URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Ianuarie 2010, 16:36

Poliţia Comunitară a făcut anul trecut un milion de lei din amenzi

Poliţia Comunitară aproape că se autofinanţează. Anul trecut, la un buget de cheltuieli cu personalul în valoare de 1.367.633 lei, instituţia a adus la bugetul oraşului nu mai puţin de 1.099.545 lei din amenzi şi taxe. „Nu pot să spun dacă este mult sau puţin, dar pot să afirm cu tărie că în anul 2010 suma va creşte, pentru că a crescut cuantumul amenzilor", a declarat directorul Poliţiei Comunitare, Crăciun Leucea, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Conform declaraţiei directorului, agenţii comunitari au încheiat în 2009 nu mai puţin de 3.088 procese verbale de constatare a unor contravenţii. Din acest total, 1.133 de contravenienţi şi-au achitat deja amenzile şi au plătit către bugetul local nu mai puţin de 390.670 lei.

În ceea ce priveşte cuantumul amenzilor, cele mai mari încasări (în valoare de 269.275 lei) le-au adus contravenţiile la Hotărârile de Consiliu Local 725 din 2006 şi 429 din 2009, privind protecţia mediului, amenzile pe Legea 61 din 1991 privind ordinea publică (în valoare de 164.150 lei) şi cele aplicate conform Hotărârii de Consiliu Local 874 din 2005 privind traficul greu (129.700 lei).

Cele mai multe procese verbale au fost încheiate însă pentru parcarea autovehiculelor în loc nepermis. 799 de orădeni au fost nevoiţi să achita taxa specială pentru deblocarea autovehiculului imobilizat, plătind în total 79.900 lei.

În ciuda numărului mare de amenzi aplicate, Crăciun Leucea, directorul Poliţiei Comunitare a spus că scopul instituţiei nu este să devină rentabilă, ci să impună ordinea. „Instituţia Poliţiei Comunitare nu este aducătoare de venit la bugetul local. Ea este aducătoare de ordine, ambient, civism, plăcut, frumos şi bine în municipiul Oradea", a spus directorul.

Poliţia Comunitară Oradea a fost înfiinţată în anul 2008 şi a devenit operaţională în februarie 2009 la insistenţele primarului Ilie Bolojan. Conform organigramei, instituţia are 68 de angajaţi, dintre care 59 sunt pe funcţie de execuţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5156 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON