URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
09 Noiembrie 2012, 17:51

Patru universităţi bihorene, amendate pentru că nu informează corect studenţii despre costuri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un control tematic desfăşurat de angajaţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor la universităţile din judeţ a scos la iveală că acestea nu le dau studenţilor toate informaţiile despre taxele de facultate.

Mai precis, se arată într-un comunicat al CJPC Bihor, universităţile dau informaţii incomplete despre costul unei ore de credit, despre taxele ce se percep la a treia examinare la o disciplină, dar chiar şi despre taxele de admitere, de înmatriculare şi de şcolarizare. Totodată, au constatat comisarii, din contractele încheiate cu studenţii lipsesc condiţiile de reziliere ori condiţiilor în care taxele achitate se pot restitui anticipat.

Contactat de BIHOREANUL, şeful CJPC Bihor, Traian Bejan, a refuzat să nominalizeze instituţiile de învăţământ sancţionate, motivând că legea interzice să facă public numele lor.

În urma controalelor, patru universităţi bihorene au fost amendate de CJPC cu amenzi în cuantum total de 10.000 de lei. Reprezentanţii Universităţii din Oradea susţin că instituţia de stat nu se numără printre universităţile amendate, astfel că cele patru amenzi au fost date doar universităţilor private din Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
@gustav
Draga d-le Gustav, ai mare dreptate ! Adica ai enumerat corect ,,universitatile''. La ,,ecuatie'' ai dat-o-n bara, las' ca toti mai gresim. Studentul a scris un sir de egalitati, asa a considerat el. Ecuatia este altceva. ECUÁŢIE, ecuaţii, s.f. Relaţie matematică între mai multe mărimi cunoscute şi necunoscute, valabilă numai pentru anumite valori ale mărimilor necunoscute. Acum daca teoretizam si ne legam de faptul ca studentul avea trei ,,necunoscute'', ar merge !
Postat 12 Noiembrie 2012, 07:48 de euler
Pentru Student
Draga domnule Student, ecuatia domniei tale potrivit careia Oradea = 1 universitate = multe facultati este gresita. Ecuatia corecta este aceasta Oradea = 4 universitati (Universitatea din Oradea, care este de state, si 3 universitati private: Universitatea Crestina Partium, Universitatea Agora si Universitatea Emanuel).
Postat 10 Noiembrie 2012, 16:52 de Gustav
universitati
VOI CARE LE STITI PE TOATE NU PUTETI FACE DISTINCTIA DINTRE FACULTATE SI UNIVERSITATE?NU, CA N-ATI URMAT VREO FACULTATE. ORADEA=1 UNIVERSITATE=MULTE FACULTATI.
Postat 10 Noiembrie 2012, 11:44 de student
Hmm
oare amenzile sunt platite din salariile lor ?
Postat 10 Noiembrie 2012, 10:35 de emil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON