URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Iunie 2014, 15:44

Pe 15 iunie se deschide prima casă de licitaţii de artă din Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentanţii Casei de Licitaţie şi galerie de artă "Prinţesa Anastasia" au anunţat, miercuri, că aceasta va fi inaugurată pe 15 iunie într-un eveniment festiv la sediul din strada Vasile Alecsandri nr. 4, în prezenţa mai multor invitaţi.

"Avem plăcerea să anunţăm deschiderea primei case de licitaţii de artă din Oradea. Proprietarii ei sunt domnii Foris Sandor Gyorgy şi dr. Vladimir Pisarenko, dânşii nu sunt colecţionari, ci iubitori de artă", a declarat Lavinia Magda, purtătorul de cuvânt al Casei de Licitaţii "Prinţesa Anastasia" într-o conferinţă de presă organizată în viitoarea galerie.

La conferinţă, ea a fost însoţită de David Indig, curatorul galeriei de artă, respectiv de asistent-managerul Maria Braun Klosowski. Cei trei au precizat că la Casa "Prinţesa Anastasia" vor fi licitate tablouri, grafică, sculptură, obiecte de colecţie, militărie, ţesături valoroase, bijuterii precum şi alte obiecte. Acestea vor fi întâi evaluate de experţi acreditaţi de Ministerul Culturii pentru a le stabili un preţ de pornire. "Casa de licitaţii va aplica asupra obiectelor o taxă de 15-20% în funcţie de valoarea acestora şi apoi vor fi licitate în direct, dar şi prin telefon ori pe internet", a precizat Lavinia Magda, adăugând că prima licitaţie urmează să aibă loc în luna iulie.

Angajaţii Casei "Prinţesa Anastasia" spun că sunt convinşi că în Oradea există destui colecţionari şi investitori de artă care să formeze piaţa necesară pentru funcţionarea unui proiect ca acesta. "Dorim ca prin evenimentele noastre să apropiem lumea de artă, cu alte cuvinte să ne creem şi noi piaţa", a spus David Indig.

Pe lângă licitaţiile lunare, "Prinţesa Anastasia" va organiza şi expoziţii de artă, iar la parterul clădirii, fosta reprezentanţă a băncii ING, va funcţiona, în perioadă următoare, o aşa-zisă "cafenea de artă" unde pereţii vor fi acoperiţi cu artă contemporană, iar periodic va găzdui spectacole de teatru. Lucrările la amenajarea cafenelei nu au fost finalizate încă.

Citeşte mai multe în articolul: Artă de vânzare: Un orădean pasionat deschide prima casă de licitaţii de artă din oraş

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
sa recunoastem, mai buna e tipa.....
Agent T. - asta-i omu`? https://www.facebook.com/indig.davidaron/about Daca da, accepta Foris si Pisarenco(care nu-si platesc la timp sau deloc obligatiile) sa ""expuna"" falsuri ? ion - da, buna-i gagica din mijloc !!!!
Postat 04 August 2014, 19:03 de MION2
o mare tzeapa marca Indig !
David Indig ??? Familia Indig este cea mai mare falsificatoare de artisti oradeni !!!!!! Daca Tibor Erno a pictat la viata lui, sa zicem, 1.000 de tablouri, in mod sigur astazi exista peste 5.000 pe piata, datorita sotilor Indig ! Desigur, toate "originale" ! :D :D Fratilor, aceasta "casa de licitatii" este o mare tzeapa in care veti cumpara falsuri "autentificate" ! ;)
Postat 11 Iunie 2014, 22:37 de Agentul Termic
buna tipa
buna gagica din mijloc
Postat 11 Iunie 2014, 21:04 de ion
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON