URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
09 Noiembrie 2018, 14:04

Percheziţiile s-au terminat: Polițiștii au ridicat sute de mii de lei și aparatură, 14 persoane au fost duse la audieri (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproape 244.000 lei, 25.570 euro şi 37.500 forinţi, aparatură conexă domeniului medical şi diverse documente şi înscrisuri au fost descoperite de poliţiştii bihoreni în urma celor 28 de percheziţii efectuate vineri dimineaţă, în patru judeţe şi în municipiul Bucureşti, la sediile unor firme şi locuinţele unor persoane bănuite de constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri la prânz, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar Alina Dinu, toate bunurile care au legătură cu cauza au fost ridicate şi, totodată, în baza unor mandate de aducere, 14 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Bihor, pentru audieri, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse măsurile legale în consecinţă.

Comerţ în "grup organizat"

În cauza instrumentată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, până în prezent sunt anchetate 14 persoane cu vârste cuprinse între 26 şi 42 de ani din judeţele Bihor, Arad, Ilfov şi municipiul Bucureşti, şi trei societăţi comerciale cu sediile în Oradea şi Bucureşti.

Acuzaţiile sunt de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, înşelăciune, complicitate la înşelăciune, exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi, spălarea banilor şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Numărul suspecţilor ar putea, însă, să crească, deoarece, în urma anchetei, poliţiştii au stabilit că gruparea era organizată de reprezentanţii a patru firme din Bucureşti care aveau rolul de societăţi beneficiare şi 17 societăţi cu comportament „fantomă” din Bihor, Arad şi Bucureşti, administrate de interpuşi.

Concret, începând din 2014 şi până în prezent, reprezentanţii grupării activau în domeniul comerţului de dispozitive terapeutice, respectiv ochelari cu efect terapeutic, ceasuri de mână electronice cu curea din material textil şi aparate laser semiconductor – terapeutic, prezentat sub formă de ceas de mână, saltele, plite cu inducţie, seturi de vase, etc.

Chinezării la preţ de lux

Aceste bunuri erau cumpărate de pe piaţa intracomunitară şi extracomunitară, în cea mai mare parte din China, promovate prin servicii de call center respectiv prin întâlniri organizate cu clienţii, fiind ulterior vândute pe piaţa internă. În timpul întâlnirilor organizate pentru promovarea produselor, reprezentanţii firmelor se prezentau drept medici ca să fie mai credibili în faţa clienţilor cărora le ofereau dispozitivele la preţuri exorbitante, deşi acestea erau achiziţionate la sume derizorii. „Erau produse achiziţionate la preţuri între 1 şi 5 euro care erau vândute cu 200 de euro şi chiar 500 de euro”, spun surse din anchetă.

În total, din 2014 şi până în prezent, firmele au comercializat produse și servicii în valoare de peste 30.000.000 lei, însă pentru a eluda plata taxelor şi a impozitelor, coordonatorii afacerii au creat un circuit comercial şi financiar bancar fictiv, în care firmele cu comportament de tip fantomă ar fi asigurat intermedierea scriptică între furnizori și agenții economici reali. Scopul era de a supradimensiona cheltuielile și de a acumula obligațiile fiscale în sarcina societăților de sacrificiu, prin transferarea responsabilității achitării TVA și impozitul pe profit de la societățile beneficiare reale, la societățile cu comportament de tip „fantomă”.

Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului prin operaţiuni fictive este estimat la 8.000.000 de lei.

Pentru documentarea și probarea grupării, vineri, 9 noiembrie, a fost desfăşurată o acţiune de amploare, în care au fost implicați peste 100 de poliţişti din cadrul Poliției Capitalei, de la Poliţiile Bihor, Arad, Ilfov, Brașov şi Prahova și lucrători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Bihor care au efectuat 28 de percheziţii la domiciliile şi la imobilele unde exista suspiciunea că și-ar fi desfășurat activitatea infracțională şi au ridicat cele 14 persoane cercetate în cauză, pentru a fi conduse la audieri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON