URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
20 Ianuarie 2010, 16:36

Poliţia Comunitară a făcut anul trecut un milion de lei din amenzi

Poliţia Comunitară aproape că se autofinanţează. Anul trecut, la un buget de cheltuieli cu personalul în valoare de 1.367.633 lei, instituţia a adus la bugetul oraşului nu mai puţin de 1.099.545 lei din amenzi şi taxe. „Nu pot să spun dacă este mult sau puţin, dar pot să afirm cu tărie că în anul 2010 suma va creşte, pentru că a crescut cuantumul amenzilor", a declarat directorul Poliţiei Comunitare, Crăciun Leucea, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Conform declaraţiei directorului, agenţii comunitari au încheiat în 2009 nu mai puţin de 3.088 procese verbale de constatare a unor contravenţii. Din acest total, 1.133 de contravenienţi şi-au achitat deja amenzile şi au plătit către bugetul local nu mai puţin de 390.670 lei.

În ceea ce priveşte cuantumul amenzilor, cele mai mari încasări (în valoare de 269.275 lei) le-au adus contravenţiile la Hotărârile de Consiliu Local 725 din 2006 şi 429 din 2009, privind protecţia mediului, amenzile pe Legea 61 din 1991 privind ordinea publică (în valoare de 164.150 lei) şi cele aplicate conform Hotărârii de Consiliu Local 874 din 2005 privind traficul greu (129.700 lei).

Cele mai multe procese verbale au fost încheiate însă pentru parcarea autovehiculelor în loc nepermis. 799 de orădeni au fost nevoiţi să achita taxa specială pentru deblocarea autovehiculului imobilizat, plătind în total 79.900 lei.

În ciuda numărului mare de amenzi aplicate, Crăciun Leucea, directorul Poliţiei Comunitare a spus că scopul instituţiei nu este să devină rentabilă, ci să impună ordinea. „Instituţia Poliţiei Comunitare nu este aducătoare de venit la bugetul local. Ea este aducătoare de ordine, ambient, civism, plăcut, frumos şi bine în municipiul Oradea", a spus directorul.

Poliţia Comunitară Oradea a fost înfiinţată în anul 2008 şi a devenit operaţională în februarie 2009 la insistenţele primarului Ilie Bolojan. Conform organigramei, instituţia are 68 de angajaţi, dintre care 59 sunt pe funcţie de execuţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON