URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Iunie 2014, 15:44

Pe 15 iunie se deschide prima casă de licitaţii de artă din Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentanţii Casei de Licitaţie şi galerie de artă "Prinţesa Anastasia" au anunţat, miercuri, că aceasta va fi inaugurată pe 15 iunie într-un eveniment festiv la sediul din strada Vasile Alecsandri nr. 4, în prezenţa mai multor invitaţi.

"Avem plăcerea să anunţăm deschiderea primei case de licitaţii de artă din Oradea. Proprietarii ei sunt domnii Foris Sandor Gyorgy şi dr. Vladimir Pisarenko, dânşii nu sunt colecţionari, ci iubitori de artă", a declarat Lavinia Magda, purtătorul de cuvânt al Casei de Licitaţii "Prinţesa Anastasia" într-o conferinţă de presă organizată în viitoarea galerie.

La conferinţă, ea a fost însoţită de David Indig, curatorul galeriei de artă, respectiv de asistent-managerul Maria Braun Klosowski. Cei trei au precizat că la Casa "Prinţesa Anastasia" vor fi licitate tablouri, grafică, sculptură, obiecte de colecţie, militărie, ţesături valoroase, bijuterii precum şi alte obiecte. Acestea vor fi întâi evaluate de experţi acreditaţi de Ministerul Culturii pentru a le stabili un preţ de pornire. "Casa de licitaţii va aplica asupra obiectelor o taxă de 15-20% în funcţie de valoarea acestora şi apoi vor fi licitate în direct, dar şi prin telefon ori pe internet", a precizat Lavinia Magda, adăugând că prima licitaţie urmează să aibă loc în luna iulie.

Angajaţii Casei "Prinţesa Anastasia" spun că sunt convinşi că în Oradea există destui colecţionari şi investitori de artă care să formeze piaţa necesară pentru funcţionarea unui proiect ca acesta. "Dorim ca prin evenimentele noastre să apropiem lumea de artă, cu alte cuvinte să ne creem şi noi piaţa", a spus David Indig.

Pe lângă licitaţiile lunare, "Prinţesa Anastasia" va organiza şi expoziţii de artă, iar la parterul clădirii, fosta reprezentanţă a băncii ING, va funcţiona, în perioadă următoare, o aşa-zisă "cafenea de artă" unde pereţii vor fi acoperiţi cu artă contemporană, iar periodic va găzdui spectacole de teatru. Lucrările la amenajarea cafenelei nu au fost finalizate încă.

Citeşte mai multe în articolul: Artă de vânzare: Un orădean pasionat deschide prima casă de licitaţii de artă din oraş

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
sa recunoastem, mai buna e tipa.....
Agent T. - asta-i omu`? https://www.facebook.com/indig.davidaron/about Daca da, accepta Foris si Pisarenco(care nu-si platesc la timp sau deloc obligatiile) sa ""expuna"" falsuri ? ion - da, buna-i gagica din mijloc !!!!
Postat 04 August 2014, 19:03 de MION2
o mare tzeapa marca Indig !
David Indig ??? Familia Indig este cea mai mare falsificatoare de artisti oradeni !!!!!! Daca Tibor Erno a pictat la viata lui, sa zicem, 1.000 de tablouri, in mod sigur astazi exista peste 5.000 pe piata, datorita sotilor Indig ! Desigur, toate "originale" ! :D :D Fratilor, aceasta "casa de licitatii" este o mare tzeapa in care veti cumpara falsuri "autentificate" ! ;)
Postat 11 Iunie 2014, 22:37 de Agentul Termic
buna tipa
buna gagica din mijloc
Postat 11 Iunie 2014, 21:04 de ion
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON