URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
23 Februarie 2024, 10:31

Orădenii sunt invitaţi în weekend la volei, dar şi să susţină cauza lui Andreas, un copil bolnav din Oradea

Orădenii sunt invitaţi în weekend la volei, dar şi să susţină cauza lui Andreas, un copil bolnav din Oradea Andreas alături de părinții săi
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Iubitorii de sport sunt invitaţi în acest weekend la un turneu de volei, unde au şi prilejul să susţină o cauză nobilă.

Este vorba despre ediţia din acest an a campionatului de volei caritabil intitulat "VolleyforHope", organizat de orădeanul Cristian Popa, un împătimit al acestui sport şi care se implică de mai mult timp pentru a ajuta persoanele aflate în nevoie, ajutat şi de Vasilica Ienei, nora celebrului antrenor Emeric Ienei.

"VolleyforHope" va avea loc în perioada 24-25 februarie în patru săli din oraş, ale şcolilor Dacia, Onisifor Ghibu și Liceului cu Program Sportiv Bihorul şi în sala de sport a Universităţii din Oradea.

Acest maraton va fi dedicat strângerii de fonduri pentru Andreas, un copil în vârstă de 11 ani care suferă de dipareză mixtă.

În total, vor participa 19 echipe din Oradea, Zalău, Cluj-Napoca, Dej, Deva şi Timişoara.

"Intrarea este liberă, dar aşteptăm pe toţi care vor să participe şi să doneze", a spus Cristian Popa.

Programul jocurilor se va deschide, atât sâmbătă, cât şi duminică, la ora 9, şi se va încheia seara la ora 20.

Organizatorii au transmis şi câteva informaţii despre băiatul bolnav. Acesta este din Oradea, are 11 ani şi 10 luni şi are nevoie de sprijin financiar pentru terapii.

"M-am născut în data de 14 aprilie 2012, dar la naştere am fost resuscitat timp de 20 de minute. Timp preţios în care inimioara mea a bătut uşor (doar 20 de bătăi pe minut), iar creierul meu nu a fost suficient oxigenat. Astfel, astăzi sunt diagnosticat cu dipareză mixtă şi încă nu pot să umblu ca alţi copii de vârsta mea. Până acum am luptat din greu. Anual petrec aproximativ 960 de ore la terapii şi fac asta împreună cu părinţii mei, de 11 ani. E ca un loc de muncă al familiei mele. Fiecare mişcare de-a mea dobândită costă foarte mulţi bani. Anual cheltuielile se ridică la suma de 30.000 Euro. În aceşti 11 ani am reuşit să înţeleg 3 limbi şi răspund în româneşte (spun peste 1300 cuvinte şi leg până la 5). Pot să stau în şezut singur 20 de secunde şi 5 secunde în picioare. Am nevoie de sprijinul tău ca să-mi pot continua în Spania terapia Medek care mă ajută foarte mult în ceea ce priveşte recuperarea mea!", este mesajul de prezentare al cazului lui Andreas, pe site-ul dedicat cazului său.

Cei care vor să-l ajute pot dona şi în conturile bancare: RO59BTRLRONCRT0231634401 (în lei) şi RO09BTRLEURCRT0231634401 (în euro), deschise la Banca Transilvania pe numele Asociaţiei Andreas Dominic.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON