadrul Aquapark-ului.

„Mulțumim celor de la Aquapark pentru că ne-au înțeles și asfel putem să ne pregătim și noi în condiții optime. Deocamdată sunt nouă băieți, care se antrenează respectând condițiile impuse, dar nu facem decât înot, pentru că după o pauză de patru luni de zile este necesară o perioadă de pregătire specifică, de adaptare la efort”, a declarat pentru BIHOREANUL antrenorul principal al CSM Oradea, Dorin Costrăș.

Concret, la antrenamentele din aceste zile ale poloiștilor de la CSM participă doar jucătorii orădeni. Din lot lipsesc portarul Gojko Pijetlovic, japonezul Yusuke Inaba, Vlad Georgescu și Silvian Colodrovschi. Teoretic, aceștia ar trebui să se alăture echipei în perioada următoare, însă contractele jucătorilor cu clubul intră în vigoare doar de la 1 august, așa cî până atunci nu pot fi obligați să participe la antrenamentele echipei.

Un caz mai special îl reprezintă japonezul Yusuke Inaba, care este dorit în continuare la Oradea, dar care a declarat că își dorește să evolueze pentru un club mai puternic din Europa. „În cazul în care nu își va găsi ceva mai bun, el ne-a promis că va continua cu noi”, a mai adăugat Dorin Costrăș.

În ceea ce-l privește pe jucătorul Vlad Georgescu, acesta ar trebui să revină la echipa orădeană, de care mai este legat un an prin contract. Se știe că tatăl său, Aurelian Georgescu, a fost numit în această vară antrenorul Stelei și l-ar dori la clubul bucureștean, dar conducerea clubului orădean se opune, cel puțin momentan.

„Noi am propus un schimb de jucători, Vlad Georgescu – Andrei Prioteasa. Cum Steaua nu a fost de acord să ni-l dea pe Prioteasa, nici noi nu-l lăsăm pe Vlad Georgescu”, a declarat directorul CSM, Șerban Sere. Astfel, Vlad Georgescu ar putea ajunge la Steaua din această vară, doar dacă echipa bucureșteană ar plăti prețul solicitat de CSM pe jucător.

Conform antrenorului Dorin Costrăș, jucătorii de la CSM Oradea vor continua pregătirea de la bazinul descoperit din incinta Aquapark-ului, cu accentul pe latura fizică și readaptarea la efort, antrenamentele cu mingea urmând a începe către sfârșitul lunii.

Pentru sezonul viitor, formația de polo seniori își dorește să aibă parte de un lot de 16-18 jucători. Pe lângă cei majoritari din otul sezonului trecut, urmând să mai fie cooptați și câțiva tineri de la CS Crișul și Progress Oradea, dar și „un jucător sârb, stângaci”, după cum a precizat antreneorul Costrăș, dar a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON