URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Martie 2024, 21:19

Pești morți găsiți pe o porțiune de zeci de metri a pârâului Peța din Oradea (FOTO)

Pești morți găsiți pe o porțiune de zeci de metri a pârâului Peța din Oradea (FOTO) Sursa foto: Péter Guy / grupul de Facebook Oradea și Garda de Mediu Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Imagini cu zeci de peşti morţi au fost publicate duminică pe reţele de socializare, iar sursa poluării nu a fost încă identificată.

Din fotografiile publicate pe grupul de Facebook Oradea se observă zeci de exemplare care zac pe malul Peţei.

În teren, reporterii BIHOREANULUI au observat o mulţime de pești morți, de diferite dimensiuni, începând de lângă restaurantul Marty, până la intersecţia străzii Meiului cu strada Prieteniei.

Unii erau pe uscat, într-o stare avansată de descompunere, semn că poluarea s-a produs deja de câteva zile. 

Inspectorii Gărzii de Mediu Bihor au fost sesizaţi cu privire la poluarea din Peţa duminică dimineaţa.

"Sesizarea a fost făcută duminică dimineaţa. Au fost găsiţi peşti morţi, pe zeci de metri. Colegii mei au făcut verificări în teren de la parcul Salca până în zona Hotelului Sky şi nu au găsit sursa de poluare, iar în continuare se vor face verificări", a declarat pentru BIHOREANUL şeful Gărzii de Mediu Bihor Sever Şerbănescu.

Apa din Peţa a mai fost poluată în trecut. În 2022, de pildă, reţeaua de canalizare a Companiei de Apă Oradea a refulat în pârâul Adona şi cantităţi mari de deşeuri menajere au ajuns în cursul de apă, iar mai departe şi în pârâul Peţa, omorând și atunci numeroşi peşti. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Nu avem incredere
nu avem incredere in garda de mediu!!!
Postat 01 Aprilie 2024, 08:09 de TanarSiNelinistit
de o saptamana
de o saptamana in zona CARTIER FELIX din Sanmartin, Peta duhnea a fecale numai astia de la ape/mediu au aflat dupa mai bine de o saptamana! Cineva a deversat fosa septica de la un stabiliment din zona diret in Peta .... sa aiba pestii ce manca, sigur nu se va gasi vinovatul ca ..."se rezolva"
Postat 31 Martie 2024, 23:06 de scortosul
Garda de mediu :)))
E clar ca pesti s-au sinucis, asta va spune raportul din birou al garzii de mediu, la fel cum se automutileaza nucii din zona, pe unii ii ajuta rer sa se automutileze, oameni scoliti la rer despre toaletarea de primavara,poate ne spune purtatorul de cuvant cum sunt instruiti infractorii de la rer sa toaleteze copacii stiintific prin taierea trunchiului la fel ca alte rebuturi care traiesc in acest oras si care urasc copacii si umbra lor
Postat 31 Martie 2024, 21:35 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON