URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
27 Februarie 2016, 17:31

PNŢCD Bihor vrea să reînvie în preajma alegerilor locale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PNŢCD vrea să reînvie în Bihor în precampania electorală pentru alegerile locale. "Am venit la Oradea pentru a constitui o nouă echipă care să organizeze alegerile locale, sub conducerea domnului Gelu Pop, desemnat azi preşedinte interimar al organizaţiei judeţene. Am avut o întâlnire cu mai mulţi ţărănişti şi vor urma şi altele, şi sperăm ca şi în Bihor PNŢCD să fie reprezentat cum se cuvine la alegerile locale din luna iunie", a declarat sâmbătă preşedintele formaţiunii, Aurelian Pavelescu (foto mijloc), într-o conferinţă de presă.

Precizând că deocamdată nu poate vorbi de candidaţi, dat fiind faptul că "PNŢCD nu a avut o activitate coerentă în ultimii mulţi ani în Bihor", Pavelescu a spus că "asta nu înseamnă că au dispărut şi ţărăniştii". "Noua echipă are chiar această misiune: să îi cheme la vot şi în partid pe acei simpatizanţi. Nu sunt puţini... Proiectul partidului e un proiect de nouă generaţie, pe principiile fondatorilor partidului, ţinând sema înainte de toate de principiile morale şi de morala creştină", a spus Pavelescu.

Gelu Pop, preşedinte interimar PNŢCD BihorChestionat de BIHOREANUL, preşedintele interimar al PNŢCD Bihor, Gelu Pop, s-a prezentat spunând că este căsătorit, angajat ca manager al companiei de transport Filadelfia, are 33 de ani şi predă în paralel şi Creaţionism ştiinţific la Universitatea Emanuel. "De origini sunt din Bistriţa, sunt aici de aproximativ 15 ani. Am venit în Oradea la facultate, am studiat Facultatea de autovehicule rutiere, specializarea Mecanică, şi am rămas aici", a spus el.

Întrebat de ce a ales PNŢCD, Pop a spus că "PNŢCD are un cuvânt important pe care îl foloseşte - creştin - şi am rezonat foarte mult cu mesajul d-lui preşedinte Pavelescu cu privire la această redobândire a valorilor cele mai importante ale unui popor".

Întrebat despre problemele locale identificate, Pop a răspuns la o manieră abstractă, spunând că a identificat mai multe probleme în două direcţii - morale şi profesionale: "Societatea suferă şi nu are direcţie, iar din perspectivă profesională… dvs. aveţi apă caldă?".

Pe de altă parte, secretarul general al PNŢCD, Odon Agoston, a ţinut să precizeze că sediul PNŢCD Bihor a rămas în Muzeul Aurel Lazăr de pe strada cu acelaşi nume din Oradea, deoarece "contractul cu Primăria a fost prelungit".

Cea mai recentă tentativă de resuscitare a PNŢCD în Bihor a fost în 2014, cu ocazia alegerilor europarlamentare, când Sebastian Bodu a venit la Oradea pentru a relansa filiala. De atunci, însă, nu s-a mai auzit nimic de organizaţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
multumim
angajat ca maneger si cu fac emanuel domnul fie cu tine ce are spala creieri la cocalarii iluminatii a lui negru(t)
Postat 29 Februarie 2016, 08:01 de pcr
buna ziua
gorghiu o facut un ou e breaking news
Postat 29 Februarie 2016, 07:59 de pcr
PARTIDELE ISTORICE
Ce a ajuns PNT-cd ! Corneliu Coposu cred ca s-a transformat in TITIREZ de la atatea rasuciri ! Bine , si PNL - ul e cam la fel , doar ca totusi sunt in prim - plan ! Altfel Bratienii mai mupt ca sigur se crucesc vazandu-i in locul lor pe Gorghiu , Blaga , Bolojan...
Postat 28 Februarie 2016, 23:18 de TDS
buna ziua
pnt moarte linistita
Postat 28 Februarie 2016, 15:17 de pcr
multumim
daniel domnul fie cu tine
Postat 28 Februarie 2016, 09:17 de pcr
multumim
negrut presedinte
Postat 27 Februarie 2016, 21:34 de pcr
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON