URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
17 Iulie 2014, 18:30

PDL anunţă: Gavrilă Ghilea rămâne cel mai activ parlamentar bihorean

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gavrilă Ghilea este cel mai activ parlamentar bihorean în actuala legislatură (22 decembrie 2012 - 30 iunie 2014), potrivit unui clasament întocmit de colega sa de partid, deputatul Andreea Paul, pe baza datelor publicate pe site-urile Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Clasamentul a fost realizat pe baza indicelui activităţii parlamentare (IAP), adică o medie ponderată a principalelor activităţi parlamentare: iniţiative legislative (30%), luări de cuvânt (25%), declaraţii politice (20%), întrebări şi interpelări (15%), moţiuni (10%).

Potrivit unei informări trimise joi de biroul de presă al PDL Bihor, Gavrilă Ghilea are calculat un indice al activităţii parlamentare de 37,15, cel mai mare dintre toţi cei 19 parlamentari bihoreni, cu un portofoliu de 20 de iniţiative legislative, 47 luări de cuvânt, 27 declaraţii politice şi 95 de întrebări şi interpelări.

Datorită indicelui activităţii sale parlamentare, la finalul ultimei sesiuni ordinare a acestei legislaturi, Gavrilă Ghilea a urcat pe poziţia 31 în clasamentul general al celor 173 de senatori, pe locul 74 în clasamenul general al tuturor celor 574 de parlamentari şi locul 7 în grupul celor 19 senatori PDL, potrivit aceleiaşi informări.

Ghilea a fost pe primul loc şi în topul parlamentarilor bihoreni realizat la finalul anului 2013. Acum, el este urmat în clasament de senatorul Florian Bodog (PSD - IAP 30), deputaţii Florica Cherecheş (PNL - IAP 29,45), Liviu Laza Matiuţă (PDL - IAP 22,25) şi Sonia Drăghici (PSD - IAP 20,9), senatorii Biro Rozalia (UDMR - IAP 20,55) şi Cristian Bodea (PNL - IAP 15,9), deputaţii Szabo Odon (UDMR - IAP 15,3), Adrian Merka (minorităţi - IAP 15,25), Ioan Cupşa (PNL - IAP 15,05), Ioan Sorin Roman (PSD - IAP 14,6) şi Cseke Attila (UDMR - IAP 14,05), senatorii Valeriu Boeriu (PNL - IAP 13,05) şi Petru Filip (PSD - IAP 11,85).

Ultimele poziţii sunt ocupate de către deputaţii Gheorghe Bogdan (PSD - IAP 10,45), Gheorghe Costin (PNL - IAP 10,3), Octavian Bot (independent - IAP 6, 95), Lucia Varga (PNL - IAP 5,55) şi Ioan Hulea (UNPR - IAP 5,2).

Lucia Varga, însă, a fost o bună parte a acestei legislaturi ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, aşadar nu avea cum să aibă şi o activitate bogată în Parlament.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Bihorel e noul Pristanda !?!
I-aţi uitat pe senatorii şi deputaţii născuţi şi ei în Bihor în secolul XX, respectiv Mileniul II, care chiar dacă nu şi-au văzut locurile natale de când erau pionieri, ar trebui să apară în clasament ca să vedem ce număr uriaş de parlamentari a generat judeţul în reprezentarea intereselor sale !?! Altfel spus, Bihorul are 17 parlamentari aleşi cu acte şi steaguri în regulă, oricum prea mulţi pentru rezultatele obţinute, nicidecum 19 !?!
Postat 17 Iulie 2014, 19:46 de Ca®p III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON