URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 27 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primarul PSD al Sânmartinului, Cristian Laza, a anunțat că a reușit să primească prin programul Anghel Saligny fonduri nerambursabile în valoare de 88 de milioane de lei, pentru a introduce gazul în comună. Asta după ce, atunci când au fost fonduri europene prin POIM pentru așa ceva, comuna lui nu s-a calificat. Omul o spune pe șleau, că au fost privilegiate comunele liberale întrucât cei de dreapta conduc județul.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La finalul anului trecut a fost adoptată fără mare publicitate o lege ce permite reinstalarea radarelor fixe, care de această dată vor avea mai multe „atribuții”, similar camerelor instalate pe drumurile din alte țări europene.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. 
20 Ianuarie 2010, 16:36

Poliţia Comunitară a făcut anul trecut un milion de lei din amenzi

Poliţia Comunitară aproape că se autofinanţează. Anul trecut, la un buget de cheltuieli cu personalul în valoare de 1.367.633 lei, instituţia a adus la bugetul oraşului nu mai puţin de 1.099.545 lei din amenzi şi taxe. „Nu pot să spun dacă este mult sau puţin, dar pot să afirm cu tărie că în anul 2010 suma va creşte, pentru că a crescut cuantumul amenzilor", a declarat directorul Poliţiei Comunitare, Crăciun Leucea, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Conform declaraţiei directorului, agenţii comunitari au încheiat în 2009 nu mai puţin de 3.088 procese verbale de constatare a unor contravenţii. Din acest total, 1.133 de contravenienţi şi-au achitat deja amenzile şi au plătit către bugetul local nu mai puţin de 390.670 lei.

În ceea ce priveşte cuantumul amenzilor, cele mai mari încasări (în valoare de 269.275 lei) le-au adus contravenţiile la Hotărârile de Consiliu Local 725 din 2006 şi 429 din 2009, privind protecţia mediului, amenzile pe Legea 61 din 1991 privind ordinea publică (în valoare de 164.150 lei) şi cele aplicate conform Hotărârii de Consiliu Local 874 din 2005 privind traficul greu (129.700 lei).

Cele mai multe procese verbale au fost încheiate însă pentru parcarea autovehiculelor în loc nepermis. 799 de orădeni au fost nevoiţi să achita taxa specială pentru deblocarea autovehiculului imobilizat, plătind în total 79.900 lei.

În ciuda numărului mare de amenzi aplicate, Crăciun Leucea, directorul Poliţiei Comunitare a spus că scopul instituţiei nu este să devină rentabilă, ci să impună ordinea. „Instituţia Poliţiei Comunitare nu este aducătoare de venit la bugetul local. Ea este aducătoare de ordine, ambient, civism, plăcut, frumos şi bine în municipiul Oradea", a spus directorul.

Poliţia Comunitară Oradea a fost înfiinţată în anul 2008 şi a devenit operaţională în februarie 2009 la insistenţele primarului Ilie Bolojan. Conform organigramei, instituţia are 68 de angajaţi, dintre care 59 sunt pe funcţie de execuţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5904 RON
  • 1 EUR = 4.9255 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON