URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Martie 2018, 10:07

"Peştii" infractorilor: Şefii postului de Poliţie din Tinca, trimişi în judecată pentru luare de mită!

'Peştii' infractorilor: Şefii postului de Poliţie din Tinca, trimişi în judecată pentru luare de mită! PESCAR DE ŞPĂGI. Pescar amator în timpul liber, agentul Florin Sălăgean (foto) a picat în plasa procurorilor în timp ce cerea şpăgi în natură atât pentru sine, cât şi pentru şeful său, Ionele Ionel (medalion)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comuna Tinca a rămas fără poliţişti, după ce şeful de post şi ajutorul acestuia au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului Bihor, pentru luare de mită în formă continuată.

Agentul şef principal Ionică Ionele, şeful Postului, şi ajutorul său, agentul şef adjunct Florin Sălăgean, sunt acuzaţi că au luat şpagă în natură pentru a "rezolva" un dosar de braconaj, fiind dovediţi chiar cu discuţiile pe care le-au purtat cu clienţii, doi fraţi din aceeaşi comună, anchetaţi de procurorii antidrog ai DIICOT Oradea pentru trafic de etnobotanice.

Prafuri în ţigănime

Cei doi poliţişti din Tinca au ajuns în colimatorul procurorilor DIICOT Oradea vara trecută, în timpul unei anchete declanşate pe numele a doi fraţi din satul Râpa, Valentin şi Florin Puşcău, care alimentau cu etnobotanice sute de persoane din coloniile de romi din zonă.

"Nu cred că nu au ştiut ce se întâmplă, că nu au ştiut că au atâţia consumatori de etnobotanice în zonă, în condiţiile în care aceştia mergeau la fraţii Puşcău după doze ca şi cum ar fi mers la birtul din sat, să bea o cinzeacă", au povestit BIHOREANULUI surse din ancheta începută în legătură cu traficanţii, inculpaţi în prezent pentru constituire de grup criminal organizat şi trafic de substanţe psihoactive.

Dovada că poliţiştii îi protejau pe cei doi fraţi a reieşit în timpul interceptărilor telefonice dispuse în cauză, când s-a aflat că unul dintre traficanţi, Valentin, fusese prins de jandarmi la braconaj împreună cu alţi doi tovarăşi, Darius Fresea şi Sandor Mihai, alegându-se cu dosar penal. Ca să-l scape de probleme, poliţiştii i-au cerut să "cotizeze" la ei cu... peşte. "Poliţiştii îi sunau pe braconieri ca să le aducă peşte. Este revoltător", spun anchetatorii, care i-au şi dat pe ambii subofiţeri pe mâna procurorilor, pentru suspiciuni de corupţie.

Turnaţi de traficanţi

În timpul anchetei declanşate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, traficanţii de etnobotanice au fost audiaţi ca martori denunţători şi au recunoscut că i-au "uns" pe poliţişti ca să scape de dosarul de braconaj. De altfel, cauza cu pricina, aflată în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, a şi fost închisă în baza referatului întocmit de cei doi poliţişti, procurorii dispunând renunţarea la urmărire penală.

În rechizitoriul întocmit pe numele poliţiştilor tincani şi înregistrat la Tribunalul Bihor pe 14 martie, transmis în formă cenzurată BIHOREANULUI, procurorii susţin că Ionele a primit în două rânduri şpagă în peşte: pe 4 august 2017 o cantitate de 5 kilograme, iar în data de 2 februarie 2018 alte 3 kilograme, cerute şi primite "în vederea soluţionării favorabile a dosarului penal".

Anchetă... sponsorizată

Prima şpagă a fost cerută prin intermediul ajutorului şefului de post, Florin Sălăgean, care însă, la rându-i, a pretins şi "o altă cantitate de peşte pentru sine". Şi a prins gust! În data de 8 august, când unul din fraţii Puşcău a fost chemat la audieri, Sălăgean a pretins din nou peşte pentru el, iar o zi mai târziu, când l-a chemat pe individ să-i aducă la cunoştinţă învinuirea, i-a cerut să aducă şi suc şi cafea. Cum ar veni, să asigure consumaţia... la anchetă!

Urmarea? Pe lângă acuza de complicitate la şpăgile pretinse de şeful său, Sălăgean a fost inculpat la rându-i pentru luare de mită, infracţiunea fiind reţinută, la fel ca pentru Ionele, în formă continuată.

Procesul celor doi poliţişti va începe la Tribunalul Bihor şi, dacă vor fi condamnaţi, riscă o pedeapsă de la 3 la 10 ani. Până atunci, amândoi au fost suspendaţi din funcţii şi puşi la dispoziţia conducerii Poliţiei Bihor. Cât ai zice peşte…

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Pestele de aur
Ciudat în urma cu ceva timp unul din ei apărea în ipostaza de polițișt corect care nu ia a șpăgi ( plăcinte și alte celea) iată însă că nu e așa de corect două gunoaie mă mir că au fost pescuiți așa de târziu unul din ei fiind cunoscut că veteran în lucruri din astea probabil comercianți se bucura cel mai mult au scăpat de o pacoste că tare hapsân era baiat strangau .Nu nu rămâne localitatea fara câini ( de paza) ba din contra ar mai fi de făcut curățenie unul deși are dosar de spaga" grupul szalonta " încă profesează altul afaceri cu lemne de foc dacă vă e frig că tot întârzie vara îl puteți contacta transportul la domiciliu asigurat în mod legal bineînțeles . Va mai așteptăm și cu alte noutăți de exemplu din ăștia care verifica starea tehnică a autovehiculelor in general in prima zi din săptămână .Să auzim numa de bine.
Postat 26 Martie 2018, 16:38 de sss
un pic inseamna un lucru mare...
numai cu asta a fost prins sefu'? e tara basmelor toata zona tinca-stei-nucet, totul se petrece organizat, cu sprijinul direct al partidului. pe cei care fura lemne din padurile patriei din zona asta când ii vegheati un pic?
Postat 26 Martie 2018, 16:22 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON