URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
07 Decembrie 2018, 14:20

PNL-istul Avrigeanu: Şeful „incompetent şi arogant” al Consiliului Judeţean a cerut bani pentru studii de fezabilitate care nu s-au făcut

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liderul opoziţiei liberale din Consiliul Judeţean Bihor, Ionel Avrigeanu, a dezvăluit vineri, într-o conferinţă de presă, că preşedintele „parlamentului” judeţean, Pasztor Sandor, a obţinut cu mai bine de doi ani în urmă aprobarea cheltuirii unei sume pentru un document care nu a mai fost întocmit nici până în ziua de azi.

De la Consiliul Judeţean...

„În august 2016, la propunerea preşedintelui Pasztor Sandor, Consiliul Judeţean a rectificat printr-o Hotărâre bugetul, alocând 30.000 lei pentru două studii de fezabilitate. A doua zi, dl. Pasztor Sandor a ţinut o conferinţă de presă în care a spus că se vor face două SF-uri pentru două trasee pentru biciclişti, unul fiind Oradea – Sânmartin – Cihei – Felix – Apateu – Şauaieu – Păuşa – Nojorid – Oradea, cartierul Grigorescu, iar celălalt Paleu – Cetariu – Şişterea – Şuşturogi. Pasztor Sandor spunea că cicloturismul este o industrie de peste 40 miliarde euro şi că va extinde programul (n.r. – de realizare a pistelor pentru biciclişti) în Munţii Apuseni, construind 35 – 40 de kilometri de piste”, a amintit Avrigeanu.

... la Ministerul Mediului

Recent, însă, liderul grupului de consilieri PNL a aflat, însă, că banii alocaţi în vara anului 2016 nu au fost cheltuiţi conform destinaţiei votate „Am adresat o întrebare Consiliului Judeţean, cât au costat SF-urile, cine le-a făcut, care sunt concluziile. Prima oară mi s-a răspuns că SF-urile nu s-au făcut. Apoi, purtătorul de cuvânt, Adrian Simon, mi-a răspuns că „pe parcursul anilor 2016 – 2017 nu s-a făcut niciun SF” şi că conducerea Consiliului Judeţean a decis să propună un proiect european care „a ieşit fără loc”, cum era pe vremea lui Ceauşescu, când cineva dădea la facultate şi obţinea notă de intrare fără să intre”, a spus Avrigeanu, care a completat că, potrivit celui de-al doilea răspuns primit de la conducerea CJ, „Ministerul Mediului va realiza un Master Plan” pentru piste de ciclism în toată ţara, iar cele dorite în Bihor „vor intra” pe o listă de priorităţi.

Elementele eşecului

„La nivelul CJ sunt două elemente ale eşecului – incompetenţa şi aroganţa”, a spus Avrigeanu, dând şi exemple.

În ce priveşte incompetenţa, liberalul a amintit despre incapacitatea actualei conduceri a CJ de a continua proiectele începute şi aproape finalizate de conducerea precedentă, un exemplu costisitor fiind Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor, derulat până în vara lui 2016 la stadiul de 96% şi de atunci blocat, ceea ce „va afecta financiar pe toţi locuitorii judeţuui”, dar şi proiectul de înfiinţare a parcurilor industriale în judeţ, în legătură cu care actualii şefi „au produs doar hârtii şi schimbări de membri AGA”.

Pentru a ilustra aroganţa echipei lui Pasztor, PNL-istul a amintit şi refuzul conducerii CJ de a accepta sprijinul oferit de Primăria Oradea pentru dezvoltarea Aeroportului, dar şi cel de a declanşa reabilitarea şi transformarea imobilului fostei Policlinici Mari în sediu administrativ pentru CJ, sub pretextul că Ministerul Sănătăţii nu ar permite schimbarea destinaţiei, apoi sub cel al transformării ba în hotel, ba în magazin de lux, pentru ca în final, dar după scurgerea a doi ani, conducerea CJ să-şi însuşească totuşi propunerea liberalilor.

Tot despre aroganţă, Avrigeanu a amintit şi agresivitatea cu care „angajaţii CJ, pe bani publici, atacă opoziţia, prin celebra agenţie de presă NewsBihor, care laudă şi preaslăveşte conducerea şi critică opoziţia că nu votează cum doreşte conducerea Consiliului Judeţean”.

Mesaj către procurori

Întrebat de BIHOREANUL de ce, în condiţiile în care CJ nu respectă opoziţia, aceasta are reticenţe în a sesiza organele judiciare cu privire la ilegalităţile pe care conducerea instituţiei le săvârşeşte, Avrigeanu a susţinut că nu aceasta este menirea partidelor, dar a adăugat că procurorii se pot autosesiza.

„Vom prezenta în continuare ilegalităţile şi drenările de bani, dar există instituţii care să se autosesizeze. Parchetele pot, dacă doresc, să verifice aceste lucruri. Nu acesta este rolul partidelor, de a face sesizări penale, dar instituţiile abilitate – Curtea de Conturi, parchetele, DNA – pot să facă acest lucru”, a spus liderul grupului PNL din CJ Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Mare durere pe capul lui Avrigeanu ...
... care ar vrea să facă naveta de la casa din Sânmartin la sediul Consiuliul județean călare pe bicicletă !?! La cele 200 kg pe care le are fără ghidon, precis că alegerea perfectă pentru "băsistul liberal" ar fi chiar o tricicletă !?!
Postat 07 Decembrie 2018, 17:37 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON