URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 11 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce ne-am face fără Bulgaria? Am fi chiar ultimii din Europa. Acum, că s-au dat rezultatele mirifice de la testele PISA, constatăm cu stupoare că elevii noștri sunt la fel de analfabeți funcționali ca acum 20 de ani, chit că între timp am avut un președinte dascăl, care a lansat jenantul program România Educată.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La fel cum mă uimește agresivitatea multor atei față de creștini, revărsată de pildă față de cei ortodocși de fiecare dată când calendarul arată câte-o Sfântă Paraschivă - când, culmea, cei dintâi îi acuză pe cei din urmă nu doar de înapoiere, ci și de intoleranță! -, nu înțeleg răutatea celor care „colindă” rechizitorii la adresa tuturor autorităților care „sparg bugetele” decorând artere, piețe și clădiri ori organizând târguri de Crăciun.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
17 Ianuarie 2023, 07:54

Percheziții în Bihor: Polițiștii au descins de dimineață la vilele din Oradea și Sânmartin ale unor polițiști de frontieră (FOTO/VIDEO)

Un număr de 30 de percheziţii, din care 4 în Bihor, au fost iniţiate marţi dimineaţă de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie, într-un dosar care priveşte fapte de corupţie şi asimilate celor de corupţie.

În Bihor, percheziţiile au început la ora 6. Potrivit surselor BIHOREANULUI, printre locuinţele percheziţionate se numără cele ale unor poliţişti de frontieră.

BIHOREANUL a surprins echipajele DGA şi de jandarmi la vila agentului Gelu Șereş din Sânmartin şi la cea a agentului Mădălin Ţărău din cartierul orădean Grigorescu.

Sursele citate susţin că cel din urmă subofiţer a fost ridicat chiar din PTF Borş, la ieşirea din tură.

UPDATE: Toţi patru de la Borş 

Celelalte două percheziţii ale ofiţerilor DGA au vizat locuinţele din Oradea ale poliţiştilor de frontieră Daniel Moş, respectiv Cosmin Măduţa.

Toţi cei patru sunt angajaţi ai Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea şi lucrează în Punctul de trecere a frontierei Borş.

UPDATE 2: Sunt 31 de percheziţii în ţară, potrivit DNA 

Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis o scurtă informare legată de acest caz, precizând că acestea vizează "infracţiuni de corupţie" referitoare la tranzitarea unor puncte de frontieră. 

Operaţiunea este coordonată de DNA Iaşi. 

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi, în coordonare cu autorităţi judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenţia Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022", se arată în comunicat. 

Astfel, "în cursul zilei de 17 ianuarie 2023, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în 31 de locaţii situate pe raza judeţelor Iaşi, Vaslui, Botoşani, Galaţi, Neamţ şi Bihor dintre care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice".

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie, a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău şi a Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

DNA nu detaliază cum anume ar fi fost comise aceste infracţiuni şi nu dă alte informaţii despre caz, transmiţând că "atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare."

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6059 RON
  • 1 EUR = 4.9677 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON